Проблем с 5та скорост

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Проблем с 5та скорост

Мнение от Zapa » 16 Яну 2010, 22:27

Здравейте колеги
Отскоро ми се случва от време на време следното нещо: при опит да превключа от 4та на 5та скорост просто не иска да си влезне там на мястото където и е отредено :oops: Когато го прави това проблем чувствам че все едно въобще липсва отбивката за 5та :shock: Струва ми се че го прави предимно когато е студена, но не винаги и това е отскоро. С другите предавки няма никакъв проблем :|
Някакви идеи или опит да споделите преди да е закарам на хирургическа интеревенция :conf: Иде реч за дизелов ТДС седан ръчка
Мерси на отзовалите се :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Re: Проблем с 5та скорост

Мнение от Jenkov » 16 Яну 2010, 23:01

Zapa написа:Здравейте колеги
Отскоро ми се случва от време на време следното нещо: при опит да превключа от 4та на 5та скорост просто не иска да си влезне там на мястото където и е отредено :oops: Когато го прави това проблем чувствам че все едно въобще липсва отбивката за 5та :shock: Струва ми се че го прави предимно когато е студена, но не винаги и това е отскоро. С другите предавки няма никакъв проблем :|
Някакви идеи или опит да споделите преди да е закарам на хирургическа интеревенция :conf: Иде реч за дизелов ТДС седан ръчка
Мерси на отзовалите се :)

И аз имам подобен проблем , но моята е 520 бензин. Преди беше само 5-тата скорост , сега от едно известно време се появява и на 3-та скорост, влиза трудно.
Преди 2 години още като пристигна колата от Германия , имаше едно "думкане" в скоростите. Доколкото ми обясниха тогава , много БМВ-та го правят това и е сигнал , че съединителя заминава. После се появиха и тези малки проблеми със скоростите. Моята е на 254 000 км и мисля че скоро ще трябва да го сменя съединителя. Колега при теб това "думкане" за което говоря получава ли се. Усеща се най-вече на 1-ва скорост. Също така , като натиснеш съединителя до долу , усешаш ли го все едно ти вибрира под крака. При мен се получава и това , най-често когато сменям от 2-ра на 3-та.

Моля и някой от колегите , който се е сбъсквал с подобен проблем да помогне. Ще се дават ли пари за съединител или трябва да търсим проблема другаде. Благодаря !

Потребител
Аватар

Мнение от Raptor » 17 Яну 2010, 1:50

Моята я карам вече 40000+ км и не знам за "думкане" но чувствам някакви вибраций, сменях дори и съединител и притискателен но пак ги има, така че мисля че не е от това.
А що се отнася за скоростите и мойте докато е студена колата влизат мааалко по трудно но си влизат, вижте за течове от скоростите, ако не трябва да се погледне вътре във скоростите (пепел ми на устата)...
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Zapa » 17 Яну 2010, 11:48

не съм чувал да имам някво думкане или пък вибриране, но ще се ослушвам допълнително
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 17 Яну 2010, 11:53

Синхронизатор според мен ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от Zapa » 17 Яну 2010, 12:59

Преди малко по препоръка на колегата bera направих теста за съединителя на бордюр и на 1,2 и 3та предавка колата си гасна при отпускане на педала, дано да съм го правил и правилно това упражнение де. А също така наскоро ми оправяха теч от скоростната кутия със смяна на семеринг и ново масло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 17 Яну 2010, 22:47

Giorceto написа:Синхронизатор според мен ;)

За съжаление на там отива работата.

Назад към E39