монтаж на нов газов инжекцион за М50Б25 ???
Модератор: Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: монтаж на нов газов инжекцион за М50Б25 ???
Аз си сложих преди повече от 2 години Simgas ГИ за 1650лв тогава. 1 година карах без проблеми и после се почна. Като за начало смених компютъра за 400лв (не беше гаранционен защото ГИ-то имаше 1 година гаранция , която беше изтекла). 1-2 месеца след смяната се почна и с проблема, който го имам и до ден днешен - компютъра се пълни с грешки след като колата е карана на газ и след това на бензин върви ужасно докато не загрее. Оправя се като изключиш акумулатора. Толкова пъти съм ходил при 2-ма различни майстори и не можаха да я оправят и ми писна си карам на бензин. Вярно е по-дебело, ама пък някак се чувствам много по-сигурен в колата си. От какво я имам единствените ми проблеми са свързани с газта по един или друг начин. Иначе когато работеше нормално на газ разлика във вървенето с бензин нямаше.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Pavlinius написа:........... От какво я имам единствените ми проблеми са свързани с газта по един или друг начин. Иначе когато работеше нормално на газ разлика във вървенето с бензин нямаше.
Вземи си колега един интерфейс за газовата и си поиграй малко - може и да успееш да я настроиш... и моята правеше много мизерии... богата/бедна на газ и т.н... компа на бензина трупа грешки, после пука на бензин, придърпва, гасне.... и още много подобни - с махането на акумулатора чистиш натрупаните грешки в компа, ама после на газ пак същото... с настройките успях да я догодя да не трупа грешки и общо взето съм доволен...
ПС: стига съм я хвалил, че я похвалих миналата седмица и сега 1-2 пъти се опита да придръпва

Моят кабел за връзка излезе 50лв... потърси фирмата вносител... аз от вносителите направо си взех кабела с интерфейса - оттам нататък все ще се пооправиш.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Stanchev написа:и сега си караш на бензин с 1650 лв в багажника
по-точно с 2050 лв.
...то за толкова си купуваш цяла 34-ка от мобилето

- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
В събота ще съм официално с газ и тогава ще споделя вЧепеТления

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
на какъв се спря ?
- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
dj_ennsy_1 написа:zvetiko написа:Мойта я карам вече 7 години и имам 140 000км на газ.
Не е възможно.Според много колеги Е34 с газова се разпада след около 10К кмНяма значение ,че бакшишите ,успяват с разни кии на газ да изминат по 400-500К
Tия голословни умници (дето са чули и недоразбрали) да си карат модерните 20 годишни БМВ-та веднъж в седмицата, АМА НА БЕНЗИН и да не дават повече акъл
На моята й направих вече 50 000 км с газова уредба Lovato за 90лв, която си я монтирах сам в нас. Колата не знае ден почивка... даже днес като си купувах отново филтър за маслото (понеже утре сутрин преди да тръгна за работа ще й го сменя) и момичето в магазина ми вика "абе ти какво го правиш това масло ... през месец ли го сменяш "
е тук си много прав

- mikluho
- младши ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:на какъв се спря ?
сега ми се обадиха че е монтирана и утре като си я взема ще погледна /или по скоро ще питам/ каква е
исках да е надеждна да има ресурс / поне за 250к.с./ и да не не се занимавам с вкл. и изкл. и като отворя предният капак да не изглежда като помпена станция

оставих избора на майстора

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Сподели после мнение, впечатление и цена.
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Моя газов инж. то слагаха в Плевен(аз съм от там) във всеизвестната фирма "Тояга".1200лв. е цената (сагана е ноември 2009г.)Системата е българска,но не се продава на нашия пазар,а е за износ в Италия(CARGAS).Изключително съм доволен от монтажа и поведението на мотора на газ.Няма особенна сметка през зимния сезон по простата причина,че докато загрее и обърне на газ аз вече съм стигнал до мястото до което пътувам(това е Плевен не е София).От тази гледна точка при колегите от г
Снимки след монтажа:
олемите градове има доста сметка.Предпочитам парите които съм спестил на газ да отида и да ги изпия,ако трябва,отколкот да пълня гушите на собствениците на бензиностанции и да си мисля,че съм страшен играч.ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ!!!Снимки след монтажа:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivan. написа:zvetiko написа:@2bar написа:тоя филм сме го гледали с бардолини - можеш да отидеш на форума им и да прочетеш послените ми постове. с две думи - става, но не си струва.
Колега,при мен няма никаква разлика в никакво отношение между бензин и газ,ако искаш да ти пратя моя файл с настройките.Това ,че изключваш някои от дюзите по-двойки,не означава и че работят така-гледай работата им по местенето на червените квадратчета в съответният прозорец.А това ,че оня от BSM си е малко простак или просто не му издържат нервите защото ,човек ,който печели милиони все пак отговаря на такива като нас ,които го занимават с една газова уредба си е факт,но нали все пак ти предлага да ти погледне колата.
Пепи раздуй повече за настройките на бардолини.Интересува ме повече командването на аванса.
Тука с никой не може да го накара да работи без аномалий:
-като му се намали газта(не върви и гори и държи добре тихите обороти)
-като му се пусне ,за да върви(гасне по светофарите и на над 4500оборота се почва едно сецане,забиване -прекъсване)разхода е добър и вървежа също.
За забиването във високите се разширяваха инжектори,правиха какви ли не карти и това си е.Колата е и с аванс процесор без него почва да забива от 3500 оборота.
Преди това беше с обикновен изпрител и се държеше доста по-добре.
Забравих да каже,че е метан-газ.Но инжекциона е един и същ като на пропан-бутана.
Последно го оставихме ламбда сондата да пише еднакво на бензин и на газ.
Колата върви много добре,разхода е 6.50лв за 140км.мотора е м40б18......но след 4500 оборота се почва прекъсването,като за недостиг
Ванка ,при този инжекцион не може да се регулира аванса,може да се регулира количеството на газта ,което се подава при различни натоварвания на двигателя.По принцип настройката се прави така:
В крайна сметка за да работи колата с газ както на бензин ,газовият инжекцион трябва да се регулира така ,че да подава при определено натоварване на колата, същото количество газ ,каквото количество бензин би подало ECU-то на колата.За тази цел има 16 положения за настройки,при различни натоварвания на колата в меню финни настройки.За да стане настройката идеална трябва да ги обходим всичките,като при подходящи пътни условия трябва да създадем условия,колата да може да се движи достатъчно дълго при всеки един тях,за да можем да го настроим.Как се прави настройката:
1. Отиваме в меню финни настройки
2.Превключваме на бензин и почваме да караме колата така ,че синята маркировка да седи постоянно на даден коефициент,без да се премества на друг.
3.Чакаме бензиновото време да се стабилизира и запомняме показанието му
4.Превключваме на газ със съответният бутон и гледаме какво е сега бензиновото време.
5.Ако има разлика ,съответният коефициент трябва да се увеличи или намали.
Ето и един пример- бензиновото време когато сме на газ е по-голямо от бензиновото време когато сме на бензин,това означава ,че газовият инжекцион подава по-малко количество газ ,отколкото количеството бензин ,което би подало ECU-то на колата при същото натоварване.Това означава ,че трябва да увеличим количеството на подадена газ,а това се прави като увеличим стойността на коефициента ,в който караме в момента,със съответните стрелки за манипулирането му.С колко да го увеличим?Разбираме по пътя на опита като повтаряме операциите от 2-5
6.Сменяме режима на каране ,което се установява с маркирането на друг коефициент в синьо и повтаряме операциите от 2-5
Хубавото е ,че можем при определен режим на натоварване ,да регулираме да се подава по-голямо количество гориво и от там да накараме колата да върви по-добре на газ отколкото на бензин.
mikluho написа:dj_ennsy_1 написа:на какъв се спря ?
сега ми се обадиха че е монтирана и утре като си я взема ще погледна /или по скоро ще питам/ каква е
исках да е надеждна да има ресурс / поне за 250к.с./ и да не не се занимавам с вкл. и изкл. и като отворя предният капак да не изглежда като помпена станция![]()
оставих избора на майстора
тия коне ми звучат добре.

by ''kompleksa''
- mikluho
- младши ентусиаст
-
Вече официално съм с газ
за 200 километра който досега аз и половиката ми сме карали колата не намерихме никаква разлика във вървене , палене гасене и 'секакво. Единствено ми направи впечетление че над 5000 оборота е малко по мудна което не е нещо страшно за мен . Самото преминаване от бензин на газ и обратно въобще не разбирам как и кога се случва. Както споменах в един от предишните постове съм с 80 литрова бутилка и за разход за сега нищо не мога да споделя. И накрая цената
, целият масраф ми костваше 1400 лева като газовият инжекцион е полски /по препоръка на майстора/ с една година гаранция . Инжекцион на който не се налага да се донастройва за по икономичен спортен и там всякакви други донастройки /естествено след 1-2 бутилки газ ще съм сигурен дали е така/
И за финал да кажа е че монтажа на такъв тип уредба на мой автомобил е продиктувано единствено и само от финансови неволи.

за 200 километра който досега аз и половиката ми сме карали колата не намерихме никаква разлика във вървене , палене гасене и 'секакво. Единствено ми направи впечетление че над 5000 оборота е малко по мудна което не е нещо страшно за мен . Самото преминаване от бензин на газ и обратно въобще не разбирам как и кога се случва. Както споменах в един от предишните постове съм с 80 литрова бутилка и за разход за сега нищо не мога да споделя. И накрая цената

И за финал да кажа е че монтажа на такъв тип уредба на мой автомобил е продиктувано единствено и само от финансови неволи.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Да не е AG Zenith? На копчето за превключването пише само ΑG и е малко квадратно...
- mikluho
- младши ентусиаст
-
dokie написа:Да не е AG Zenith? На копчето за превключването пише само ΑG и е малко квадратно...
точно

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
направи 2-3 снимки на монтажа ако може, и колко е останало от багажника с тази бутилка ?
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4