става ли спирачна помпа от 320 на 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

става ли спирачна помпа от 320 на 316

Мнение от pisarov » 16 Яну 2010, 0:54

Зравейте колеги пишави в форума защото един приятел има проблеми със спирачките и незнае какво да прави,проблема е следния: спирачките хващат ниско долу, а когото я натиснеш по рязко хващат горе за секунда и пак отпускат,с две думи спирачки те хваштат ниско долу пробвахме да я обезвъздушим но няма резултат.
Аз се самнявам в спирачната помпа та въпросат ми е савали от 320 на 316

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: става ли спирачна помпа от 320 на 316

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2010, 0:55

Маркучетата провери ли си?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 16 Яну 2010, 3:58

bum_bum написа:Маркучетата провери ли си?

Според мен точно там трябва да е проблема, а не помпата.Ако са напукани когато натиснеш педала се издуват като балон и не създават нужното налягане.Съответно когато го натиснеш рязко докато се издуят държи после налягането пада и спирачките отпускат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Яну 2010, 10:17

Може и от иьносени гумички на помпата/помпите да е проблема:
Като се натиска бавно спирачката течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
Като се натисне рязко гумичките се раздуват , уплътняват за момент, създават налягане и педала остава твърд, след което отново течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 16 Яну 2010, 10:51

tsb_bg написа:Може и от иьносени гумички на помпата/помпите да е проблема:
Като се натиска бавно спирачката течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
Като се натисне рязко гумичките се раздуват , уплътняват за момент, създават налягане и педала остава твърд, след което отново течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва

и аз мисля че е от гумичките а иначе по въпроса може да стават, може и да не става, в смисъл монтират се два модела независимо от ДВГ ,а зависи дали са АТЕ система или гирлинг /незнам дали точно така се казваше/ система

Назад към E36