данни за външната темперетура на малкият борд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- AQUILA1001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
данни за външната темперетура на малкият борд
Колеги, имам следният проблем:
След като си сложим оригинален темперетурен датчик на малкият борд, същият отчита правлино външната темперетура/данните от него съвпадат с тези на дисплея на климатроника/, но когато карам и външната темперетура се повишава, този датчик не отчита това повишиние. Трябва да изключа колата и след около минута вече отчита правилно. За пример: Тръгвам много рано и да речем външната темперетура е около 3 градуса и ако карам и постепенно се вдигне външната темперетура до 10 градуса това не се отразява на дисплейчето. Ще се отрази като спра и изгася колата.
Какъв може да е проблема, дали е възможно да съм свързал обратно датчика, ако въобще има значение или свързването на борда не е правилно.
След като си сложим оригинален темперетурен датчик на малкият борд, същият отчита правлино външната темперетура/данните от него съвпадат с тези на дисплея на климатроника/, но когато карам и външната темперетура се повишава, този датчик не отчита това повишиние. Трябва да изключа колата и след около минута вече отчита правилно. За пример: Тръгвам много рано и да речем външната темперетура е около 3 градуса и ако карам и постепенно се вдигне външната темперетура до 10 градуса това не се отразява на дисплейчето. Ще се отрази като спра и изгася колата.
Какъв може да е проблема, дали е възможно да съм свързал обратно датчика, ако въобще има значение или свързването на борда не е правилно.
AQUILA1001
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: данни за външната темперетура на малкият борд
Нормално е при повишаване на външната температура на въздуха да отчита повишаване и на дисплея на борда по време на движение.
Датчика стои в левия въздуховод през който преминава въздуха за обдухване на спирачните дискове.
Пробвай с друг датчик или нещо при свързването грешиш.
Датчика стои в левия въздуховод през който преминава въздуха за обдухване на спирачните дискове.
Пробвай с друг датчик или нещо при свързването грешиш.

- AQUILA1001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Това е странно. Я кажи, малкият борд отчита ли ти разхода и средната скорост? Ако не е правилно вързан към датчика за скорост, изглежда ми възможно да има такива симптоми. Скоростта на отчитане на температурните промени е доста тясно свързана със скоростта на движение на автомобила, при престой на място доста бавно борда реагира на температурни промени!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И при мен е така.Отчита понижаването а не отчита повишаването на температурата в движение.Когато я изгася и след 5 мин. отчита правилно,точно както при колегата.Днес пробвах с друг датчик за температура и пак същата работа.Сега мисля да пробвам с друг борд и да видим какво ще стане.
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Абсолютно същия проблем имам и аз
, мислех, че съм единствен, ама явно не съм. Пробвах да свържа датчика на обратно (въпреки, че май е напълно безсмислено), но нищо не се промени.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
При положение,че при начално даване на 1-ви "контакт" отчита температурата правилно,не мисля,че проблема е в датчика,както и връзките с него!Относно посоката на свързване-датчикът е термистор,а термисторите нямат поляритет (няма значение кой кабел на кой извод).Пробвай с друг борд 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
да това е вярно
не вярвам да е от неправилно свързване защото инъче датчика изобщо няма да проработи, но се забелязва такъв проблем
или отчита повишаване на температурата и неможе да отчете спада й , или обратното , докато не изключиш първи контакт
аз реших проблема, като не съм с оригиналния датчик а с термистори както е описано в темата за конверсия от аналогов към малък борд,но ако се хващате да си го правите знайте че термисторите не са какви да е , не ме питайте защото незнам какви трябва точно да бъдат , приятел ми го прави !!!
не вярвам да е от неправилно свързване защото инъче датчика изобщо няма да проработи, но се забелязва такъв проблем
или отчита повишаване на температурата и неможе да отчете спада й , или обратното , докато не изключиш първи контакт
аз реших проблема, като не съм с оригиналния датчик а с термистори както е описано в темата за конверсия от аналогов към малък борд,но ако се хващате да си го правите знайте че термисторите не са какви да е , не ме питайте защото незнам какви трябва точно да бъдат , приятел ми го прави !!!
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Колеги и аз съм със същия проблем както какзват по нагоре ... пробвах с 3 вида различни терморезистори и резултата е един и същ ... сега и аз вече мисля да търся за проба друг борд ...
bmwmaniq написа:Колеги и аз съм със същия проблем както какзват по нагоре ... пробвах с 3 вида различни терморезистори и резултата е един и същ ... сега и аз вече мисля да търся за проба друг борд ...
А с ориг. дарчик кога ще пробваш? Като смениш няколко борда?
Ей хора стига сте се циганили! Не разбрахте ли, че в повечето случаи евтиното излиза по-скъпо?
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Kris Е колегата каза че е с оригиналния датчик и пак същата работа ... не мисля че е от това а и другото което е в колата имам закупен отделен тернометър за външна температура и оргинално си е с терморезистор и си бачка много точно ... свалян е от камион
Може на колегата да е от борда а на друг да е от датчика. Е*а ли му мамата.
И стига с това оригинален термистор и датчик от камион.
Това ми звучи като БМВ-то ми е с фабрична газова. Те такова нещо нема.
Аре нема да спориме за глупости, работата според мен стана ясна на 99% от писалите са с присадени бордове и имат проблеми. Може нещо свързването, може (както ти каза) да е в борда проблема, но ако си стигнал до заключение че е от борда трябва да го провериш с проверено работещ иначе смяна и те така
И стига с това оригинален термистор и датчик от камион.
Това ми звучи като БМВ-то ми е с фабрична газова. Те такова нещо нема.
Аре нема да спориме за глупости, работата според мен стана ясна на 99% от писалите са с присадени бордове и имат проблеми. Може нещо свързването, може (както ти каза) да е в борда проблема, но ако си стигнал до заключение че е от борда трябва да го провериш с проверено работещ иначе смяна и те така
- tekabg
- младши ентусиаст
-
Колеги аз пробвах вече с два оригинални датчика и няма промяна сега съм си дал борда на един приятел да го закачи на мястото на неговия да видим дали ще отчита повишението на температурата.Ако я отчете ще видя какво не съм вързал правилно.На неговият борд (оригинално монтиран) влизат 7 кабела , а моят съм го присаждал допълнително по схема от форума и са само 5 кабела.Явно трябва да се взема и сигнал от скоростомера или нещо подобно за да може да се отчита правилно температурата по време на движение или не знам и аз какво.....да видя резултата пък тогава ще му мисля.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
viewtopic.php?t=143805 , ето по описаният тук начин го свързах и са само 5 кабела.Защо в оригиналния влизат 7 нямам идея
.Някой ако знае да казва и да ни отърва от мъките. 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2