Жужене-Профилактика управление климатроник!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Жужене-Профилактика управление климатроник!
Здравейте колеги!
Напоследък ми прави впечетление едно странно жужене като от ел.моторче идващо в областта на централната конзола, скоростния лост/автомат.
Мисля се появи скоро, от 2 седмици! В началото се съмнявах че е от реглажа на нивото на фаровете, но не! Изключвам климатроника.....там звука е друг! Интересното е че жуженето е тихичко и плътно, кратко около 2 секунди със старт точно в момента на запалването, нито по-рано, нито по-късно! Някакви идей!?
Напоследък ми прави впечетление едно странно жужене като от ел.моторче идващо в областта на централната конзола, скоростния лост/автомат.
Мисля се появи скоро, от 2 седмици! В началото се съмнявах че е от реглажа на нивото на фаровете, но не! Изключвам климатроника.....там звука е друг! Интересното е че жуженето е тихичко и плътно, кратко около 2 секунди със старт точно в момента на запалването, нито по-рано, нито по-късно! Някакви идей!?

Последна промяна zlati79 на 26 Яну 2010, 20:58, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Старнно жужене.....?
Това ми прилича като да е от комфорт модула зад жабката - точно така му жужат релетата, когато някое от тях иска да се пресели във Вечните ловни селения.
Si non confectus, non reficiat.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
......предположих да е от жабката и тамушните й чаркалъци, ама ми се чини че е от центъра на конзолата! ще пробвам да запаля при отворена жабка да видим........
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колега, видях че си писал, че не е от климатроника, но сигурен ли си че не е от отварящите се клапи на климатроника?
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
При мен го има същия звук /а аз съм с климатик / .Звука е все едно нещо дава на късо.Чува се само при запалване ,няколко минути след това спира 

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Може да ви се стори странно но това не е ли от подкачващата помпа?Няколко секунди бръмчи и след това спира!
Звукът от клапите е малко по-различен според мен....
Звукът от клапите е малко по-различен според мен....
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колега тва жужене ти идва от таралежа на климатроника като почне да се сдухва така че споко не е проблем и на e39 . e38. x5 идентичен проблем 

- zlati79
- младши ентусиаст
-
не е помпата, нея я чувам! трае 2 секунди, точно след самия старт! явно е таралежа - 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
и при мен бъздеше там и после си отиде таралежчето
сега новото не го чувам от как съм го сменил и най-интересното не си отива веднага почти година карах така и отвреме на време се случваше вентилатора да спре и после пак си тръгаше докато накрая окончателно се отказа да работи 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Може би е таралежа, затова аз винаги като дам на контакт изключвам климатроника и тогава паля с цел да предпазя таралежа. Дали има смисъл ще видим, но в такова време не ми се сменя таралеж.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Сигерни ли сте, че не е вентилаторчето на управлението на климатрнока, което служи за обдухване на датчика за вътрешна температура?
Най-често то жужи защото се натъпква с прах и дори да спрете климатроника то остава да работи около 10 минути и 99% от случайте в него е поблема.
Таралежа е обикновен датчик на практика няма как да жужи освен ако няма добра връзка на някоя от клемите или има стопени кабели и дават на късо но това е малко вероятно.
Свалете панела на климатроника разгобете, почистете вентилаторчето и после търсете причините другаде.
Подобно на захранването на компютъра се натъпква с прах и почва да шуми разглобява се турбинката почиства се със спрей за почистване на карбуратори или под чешмата, но само турбинката и после малко смазка и се сглобява.
Това пробвайте няма да съжалявате.
Най-често то жужи защото се натъпква с прах и дори да спрете климатроника то остава да работи около 10 минути и 99% от случайте в него е поблема.
Таралежа е обикновен датчик на практика няма как да жужи освен ако няма добра връзка на някоя от клемите или има стопени кабели и дават на късо но това е малко вероятно.
Свалете панела на климатроника разгобете, почистете вентилаторчето и после търсете причините другаде.
Подобно на захранването на компютъра се натъпква с прах и почва да шуми разглобява се турбинката почиства се със спрей за почистване на карбуратори или под чешмата, но само турбинката и после малко смазка и се сглобява.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
oci написа:Сигерни ли сте, че не е вентилаторчето на управлението на климатрнока, което служи за обдухване на датчика за вътрешна температура?

жужи точно когато завъртя стартера, но идва точно от вътре в салона в средата! запали ли двигателя вече е спряло! иначе и аз пирам климатроника преди старт, но май ще правя почистване, да видим!
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
oci написа:Таралежа е обикновен датчик на практика няма как да жужи освен ако няма добра връзка на някоя от клемите или има стопени кабели и дават на късо но това е малко вероятно.
...
Абсолютно точно!

Този звук 99% е от отварянето на клапите на климатика (или климатроника, няма значение), които отварят въздушните магистрали от вентилатора към корпуса на климатичната уредба. При даване на контакт се отварят, а при изключване от контакт се затварят и изолират входа към обема в купето през вентилатора на климатика от въздуха/влагата на околната среда.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
А някой може ли да даде схема на таралежа как изглежда защото откакто купих колата в багажника имам една джаджа която човека от който взех колата каза че е за климатроника и че трябва да се смени.. след някой друг месец се появи жужащия звук..
Благодаря предварително!!!
P.S. Пиша тук за да не пускам нова тема.. също така предполагам че и на останалите колеги ще бъде от помощ

P.S. Пиша тук за да не пускам нова тема.. също така предполагам че и на останалите колеги ще бъде от помощ

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3