Премахване на резонанс от генерацията

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 328
Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio

Re: Премахване на резонанс от генерацията

Мнение от TyK-TaM » 14 Яну 2010, 17:04

меката връска не играе роля за промяна на звука , тя се слага за да обира вибрациите и да не се късът тръбите :idea: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Яну 2010, 18:16

С голяма увереност го написа :) нали знаеш, че звуковите вълни всъщностса вибрации :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Самолет и мечтае да кара подводница

Мнение от Laverita » 14 Яну 2010, 19:29

Здрасти, колега, при мен бе нещо подобно, но още по дразнещо. Направо се чуваше вътре в самото купе, все едно с флекс режеш винкел вътре в колата :mhihi: и направо ставах :kuku: . Значи колата ми е Е36 комби мотора е 318i 96 г. Докато бях с този мотор махнах катализатора и сложих резонаторно гърне и нямаше проблем, но като смених мотора и сложих М44Б19 140 коня и се появи това и напаво ужас. Реших проблема, като отидох и си сложих по-голям резонатор ASPO, два пъти по-голям от онова резонаторче за предишния мотор и сложиш малко по-широка генерация - взех я от 320-ка, направо всичко след сакса, и да ти кажа веднага млъкна и изчезна и трептене, бучене и там каквото се появяваше.
Един съвет от мен - не се занимавай с тези меки връзки и да си отваряш работа за напред, а виж си подобри генерацията, хем и вървежа ще се подобри :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Soul_Fly » 14 Яну 2010, 20:24

Boyadjiev написа:Нес спорт е гърнето (може би и това фактора за тоя ефект.. но все пак :ok: )
http://img706.imageshack.us/img706/4424/056j.jpg

на това гърне колко мм му е входа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 14 Яну 2010, 23:47

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BD%D1%81
:arrow: Акустичен резонанс :winky:
Гъвкавата връзка е за да остане генерацията ПОЧТИ независима от трептенията и претрисанията на двигателя на МПС за да няма скъсани тръби,тампони,гърнета и т.н.
Съвет от мен-или си сложи по голямо резонансно гърне или си смени генерацията от сакса назад :yes:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 15 Яну 2010, 0:16

Soul_Fly написа:
Boyadjiev написа:Нес спорт е гърнето (може би и това фактора за тоя ефект.. но все пак :ok: )
http://img706.imageshack.us/img706/4424/056j.jpg

на това гърне колко мм му е входа?

Колкото сток тръбата към задното гърне
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 15 Яну 2010, 0:18

dangerous написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81
:arrow: Акустичен резонанс :winky:
Гъвкавата връзка е за да остане генерацията ПОЧТИ независима от трептенията и претрисанията на двигателя на МПС за да няма скъсани тръби,тампони,гърнета и т.н.
Съвет от мен-или си сложи по голямо резонансно гърне или си смени генерацията от сакса назад :yes:

Може би ще остане за по-голям резонатор.. след още навъртяни километри мисля че няма да се оправи само с мека връзка... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 15 Яну 2010, 22:12

Слагате едни към 200 лева в джоба и си слагате едно крайно гърне на АСПО с двойна за-пресована ламарина, не заварена а пресована. Тогава ще чувате само звука на повдигачите и спортния филтър как реве - смуче въздух. Това направих и реших проблема със всякакви звуци.

Поздрави и да си решите проблема колеги, че този звук е досадно изнервящ при дълго пътуване, камо ли да возиш и дете/бебе.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2010, 23:28

на това му се вика "exhaust drone" и се решава само с промяна на гърнето/ сечение на тръби и тн...

смени гърнето...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 16 Яну 2010, 0:33

Мерси за менията :yes: Утре ще е трудов ден, и гърнето ще е друго и окачването ще хвърчи. Да се надяваме в бъдеще само хубави звуци да излизат от новото гърне :ok: :bchug: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Яну 2010, 11:00

Цялата идея на генерацията е да премахне шумовете и някои дребни неща като екология при работа на двигателя. Най-добрия вариянт на генерация е този който осигурява нормално излизане на изгорелите газове и тяхната преработка /катализатор/ без да пречи на останалите водачи, жители и т.н., т.е. да няма високи децибели. Имайте в предвид, че тези звуци в някои държави са наказуеми със закон, имайте в предвид че това ще стане скоро и тука, така че тия пари които давате за ръмжащи тенекета ще дойдат нанагорно. Живи и здрави да сте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Самолет и мечтае да кара подводница

Мнение от Laverita » 16 Яну 2010, 11:21

NikiNikolov написа: така че тия пари които давате за ръмжащи тенекета ще дойдат нанагорно. Живи и здрави да сте.

Колега, остви хората да си ръмжат нали трябва да се доказват и да си избиват някъде комплексите :mhihi: Те повечето само си ръмжат и правят вид, че са нещо много :mhihi:

Аз също съм против тази излишна комплексарса шумотевица, дори се дразня на спортния си филтър, че такак изменя звука, но... какво да се прави. Друго си е вече двигателя ти да е наистина мощен и да не можеш да го накараш да млъкне :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 16 Яну 2010, 15:21

също по темата, катализаторът на М42-то беше заминал и трябваше да се сменя. Преди това с крайно гърне Суперспринт (за М42) средно и катализатор се получаваше много добър звук, който не натоварва и не изнервя.
дойде ред на смяната, първо решихме да пробваме само с права тръба, средно гърне и суперспринта накрая - резултата УЖАС. не мога да опиша какви звуци се чуват още на 2000 оборота, нагоре ставаше... отврат.

решението - достатъчно голям резонатор, на мястото на катализатора и нещата горе долу се пооправиха, сега пак не ми харесва как е, едно такова метално режещо се чува на много високи обороти, но е в пъти по-добре от това да е само с права тръба.
но определено с катализатора беше най-читава работата. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2010, 20:07

Тия работи на око не стават. Все пак изпускателната генерация е това от което се вадят много атмосферни коне. Има много интересни статии за резонатори, катализатори, размери и тръби в нета, защо не почнете от там?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 17 Яну 2010, 14:39

С пръдня боя не става както са го казали хората :ok: Аз мерак имам и знам какво да сложа но нали да мина тънко :ranting: :banghead: Накрая пак ще взема това което трябва ама хвърлих ресурси на вятъра.. Все от някъде се почва все пак.
:OT: Иначе колеги как карате с тия окачвания 60/40 О.о от вчера съм във филма и пак ще връщам сток-а :bang: То не се кара, чувствам се като някакъв състезател за да не вкарвам колата в дупките трябва да правя невъзможното едва ли не, вместо да си карам като пич спокойно... с 50-60 съм се надървил на воланЯ за да избягвам всички неравности :mhihi: А си мислех че не са чак толкова зле пътищата ама от вчера "усещам" колко са неравни и гадни :ranting:

ПредишнаСледваща

Назад към E36