Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Много благодаря за детайлните обяснения при разглобяването!!!!
За сега просто нямам никакво време за да се занимая с това,но надявам се да стане тази седмица.
Според мен е някое оплътнение(О престенчета и.т.н),защото ако беше някоя тръба или самия радиатор спукан щеше да има изтичане на антифриз в краката ми.Но все пак,ще мога да кажа със сигурност когато разглобя и огледам.Ще пиша след като отстраня проблема.
Отново благодаря и дано в този форум има все повече колеги,като вас,които да улесняват мъкитени до не малка степен!!!

За сега просто нямам никакво време за да се занимая с това,но надявам се да стане тази седмица.
Според мен е някое оплътнение(О престенчета и.т.н),защото ако беше някоя тръба или самия радиатор спукан щеше да има изтичане на антифриз в краката ми.Но все пак,ще мога да кажа със сигурност когато разглобя и огледам.Ще пиша след като отстраня проблема.
Отново благодаря и дано в този форум има все повече колеги,като вас,които да улесняват мъкитени до не малка степен!!!

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Колега при теб само от едната страна на стъклото ли ти запотява?
При мен странното е че дясната страна на стъклото почти веднага я чисти, а лявата и трябват поне 15 мин.
При мен странното е че дясната страна на стъклото почти веднага я чисти, а лявата и трябват поне 15 мин.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
rottweiler написа:Колега при теб само от едната страна на стъклото ли ти запотява?
Колега,
Ако си с автоматичен климатик (с хоризонталните врътки) проблема може да е по-сериозен...
Клапите на въздуховодите се задвижват от ел.моторчета. Цоклите на тези моторчета са пластик и с годините (топло-студено-топло-студено) РVС-то старее и се чупят. Моторчето увисва и не може да затвори плътно клапата за да духа само към стъклото и от там имаш по-слабо обдухване на стъклото от счупената зона.
За сега решение по този въпрос във форума не съм срещал. Само един колега преди около година беше писал, че сложил една свинска опашка и станало. Но явно зависи от степента и зоната на счупване, защото аз сложих 3 опашки и пак не стана. Сега моторчето ми е в багажника и чака по-топло време за да се измисли решение.
Задължително ще пусна тема по въпроса като измисля трайно и технически издържано решение на този проблем.
До тогава съм вдигнал клапата ръчно най-горе да духа само на предното стъкло и карам с по-дебели чорапи.

Поздрави,
Д

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,ще може ли дами помогне някой със схема за демонтаж на арматурното тъбло или поне тема в която е писано за това.Просто ще ми е доста по лесно със схема отколкото да тръгна сам да търся кои винтчета да отвия,кои конзоли да махна и.н.т.Благодаря предварително (в първия пост има снимка на тъблото за инфо.).
- ddddk
- ентусиаст
-
Не мога да я намеря темата
А пък разпечатаното съм го хвърлил, защото нали уж го помня вече
Бързаш ли?
В събота ще имам възможност да отделя необходимия час за да си припомня добре и да ти ги опиша, за съжаление без снимки
... ааа ако отрина колата от снега
ще снимам
Поздрави,
Д

А пък разпечатаното съм го хвърлил, защото нали уж го помня вече

Бързаш ли?
В събота ще имам възможност да отделя необходимия час за да си припомня добре и да ти ги опиша, за съжаление без снимки

Поздрави,
Д

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Ами да ти кажа не бързам и без това не е много удобно за работа в този студ (въпреки,че имам отопляемо помещение и там е студено
)А мисля,че със схема ще стане по бързо.Дори и в събота да ми я пратиш до неделя вечерта ще съм готов.Ако я почна сега без да знам каде какво да търся пак горе долу до неделя ще ми отнеме време,така че ще чакам за мое улеснение
.Благодаря отново!!!

- ddddk
- ентусиаст
-
Здравей колега,
Снимки няма да има в тая зима... че и го докарах на рима...
Ще се постарая с много думи да обрисувам ситуацията:
1. Средната конзола, отзад, дето са духалките за задните пътници. Под духалките има капачка. Вадиш капачката с тънка отверка и виждаш два болта към пода. Развиваш двата болта.
2. Пак задната част на средната конзола. В нишата за слагане на джаджи (някои имат кутия на това място) на тясната страна към предницата на колата има една черна тапичка. Вадиш тапичката с тънка отверка и ще видиш винче. Отвиваш го.
3. Ръчната спирачка. Вадиш дръжката и маншона. Отдолу ще видиш винче - отвиваш го.
4. Задната част на средната конзола е свободна. Вдигаш ръчната и клатейки задната част на средната конзола назад - на горе и т.н. трябва да излезе.
5. Следва предната част на средната конзола.
6. В дясно от волана зад него на таблото има едно черно капаче - вадиш го. От долу има винче - отвиваш го.
7. Респективно от другата страна на конзолата трябва да има такова винче. Но мисля, че джабката го скриваше. Просто трябва проследиш извивките на кората на средната конзола и да търсиш в тази зона винт. Апропо, сваляш джабката.
8. Как се сваля джабката? Двете седжимки са мушнати в едни щифтчета от двете и страни. На щифтчетата са щракнати скоби тип клипс. С отверка измушваш (каква дума, А?
) скобите и вадиш седжимките. В дъното на джабката от долу има две щипки. Отключваш ги и джабката е в ръцете ти.
9. Сваляш кората над педалите. Два винта отпред към шофьора и един в средата (мисля, че беше
). Като отвиеш винтавете, малко "мамата" и клатене и излиза. Тук е мястото да кажа, че като тръбнеш да я връщаш тази кора обратно ще има мноооогооо "мамата"
10. Сега, как да го обясня?... От двете страни на средната конзола вътре под таблото (при краката) долу има тапицерии като пода, които са сложени като капачки отстрани като продължение на средната конзола и пода - демек правят едно сливане между пода и средната конзола (къде е снимката
). Та тези кечета са хванати с по един винт в средата. Отвиваш винтовете и вадиш кечетата - те са подпъхнати горе и долу.
11. Като свалиш кечетата ще видиш болтове долу на средната конзола, които я държат към пода. Отвиваш ги.
12. Барчето. Демек зоната с касетофона, борда и управлението на климатика. От двете му страни има РVС ъгълчета. Това са капачки. Вадиш ги с тънка отверка. Ще видиш 4 винта. Отвиваш ги.
13. Вадиш касетофона и ламаринката му, дето е захваната за барчето.
14. Вадиш борда като си напъхаш пръста (показалеца) в дупката на касетофона и напипаш едно лосче. Изтегляш лосчето напред към теб.
15. Ако си с климатроник имаш само кабели към управлението и буксите се откачат като вадиш напред цялото барче. Ако си с климатик имаш жила в тази зона и там вече не знам как става работата.
16. Останаха пепелника, топката на скоростния лост, маншона му и капачката на плота около скоростния лост. Вадиш ги.
17. Двете седалки най-назад и най-долу.
18. Забравих!!! Копчетата на стъклата и аварийните. Вадят се целите модули с отверка тънка и се откачат буксите.
19. Следва мноооооооого "мамата" и средната конзола и барчето излизат.
20. Сега ще видиш една черна кутия. Кутията е с капак към теб. Капакът е хванат с няколко скобички към задната част на кутията. Вадиш скобичките с тънка отверка, като мноооого внимаваш да не докоснеш някое моторче (ако си с климатроник), че цокълът му се чупи само от вятъра
и после още не знам какво става
тепърва ми предстои да открия
21. Вадиш капака и воала!
Дано съм бил ясен и изчерпателен.
Поздрави и успех,
Д
Снимки няма да има в тая зима... че и го докарах на рима...
Ще се постарая с много думи да обрисувам ситуацията:
1. Средната конзола, отзад, дето са духалките за задните пътници. Под духалките има капачка. Вадиш капачката с тънка отверка и виждаш два болта към пода. Развиваш двата болта.
2. Пак задната част на средната конзола. В нишата за слагане на джаджи (някои имат кутия на това място) на тясната страна към предницата на колата има една черна тапичка. Вадиш тапичката с тънка отверка и ще видиш винче. Отвиваш го.
3. Ръчната спирачка. Вадиш дръжката и маншона. Отдолу ще видиш винче - отвиваш го.
4. Задната част на средната конзола е свободна. Вдигаш ръчната и клатейки задната част на средната конзола назад - на горе и т.н. трябва да излезе.
5. Следва предната част на средната конзола.
6. В дясно от волана зад него на таблото има едно черно капаче - вадиш го. От долу има винче - отвиваш го.
7. Респективно от другата страна на конзолата трябва да има такова винче. Но мисля, че джабката го скриваше. Просто трябва проследиш извивките на кората на средната конзола и да търсиш в тази зона винт. Апропо, сваляш джабката.
8. Как се сваля джабката? Двете седжимки са мушнати в едни щифтчета от двете и страни. На щифтчетата са щракнати скоби тип клипс. С отверка измушваш (каква дума, А?

9. Сваляш кората над педалите. Два винта отпред към шофьора и един в средата (мисля, че беше

10. Сега, как да го обясня?... От двете страни на средната конзола вътре под таблото (при краката) долу има тапицерии като пода, които са сложени като капачки отстрани като продължение на средната конзола и пода - демек правят едно сливане между пода и средната конзола (къде е снимката

11. Като свалиш кечетата ще видиш болтове долу на средната конзола, които я държат към пода. Отвиваш ги.
12. Барчето. Демек зоната с касетофона, борда и управлението на климатика. От двете му страни има РVС ъгълчета. Това са капачки. Вадиш ги с тънка отверка. Ще видиш 4 винта. Отвиваш ги.
13. Вадиш касетофона и ламаринката му, дето е захваната за барчето.
14. Вадиш борда като си напъхаш пръста (показалеца) в дупката на касетофона и напипаш едно лосче. Изтегляш лосчето напред към теб.
15. Ако си с климатроник имаш само кабели към управлението и буксите се откачат като вадиш напред цялото барче. Ако си с климатик имаш жила в тази зона и там вече не знам как става работата.
16. Останаха пепелника, топката на скоростния лост, маншона му и капачката на плота около скоростния лост. Вадиш ги.
17. Двете седалки най-назад и най-долу.
18. Забравих!!! Копчетата на стъклата и аварийните. Вадят се целите модули с отверка тънка и се откачат буксите.
19. Следва мноооооооого "мамата" и средната конзола и барчето излизат.
20. Сега ще видиш една черна кутия. Кутията е с капак към теб. Капакът е хванат с няколко скобички към задната част на кутията. Вадиш скобичките с тънка отверка, като мноооого внимаваш да не докоснеш някое моторче (ако си с климатроник), че цокълът му се чупи само от вятъра

21. Вадиш капака и воала!
Дано съм бил ясен и изчерпателен.
Поздрави и успех,
Д

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Колега много благодаря за изчерпателното обяснение ......в понеделник започва филма
.Единственото което не ми стана ясно е трябва ли да махам средната конзола(тази с ръзната и скоростния лост),за да сваля арматурното табло и да стигна до радиатора на пратното и великите моторчета на клапите
?????
Значи искам да сваля това
и да стане така
СНИМКИТЕ СЪМ ГИ ОТКРАДНАЛ ОТ ТЕМА НА КОЛЕГА ОТ ФОРУМА И МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИ!!!

Значи искам да сваля това
и да стане така

СНИМКИТЕ СЪМ ГИ ОТКРАДНАЛ ОТ ТЕМА НА КОЛЕГА ОТ ФОРУМА И МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИ!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Така като го свалиш ще имаш достъп само до моторчетата за средните духалки, виж този сайт за да видиш кое моторче за къде е и как действа системата
http://bmwe32.masscom.net/johan/ihka/ihka.html

http://bmwe32.masscom.net/johan/ihka/ihka.html
- ddddk
- ентусиаст
-
VINCHUN написа:Значи искам да сваля това
Туй за к`во ще го сваляш бе колега?
Сваляш само средната конзола. Цялата от таблото до отзад. И барчето сваляш.
Имаш достъп до всичко. Правил съм го вече.
Арматурното табло може да го сваляш само за гимнастика, ама не знам как.
Поздрави,
Д

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-

Поздрави!!!
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен:
След като разглобих тъблото така:
се оказа ,че ми изпуска от гумените оплътнения м/у тръбите и радиаторчето на парното.
Смених въпросните "О" престени на местата посочени с червените стрелки.
Антифриза , който изтича се събира отдолу във ваната за конденза от климатика и беше омазнил всичко.Почистих всички мизерии,които са се събирали през годините и смених филтара на климатика,започнах да зглабям.Икам само да кажа , че след пълна ревизия на парното в колата определено става доста топло
.
Благодаря на всички колеги от форума които ми помогнаха!!!
След като разглобих тъблото така:
се оказа ,че ми изпуска от гумените оплътнения м/у тръбите и радиаторчето на парното.
Смених въпросните "О" престени на местата посочени с червените стрелки.
Антифриза , който изтича се събира отдолу във ваната за конденза от климатика и беше омазнил всичко.Почистих всички мизерии,които са се събирали през годините и смених филтара на климатика,започнах да зглабям.Икам само да кажа , че след пълна ревизия на парното в колата определено става доста топло

Благодаря на всички колеги от форума които ми помогнаха!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
евала, аз намам време сега и сипах едно прахче за запушване на течове, спря и се моля да не започне пак докато не се пооправо времето 

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Абе да ти кажа чесно с тия прахчета си е малко та...ак работа,но за временно решение са идеални.Преди време имах един голф със същия проблем и него се опитах да го лекувам с тия прахчета и си вкарах авто гол....цяла зима без парно....беше някакъв ужас.Оправих го чак на пролет.....когато вече беше топло
.Иначе разглабянето на бмв-то не е кой знае каква филисофия.....един ден работа ми коства на мене и сега 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
ddddk написа:Ако си с автоматичен климатик (с хоризонталните врътки) проблема може да е по-сериозен...
колега нещо бях загубил следите на темата и затова не съм писал. Извнявам се за което. Значи не съм с хоризонталните врътки а с вертикалните. Сега чакам малко да се поразтопи при нас снега и аз ще разглабям централната за да търся лек на парното. Но забелязах че не само на стъкклото духа едвам едвам, а навсякаде. Просто вентилатора на парното се чува как върти, а въздух едвам едвам излиза от духалките.
И един въпрос към колегата пуснал темата - освен запотяването имаше ли намален въздухопоток от духалките и усили ли се след като си поправил уплатненията?

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4