Седалките на Е36 купе не се сгъват...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 kupe
Мечтае да кара: E63

Седалките на Е36 купе не се сгъват...

Мнение от Nikouay » 15 Яну 2010, 11:25

Здравейте, и двете ми седалки не се сгъват за да се качи някой отзаде. Прочетох всички теми от раздела, но единствено не ми е ясно задната кора как да я сваля, разбрах че е на щипки. Хваната е доста плътно и ме е страх като я напъна да не я счупя.
Какъв е начина? И има ли начин да запазя щипките здрави ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Седалките на Е36 купе не се сгъват...

Мнение от paxtara » 15 Яну 2010, 12:53

Nikouay написа:Здравейте, и двете ми седалки не се сгъват за да се качи някой отзаде. Прочетох всички теми от раздела, но единствено не ми е ясно задната кора как да я сваля, разбрах че е на щипки. Хваната е доста плътно и ме е страх като я напъна да не я счупя.
Какъв е начина? И има ли начин да запазя щипките здрави ?

и аз страдам от подобен проблем и ще се радвам ако някой е запознат да каже как се маха тая кора :yes:
BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 15 Яну 2010, 13:00

Момчета откачило ви се е жилото което отключва меганизма за вдигане на облегалката.Кората се държи на 2 видийки отдоло и хато махнеш подглавниците пада ама няма нужда да я махате.Нагъзете се и вижте кое жило ви се е откачило под самата седалка и ше си решите най-вероятно проблема.Жилото се закача под седалката от задната и лява стрна, успех :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nikouay » 15 Яну 2010, 13:04

ceco-stz написа:Момчета откачило ви се е жилото което отключва меганизма за вдигане на облегалката.Кората се държи на 2 видийки отдоло и хато махнеш подглавниците пада ама няма нужда да я махате.Нагъзете се и вижте кое жило ви се е откачило под самата седалка и ше си решите най-вероятно проблема.Жилото се закача под седалката от задната и лява стрна, успех :)

Двете видии които са еврейска звезда нали? Аз тях ги развих без да свалям седалката и нищо не помръдва, те какво освобождават? То убаво да се нагъзя ама отзаде в това купе не е толкова лесно :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Яну 2010, 14:05

Само да допълня колегата,освен двата бола долу и подлгавника,за да се махне кората се изваждат и пластмаските около ръчката за сваляне,става с подпъхване на отвертка.По-лесно ще отстраните проблема с махане на седалката,на 4 болта долу се държи,само внимавайте с пасажерската,долу има букса за бега.Която като разкачате,колата гтрябва да не е на контакт.За по сигурно можете да разкачите акумулатора,да не светне лампата на бега о после да трябва да я чистите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 15 Яну 2010, 16:45

Ако не се лъжа на самото жило има една пластинка която държи жилото да не мърда,най-вероятно проблема е в нея :yes:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 15 Яну 2010, 17:39

C8699HX написа:Ако не се лъжа на самото жило има една пластинка която държи жилото да не мърда,най-вероятно проблема е в нея :yes:

точно там е проблема ,има едно като зекерка да го нарека и то е паднало най-вероятно и така жилото се е откачило.
А до колегата пуснал темата пич ако не го намираш тва нещо каде е хванато жилото ,свали седалката става бързо както каза колегата по-горе на 4 болта се държи мисля че 13 беше ключа ,ако имаш оригиналните инструменти тая луличка която е като тръба ше ти свърши работа ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 15 Яну 2010, 17:47

колега пиша от опит,при мен се беше скасало жилото което е ватре в седалката което е в самата облегалка.тя се вади мн лесно,предната част е подпахната в задната пластмаса.задната част на седалката несе маха тя е пласмасова,просто издарпаи предната част и щесе види дали ти е от там :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 15 Яну 2010, 17:56

Аз имам същия проблем, за радост е само пасажерската седалка ще погледна както казвате...... ако нестане някои който е от София да се притичва на помощ :lol: :bowdown: :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от Nikouay » 15 Яну 2010, 18:56

Значи меката част на седалката се издърпва от облегалката, аз от останалите теми останах с впечатление че задната част на облегалката (пластмасовата) се вади. Преди малко с напипване успях да намеря механизма за "сгъване" на седалката обаче интересното е че като го дръпна при едната седалка се повдига лостчето а на другата не. Тези дни като имам повече време ще сваля и двете седалки и ще им обърна внимание подобаващо.
Единствено не разбрах подглавника как се вади?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 15 Яну 2010, 19:14

подглавника го дарпаш нагоре и трябва да си излезе,а задната част която е пластмасова несе маха.аз се мачих 1 пат и отдолу успях дая счупя малко,така че несе мачете дая махате.колега щом напипваш лостчето и несе марда се е откачило точно там както сам обяснил.мах тапицерията и щеси покаже.за 30 мин. и си готов.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Яну 2010, 13:27

Маха се, задната част(кората) и то много лесно,не подвеждайте колегата.По-горе съм написал как.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 16 Яну 2010, 16:23

ceco-stz написа:
C8699HX написа:Ако не се лъжа на самото жило има една пластинка която държи жилото да не мърда,най-вероятно проблема е в нея :yes:

,свали седалката става бързо както каза колегата по-горе на 4 болта се държи мисля че 13 беше ключа ,ако имаш оригиналните инструменти тая луличка която е като тръба ше ти свърши работа ;)

17 или 19 ключ :winky:
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от stasi » 16 Яну 2010, 19:06

Dpy написа:Маха се, задната част(кората) и то много лесно,не подвеждайте колегата.По-горе съм написал как.

Аз лично купих колата със скъсани жила! абсурд е да се махне задната част на седалката тя е самата седалка маха се както каза колегата предната мека част която е подпъхната в задната и от там се вади жилото,което горе е с кукичка хванато към ръчката а доло е с пъпка която влиза в кръгъл накрайник който се захваща към механизма и се слага зегерката!ето и снимки за да няма спорове!
[url][url=http://picbg.net/pic.php?u=28772Qh1ZE&i=391817]Изображение[/url]
[/url]

[url][url=http://picbg.net/pic.php?u=28772Qh1ZE&i=391816]Изображение[/url]
[/url]
[url][url=http://picbg.net/pic.php?u=28772Qh1ZE&i=391815]Изображение[/url]
[/url]
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 16 Яну 2010, 19:47

Значи последно да уточним вади се предната мека част на седалката,а не задната.
:driving: :dunno: :driving:

Следваща

Назад към E36