Пуши?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Пуши?
За твойта кола само 5/30 или 0/30 ! Не знам защо ти слагат от другото ? но това е друга тема .
Тези пушеци е напълно възможно да идват от родната нафта , аз поне съм го изпитал и знам , че с бг нафта мойта пуши !
Тези пушеци е напълно възможно да идват от родната нафта , аз поне съм го изпитал и знам , че с бг нафта мойта пуши !
LUCIFER'S написа:не се доверявай много на големите сервизи.... маслото за твоят двигател е 5 W 30 !!! АСЕА А3 B3 C4 изхождайки от годините и пробега и климата, няма никаква логика да я караш с 0 W 40....
ми, въпроса е на кой, тогава да се доверя. Май ще пробвам чистене на колектора и тогава пак ще замеря дюзите, ако дават отклонения ще сменя и двете и ще видим
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ами има колеги които са във форума и имат сервизчета, и са с много добри отзиви от тяхната работа, разтършувай се, направи си и една успоредна диагностика и при тях...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
nightdriver написа:За твойта кола само 5/30 или 0/30 ! Не знам защо ти слагат от другото ? но това е друга тема .
всъщност ще погледна не съм съвсем сигурен какво ми е маслото. А, иначе за родната нафта съм съгласен. Всеки път, като излизам с колата смятам горивото до 50км. след границата. И след това не е истина какво се случва с колата, с разхода, с пушеците и т.н. Ама, тва е една друга тема
гориво зареждам на Еко, Лукойл и по-рядко ОМВ и Петрол. Според мен горивата са еднакъв шит у нас, а от изброените принципно съм най-малко недоволен. Масло доливам от смяна до смяна около 1л-1.5л.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
нещо ми се струва че доста и доливаш, дано да не е тръгнало турбото, като за начало смени си маслото с по-дебело, както ти каза колегата LUCIFERS тва масло с което караш не е за твойта кола, трябва ти 5W30 longlife най-добре на Castrol EDGE
не ми се слиза сега до гаража, да гледам какво е маслото. Теч, до сега не е засичан, омасляване, турбината си е о'к 

ashvibe написа:Филтъра на турбото сменял ли си го скоро?
ми не знам, последно сменях филтри лятото, като казах на приемчика, че искам да смени всичките, ма този не съм сигурен. Филтъра на картерните газове съм го сменил със сигурност. Утре ще питам
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
clikk написа:ashvibe написа:Филтъра на турбото сменял ли си го скоро?
ми не знам, последно сменях филтри лятото, като казах на приемчика, че искам да смени всичките, ма този не съм сигурен. Филтъра на картерните газове съм го сменил със сигурност. Утре ще питам
и този път като сваляш да чистиш колектора пеперудките ги махни!!!, и си карай двигателя с масло 5/30 ! почти съм сигурен, че от там ти идва изпушването
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Моята кола беше по същия начин, като я сритам отзад става лудница. Нормално е като се кара по-дълго време с малко газ, се насъбират сажди и незнам какво, и като се даде много газ го изхвърля и изпушва, но нетрябва да прави облак, както на мен преди. Карам си аз из града бавно, и ме изнерви някакъв и и дадох всичката газ! Е вярно трагна колата, изпреварих го тоя, ама зад мен имаше друга кола която също реши да изпреварва заедно с мен, и аз като тръгнах тоя се отказа, просто защото имаше черен облак пред него
Та прочистик всмукателния колектор, нов филтър на турбото, нови въздушни, и се оправи. А за маслото незнам защо ги карате с 10/30 или подобно
. Едва ли колите са ви на по 100 000км. Аз си карам с 10/40 и е перфектно.

Та прочистик всмукателния колектор, нов филтър на турбото, нови въздушни, и се оправи. А за маслото незнам защо ги карате с 10/30 или подобно

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Здравейте колеги проблема е следният карам от скоро Е39 530d (184hp) и започнах да забелязвам пушек от ауспуха сиво/син на цвят,интересното обаче е че примерно пуши и от време на време няма никакъв пушак спирам на място форсирам я и няма грам а от време на време прави облаци,ходих до едно майсторче пипа маркуча на турбото и каза че горе-доло добре надува има някакъв шум от турбото но щяло да кара уж.. Колата върви перфектно има мощ няма прекъсване и т.н Пали работи! Каза ми за въпросния филтър на картерните газове че можело да е от него? Има ли логика? Благодаря предварително.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5