Проблем с водната помпа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с водната помпа

Мнение от NORT » 16 Яну 2010, 2:06

Колеги имама малак проблем със смяната на водната помпа. Проблема се състой в това, че немога да развия голямата гайка на перката защото не виждам как мога да зацепя по някакъв начин пистовият ремък. Ако някой се отзове щте съм му много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с водната помпа

Мнение от tsb_bg » 16 Яну 2010, 4:10

NORT написа:.... Проблема се състой в това, че немога да развия голямата гайка на перката .....

Гайката е с обратна резба и се развива с удар по ключа ...

Потребител
Аватар

Мнение от Raptor » 16 Яну 2010, 12:08

но преди това трябва да разкачиш пластмасовия кожух на радиатора че иначе не може да се извади перката
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 16 Яну 2010, 22:47

Мойта гайка на виското излезе на ръка, обаче ако не стане при теб пробвай да хванеш оста с водопроводен ключ и развий гайката (с обратна резба е) Ако удряш с чук внимавай да не потрошиш нещо. И махни въздухонаборника след това (аз го вадя заедно с перката на виското),държи се на две пластмасови пинове от двете страни. Значи то е едно пластмасово пиронче дето като влиза навътре разширява втулката, в която влиза вижда се само главата му, дърпаш и излиза, внимавай да не го скъсаш, или да не изхвръкне на някъде из двигателя ,че иди го търси. Ако срещнеш проблеми по-нататък с развалянето пиши.

Потребител
Аватар

Мнение от NORT » 17 Яну 2010, 2:55

Благодаря много на всички за съветите. Днеска развих най накрая гайката бая проблемна излезе, но накраят се разви като държах контра с стоманизирана осичка която бях вкарал между два от четерте болта на шайбата. Така си реших проблебма. Благодаря отново.

Назад към E39