e90 автоматик или ръчна скоростна кутия?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: e90 автоматик или ръчна скоростна кутия?

Мнение от Leon » 14 Яну 2010, 12:56

eMotion написа:
galant написа:
eMotion написа:Аз съм за автоматик. Карам Е90 2.0 л. дизел автомат и си е много добре, особено в София в задръстванията. Какъв е този спортен режим на автоматика, за които някои говорят? Аз имам Драйв и M/S, което е manual shift (тоест ръчно привключване). От там насетне какъв по-спортен режим?

Като чукнеш лоста в ляво.М/С което С ти е спорт.

S не е ли shift? M какво е според теб? Според мен е manual. Тоест M/S е manual shift, или ръчно превключване. Това ли спортния режим, за който става въпрос?

Колега, ти откога я караш тази кола? Ръчното превключане е ръчно превключване. Спортния режим е автоматично превключване, което изцежва предавките, не сменя често за икономия и реагира по-остро на подаване/отнемане на газта.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 14 Яну 2010, 17:13

Винаги бих избрал автоматика...все пак има и опция за ръчкане... :driving:
...и то да ръчкаш, да ръчкаш...колко да ръчкаш... :dummy:

Много е яко в ежедневието като попаднеш в задръстване да ръчкаш...хахахах :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 14 Яну 2010, 17:27

Някой няма ли да пусне тема "климатроник или климатик". А съм с две ръце за климатика обичам латото да ме облива обилна ледена струя в огласта на главата и гърдите докато се разсополявая и закихам. Виж при климатроника го няма това удоволствие.
Или може би "саморегулиращи се фарове или с фарове с ръчно регулиране"
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 18:16

pironkov написа:Винаги бих избрал автоматика...все пак има и опция за ръчкане... :driving:
...и то да ръчкаш, да ръчкаш...колко да ръчкаш... :dummy:
Много е яко в ежедневието като попаднеш в задръстване да ръчкаш...хахахах :banghead:

lusienk написа:Някой няма ли да пусне тема "климатроник или климатик". А съм с две ръце за климатика обичам латото да ме облива обилна ледена струя в огласта на главата и гърдите докато се разсополявая и закихам. Виж при климатроника го няма това удоволствие.

:yes: :lol: :lol: :lol:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 15 Яну 2010, 7:15

Huku написа:
galant написа:Ако примерно караш със 100 на 6 и минеш в Спорт ти връща предавка.Скоростната кутия започва да реагира по-бързо на подаване на газ и т.н.

Еми точно-връща ти за да е на по-малката и да й държи оборотите - това горе-долу те изравнявя с балъците с ръчни скорости.

Чшшшш :bang: :twisted: :mhihi: Не така, не такаааа :winky:

Интересно инфо имаше по-нагоре ... Аз лично съм ЗА автоматика, във всякакъв трафик и условия, но наистина го има и този момент - усещането при ръчната смяната на скоростите... Като съм карала автоматика и после като се кача на Е36-цата ми става едно такова, хубавко и забавно, гаааззз :driving:
Явно е въпрос на предпочитание, наистна малко са хората, качили се на нова кола автоматик и след това пожелали ръчка ;) Колкото до бързината на смяна на предавките и неикономичното каране при автоматика, мисля че разликата с ръчката е пренебрежимо малка. Да не кажа, че както каза един колега по-нагоре, някои жени, включително и аз :mhihi: хич не карат икономично с ръчка :roll: :oops: По разни причини :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 15 Яну 2010, 14:40

Huku написа:
galant написа:Ако примерно караш със 100 на 6 и минеш в Спорт ти връща предавка.Скоростната кутия започва да реагира по-бързо на подаване на газ и т.н.

Еми точно-връща ти за да е на по-малката и да й държи оборотите - това горе-долу те изравнявя с балъците с ръчни скорости.

Изравнява ама друг път ... с нас каращите ''Балъци" никва електроника не мое те изравни теб ......возещия се НЕКАДЪРНИК с автомат :mhihi:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Яну 2010, 14:43

neonman написа:теб ......возещия се НЕКАДЪРНИК с автомат :mhihi:

Колега, мисля че малко прекаляваш с квалификациите по отношение на колега, който не познаваш, както и нарушаваш добрия тон, на който сме свикнали в раздела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 15 Яну 2010, 15:45

Huku написа:

@ FLAME .... това горе според теб не е ли обида :censored: ....почувствах се ЛИЧНО засегнат ... от бандата на ръчките съм сори :idea: Няма да търпя някои да ме обижда и аз да си мълча :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Яну 2010, 16:09

Колега, "балъците с ръчни скорости" не е насочено персонално към теб :idea:
Докато "теб, балъкът с ръчни скорости" би било точно насочено срещу теб ;)
Така, че може би е добре да четеш по-внимателно преди да се засегнеш ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 15 Яну 2010, 16:12

flame написа:Колега, "балъците с ръчни скорости" не е насочено персонално към теб :idea:
Докато "теб, балъкът с ръчни скорости" би било точно насочено срещу теб ;)
Така, че може би е добре да четеш по-внимателно преди да се засегнеш ;)

Пич , горното определение ( дразня се да го повтарям вече ) е СЪБИРАТЕЛНО за всички субекти , отговарящи на описанието !!!
АИДЕ СТИГА ОФФ :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Яну 2010, 22:37

lusienk написа:Някой няма ли да пусне тема "климатроник или климатик". А съм с две ръце за климатика обичам латото да ме облива обилна ледена струя в огласта на главата и гърдите докато се разсополявая и закихам. Виж при климатроника го няма това удоволствие.

Интересно , но неуместно ;)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Яну 2010, 19:43

@Фламе, не знам кой и какво защитаваш, но първо Ники направи обида, и ако има втора такава, ще му е последно в този форум.

Потребител
Аватар
Кара: :Ибрахим
Детайли за колата: E34

Мнение от Black Mamba » 16 Яну 2010, 22:05

Според мен и двете имат предимства. Както казва Джей Лено има и супер електронни часовници, но друго си е "истинския" часовник който се навива ,нали ;) Трябва и колата да иска нещо от теб, не да прави всичко сама.Там е удоволствието от шофирането .

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Яну 2010, 11:13

GaD написа:@Фламе, не знам кой и какво защитаваш, но първо Ники направи обида, и ако има втора такава, ще му е последно в този форум.

Колега, нека първо започна с това – не познавам лично нито теб, нито колегите, които размениха реплики. Нямам никакво лично отношение и не защитавам някой от двамата. Дори когато познавам хората се старая да бъда максимално обективен и казвам дори на приятелите си като бъркат.

В случая според мен Huku не е нарушил неписаните етични правила в раздела. „Балъците с ръчни скорости” категорично НЕ е лична обида. Подобно на „Наивниците с нафтови печки (дизели)”. Или пък „Новобогаташчетата, с напудрените коли, дето не могат да ги изцедят докрай”. В първия случай се изразява мнение за един широк кръг хора, които залагат на ръчните скорости. Във втория пример се изразява мнение за много колеги, които мислят, че дизеловите коли са хубаво нещо. В третия пример си изразява мнение, че група хора не могат да ползват на макс колите си.

При който и да е от горните примери аз не бих се обидил – дори да влизам в някоя или всички от трите категории. Защото всеки колега има право да изразява мнение! Е, какво – да забраним на 30 хил. членове на форума да се изказват негативно за дизеловите двигатели, щото аз карам дизел и жестоко ще се обидя?! „Не мисля...” – според мен би казал колегата alx.

„Ти си пълен некадърник щом караш автоматик”
„Ти си много прост щом си мислиш, че дизела става за спортна кола”
„Ти си мамино синче дето тате му е купил ново БМВ - ама не си никакъв шофьор щом не можеш да изцедиш колата както трябва”
Ето това за мен са обиди.

И точно защото единия колега се обърна ЛИЧНО към другия с квалификацията „некадърник” без въобще да го познава – затова му направих забележка. Защото мисля, че ако не за всички форуми, ако не за целия форум - то със сигурност в този раздел това е недопустимо! И никой досега не го беше правил (поне аз откакто съм във форума)! Не мислиш ли? И ти лично как би се почувствал ако някой директно те нарече „некадърник”, „смешник” или нещо от сорта ако примерно не можеш или просто не е толкова важно да вдигнеш 100 за под 8 секунди?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 17 Яну 2010, 13:35

flame написа:
GaD написа:@Фламе, не знам кой и какво защитаваш, но първо Ники направи обида, и ако има втора такава, ще му е последно в този форум.

..............................
[/color]

Батка, ако бях казал примерно : " дебилите с автоматици '' - ти нямаше ли да се обидиш- кажи честно !!!!
Само че аз съм толерантен към всички на пътя, без значение -автоматик, ръчка , бмв, лада, голф или трабант ....и не бих нарекъл с обиден епитет цяла група хора - ТОЧНО ЩОТО НЕ ГИ ПОЗНАВАМ ПЕРСОНАЛНО :winky:
И понеже се почувставах обиден от @Ники .... обидих ТОЧНО него ....а не и теб ;) ....примерно , ако бях казал горното !!
Аиде със здраве :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93