Проблем с водната помпа
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с водната помпа
Колеги имама малак проблем със смяната на водната помпа. Проблема се състой в това, че немога да развия голямата гайка на перката защото не виждам как мога да зацепя по някакъв начин пистовият ремък. Ако някой се отзове щте съм му много благодарен.
Re: Проблем с водната помпа
NORT написа:.... Проблема се състой в това, че немога да развия голямата гайка на перката .....
Гайката е с обратна резба и се развива с удар по ключа ...
но преди това трябва да разкачиш пластмасовия кожух на радиатора че иначе не може да се извади перката
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Мойта гайка на виското излезе на ръка, обаче ако не стане при теб пробвай да хванеш оста с водопроводен ключ и развий гайката (с обратна резба е) Ако удряш с чук внимавай да не потрошиш нещо. И махни въздухонаборника след това (аз го вадя заедно с перката на виското),държи се на две пластмасови пинове от двете страни. Значи то е едно пластмасово пиронче дето като влиза навътре разширява втулката, в която влиза вижда се само главата му, дърпаш и излиза, внимавай да не го скъсаш, или да не изхвръкне на някъде из двигателя ,че иди го търси. Ако срещнеш проблеми по-нататък с развалянето пиши.
Благодаря много на всички за съветите. Днеска развих най накрая гайката бая проблемна излезе, но накраят се разви като държах контра с стоманизирана осичка която бях вкарал между два от четерте болта на шайбата. Така си реших проблебма. Благодаря отново.
5 мнения
• Страница 1 от 1