Контролна лампа
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Контролна лампа
Извинявам се предварително ако вече има такава тема, но неможах да намеря нищо. Карам Е39 520 и 97г., проблема е следния. Днес преди да запаля колата видях, че една лампа не угасна при второ положение на ключа. Лампата представлява червен кръг с удивителен знак вътре намира се до контролната лампа на аербега. Когато запаля колата лампата изгасва. Мола за съвет какво може да е това.
Re: Контролна лампа
В книжката пише че когато тази лампа остане светнала след като запалиш колата и не си на ръчна значи трябва да се смени спирачната течност, същото значи и ако оранжевото часовниче седи светнало - тове е според книжката. Аз обаче да попитам при мен от скоро светват и двете и след като запаля гаснат след 1 минута. Преди това не беше така. Има ли проблем - мисля че скоро гледах спирачната течност и си имаше достатъчно. Също тези индикатори свързани ли са с датчици или се включват на брой километри просто след зануляване? Oil service inspectiona също ми светна вчера а сменях масло преди 2-3 хиляди км и съм почти сигурен че не беше занулено тогава. Имам ли проблем с маслото или просто трябва да зануля?
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Спирачната течност е за смяна.След като я смениш,зануляваш и няма проблем.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
за смяна на спирачна течност е друг символ на таблото, има писано по темата.
По проблема: провери си нивото на спирачната течност в казанчето и си виж накладките и датчиците им дали не са износени и са за смяна.
По проблема: провери си нивото на спирачната течност в казанчето и си виж накладките и датчиците им дали не са износени и са за смяна.
Спирачната течност я проверих още същия ден, нивото и е добре няма нужда от доливане. Предните спирачки са сменени преди три месеца. Но много се съмнявам дали не ми свети заради челюстите на ръчната спирачка
. и дали има връзка с тази лампа?

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
няма връзка с накладките за ръчната, или се е повредил датчика за ниво на спирачната течност в казанчето,или някои от двата датчика за износване на накладките е дал фира.
- милен великов
- Потребител
-
- Мечтае да кара: само БМВ
Ами колега аз също карам е39,само че 525 тдс и на мен ми свети същата лампа и ми казаха да си долея спирачна течност в казанчето.
Дано съм помогнал
Дано съм помогнал

TDS-са си е TDS,две мнения няма.
Добре а при мен свети само на контакт като дам както и някои други лампи и като запаля угасват. Трябва ли да им се плаша - щото пък преди и на контакт не светеха?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Едва дали не са светели, може би не си обърнал внимание преди, но като дадеш контакт винаги светват/чекват се системите/ и като запалиш двигателя гаснат или при по продължително стоене на контакт, но ако остана светнати и след като двигателя работи значи, че има проблем по спирачната уредба.
- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Колеги,на мен ми светна една лампа,която се намира в долния десен ъгъл на таблото и е червена.Представлява човече седнало и дадено в профил и пред него има голям червен кръг.Това ваздушните възглавници ли са?Защо ми свети,като не сам се удрял никаде?
Мерси
Мерси
Въздушните възглавници са и е голям филм
Нищо че не си се удрял това значи че някъде системата е отказала и може да е какво ли не, изгорял датчик на пасажерската седалка е най-често срещаното и се оправя с някакво съпротивление беше за стотинки обаче може и да е какво ли не друго. На мен всичко ми гледаха грешки чистиха датчици се сменяха и пак си свети. Прерови търсачката има доста теми - аз моя проблем ще го оправям като се постопли с диагностика ще се почне. До тогава дано безавариино

11 мнения
• Страница 1 от 1