Странен проблем при ускоряване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Странен проблем при ускоряване
Здравейте колеги,
Колата е 525 тдс, '97. Въпросният проблем се изразява в следното : когато се подаде малко повече газ, колата си набира оборотите плавно и нормално, но за момент като че ли губи мощност и не дърпа. след секунда се сеща да дръпне и се изстрелва напред. после пак примъцва и след около секунда пак се изстрелва. Не винаги се получава , няма отношение към загрял-студен двигател. Съмнявам се да е гориво ,защото винаги зареждам от една бензиностанция , ОМВ, и сипвам винаги алпин дизел. в резервоара има около 50 литра, така че не и от ефекта "<15 литра". По-често го прави когато се натисне по-рязко газта. Ако се натиска по плавно , ефекта почти никога не се случва. С нормално каране (в София, разбирайте- в задръствания , на 1-2ра скорост
) рядко се получава, но при изпреварване , да речем, се случва. Аз така и го хванах, преди няколко дни. На първа скорост никога не ми го е правил този проблем, колкото и да съм форсирал. Най-често на 2ра и на 3та се усеща.
Имам достъп до инпа , там само гледам грешките , видях следната грешка в ДДЕ,вижте файла, прикрепен към темата. Проблема е, че в момента който влеза в този модул, интерфейса превключва на немски. Обърнете внимание на първата грешка само, втората е от запушения ми АГР клапан, нея и преди си я имаше. Използвах непрофесионален преводач и разбрах че грешката е свързана с процеса на инжекцията,или нещо подобно. Но както се сещате, тва не ми говори много.
Видях теми с подобни симптоми но причините може да са много, както може би повечето от вас ще изтъкнат. А и описаното поведение там не е точно същото като моето. Утре ще закарам колата в сервиз и предполагам там ще имаме по-голяма яснота но ми се искаше да чуя и вашето мнение, ако някой се е слбъсквал с този проблем.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колата е 525 тдс, '97. Въпросният проблем се изразява в следното : когато се подаде малко повече газ, колата си набира оборотите плавно и нормално, но за момент като че ли губи мощност и не дърпа. след секунда се сеща да дръпне и се изстрелва напред. после пак примъцва и след около секунда пак се изстрелва. Не винаги се получава , няма отношение към загрял-студен двигател. Съмнявам се да е гориво ,защото винаги зареждам от една бензиностанция , ОМВ, и сипвам винаги алпин дизел. в резервоара има около 50 литра, така че не и от ефекта "<15 литра". По-често го прави когато се натисне по-рязко газта. Ако се натиска по плавно , ефекта почти никога не се случва. С нормално каране (в София, разбирайте- в задръствания , на 1-2ра скорост

Имам достъп до инпа , там само гледам грешките , видях следната грешка в ДДЕ,вижте файла, прикрепен към темата. Проблема е, че в момента който влеза в този модул, интерфейса превключва на немски. Обърнете внимание на първата грешка само, втората е от запушения ми АГР клапан, нея и преди си я имаше. Използвах непрофесионален преводач и разбрах че грешката е свързана с процеса на инжекцията,или нещо подобно. Но както се сещате, тва не ми говори много.
Видях теми с подобни симптоми но причините може да са много, както може би повечето от вас ще изтъкнат. А и описаното поведение там не е точно същото като моето. Утре ще закарам колата в сервиз и предполагам там ще имаме по-голяма яснота но ми се искаше да чуя и вашето мнение, ако някой се е слбъсквал с този проблем.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Странен проблем при ускоряване
Тя е сложна тази грешка доста, щото има много фактори преди да се изчисли момента на впръскване. Аз те съветвам преди да се почне голямото ходене по майстори, пробвай с читав дебитомер. Ако се оправи, ръчкай един от хубавите и газ на музиката.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Колега,тази грешка я дава когато не ти е точна центровката на помпата.Буквално преведена означава Пъвоначален момент на впръскване.Помпата ти е дадена до край на предварение за да може да пали по-лесно когато е топла.Дай и малко закъснение и проблема трябва да изчезне.
П.С. а втората грешка която ти дава,не е само от запушен АГР . Дава такава грешка и когато дебитомера не работи както трябва. Пробвай да покараш с откачен дебитомер ако не се оправи само с центровката.
П.С. а втората грешка която ти дава,не е само от запушен АГР . Дава такава грешка и когато дебитомера не работи както трябва. Пробвай да покараш с откачен дебитомер ако не се оправи само с центровката.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Мда тая кола не е ли по шумна кога е студена? момента на впрьскване е избягал.Не попушва ли черно?
Свали и измии дебитомера или поне го откачи,трябва да спре да забива и пиши пак
Свали и измии дебитомера или поне го откачи,трябва да спре да забива и пиши пак
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
Така , отидох до НН сервиз за едно прегледче , там гледаха живите данни и се оказа че дебитомер и ангренажна верига са били издъхвали. откачихме там буксата на дебитомера, колата стана като цяло малко по мудна , но поне ускорението е констата и не се проявява този кофт ефект на придърпване който съм описал по горе. Интересното е че никога не съм имал проблем при топло палене ,което се води като най чест симптом за разтегната верига. на първо време ще гледам да си сменя дебитомера...
благодаря на всички отзовали се.
благодаря на всички отзовали се.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
така, оказа се ,че моя текущ и дефектирал дебитомер е пиербург , 7.22184.00 ,за да сме по точни.
сега дилемата е дали просто да си взема нов датчик ,пак техен , или да взема цял дебитомер на Бош, който е и доста по скъпо решение. лично аз съм склонен да взема бош варианта, защото не ми се иска пак да се разправям с това след време. от друга страна , не знам дали и бошовксия ще е такава стока и пак ще бера ядове с него.още събирам информация. някой от вас има ли преки впечатления? бошовския , особено ме вълнува,макар че гледам че предимно пиербург се спряга като име...
какво бихте ме посъветвали?
сега дилемата е дали просто да си взема нов датчик ,пак техен , или да взема цял дебитомер на Бош, който е и доста по скъпо решение. лично аз съм склонен да взема бош варианта, защото не ми се иска пак да се разправям с това след време. от друга страна , не знам дали и бошовксия ще е такава стока и пак ще бера ядове с него.още събирам информация. някой от вас има ли преки впечатления? бошовския , особено ме вълнува,макар че гледам че предимно пиербург се спряга като име...
какво бихте ме посъветвали?
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Аз залагам на центровка на ГНП-то!Защо ли? Ами защото преди 2дни и аз имах сьщата грешка,показана пак на инпата(купих си такава) Направих си сам настройката,изчистих си грешката и сега я няма,а колата е в мн добра кондиция!
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен грешка си дава за дебитометъра но според мен интересното е че като я изчистим колата става малко по рязка на ниските обороти и след Н на брой малко километри пак си става в старото положение. Да пробвам ли да го измия или направо за нов или втора употреба, ако някой даде и цена ако може ще съм му благодарен много.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
И така, след смяна на дебитомер, с no name такъв
, от колегата milennyc, засега няма проблем. така, че проблема се счита за решен.

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
mmc написа:И така, след смяна на дебитомер, с no name такъв, от колегата milennyc, засега няма проблем. така, че проблема се счита за решен.
След смяната правил ли си диагностика? И ако си стои ли грешката- 6 AGR?
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
520_i написа:mmc написа:И така, след смяна на дебитомер, с no name такъв, от колегата milennyc, засега няма проблем. така, че проблема се счита за решен.
След смяната правил ли си диагностика? И ако си стои ли грешката- 6 AGR?
Да, връзвал съм я пак , и двете грешки си стоят пак. Първата така си беше , а и аз не се наемам да правя някакви кардинални промени , при условие че нямам някакви по забележителни признаци, а АГР грешката си е съвсем вярна защото ми е запушен АГР.
11 мнения
• Страница 1 от 1