Разход на бензин,при положение,че колата е на газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Разход на бензин,при положение,че колата е на газ

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 19:41

Днес взех една е34-ка 2.0 24В,та покарах я 60тина-70 километра само на газ,а стрелката на бензина падна с почти чертичка и продължава да си пада,откачих маркуча на газта,колата загасна,значи не работи едновременно на бензин и газ,къде по дяволите отива тоя бензин :shock: :confused: :confused: :confused: Уж прегледах за течове не видях да тече от никъде,а и не мирише на бензин :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Re: Разход на бензин,при положение,че колата е на газ

Мнение от Ненко Вранков » 14 Яну 2010, 20:56

губиш го на 100%... прекъснали са само дюзите в режим на газ и помпата върти бензин... с времето маркучите стареят и се пукат... от някъде имаш теч... остави че го губиш ами и е опасно-можеш да пламнеш някъде... прегледай маркуча отзад който излиза от резервоара и отива към филтъра... както и тези под всмукателните колектори. Също така можеш да сложиш още едно реле отпред в кутията на ЕКУ-то, което да изключва бензиновата помпа в режим на газ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 21:05

Това и ще направим в сервиза в събота,но интересно,че грам не ми мирише на бензин нито отпред нито отзад,то ако тече ще мирише :roll: Иначе колата е брутална,много яката работа :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 14 Яну 2010, 21:10

след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 21:13

@2bar написа:след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?

Не колега,бензина изчезва :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Яну 2010, 21:18

TheKiller написа:
@2bar написа:след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?

Не колега,бензина изчезва :roll:

E36цата ми беше на същия хал.помпата въртеше като беше на газ-така и така бинзина си чезнеше.Докатто не спреш помпата-бензина ще чезне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 21:30

Ма ми се струва,че много чезне,повече отколкото трябва :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Яну 2010, 21:32

Има и един друг вариант! Може инжекторите да не са прекъснати как трябва... И те от вакуума на мотора дърпат леко бензин от резервара, дори без помпа... Мойта кола беше така отначало като я направих на газ и се оказа, че е допусната лека грешка... Отиди на газаджия колега да ти прегледа дали са ти прекъснати добре дюзите ( от релето )... После проверявай инсталацията... Иначе стрелката като падне се качва чак след като компютъра заспи...Или ако принудително не го занулиш примерно като изключиш +са от акумулатора...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 14 Яну 2010, 21:33

значи тече. ако не тече, го гори, но тогава би трябвало да усетиш, че двигателят се дави.

или другото положение е, че стрелката не отчита правилно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 14 Яну 2010, 21:36

Колега и при мен има подобен проблем само че се забелязва когато карам колата на дълък път.Интересното обаче е че като загася мотора и след известно време пак запаля стрелката се е качила.Сложих на скоро газов инжекцион и не съм много сигурен дали и при мен не изчезва бензина понеже стрелката не се качва до положението на което е било преди да тръгна :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 21:38

Как така компютъра да заспи? Иначе като работи на газ кола,вадя маркуча от изпарителя и гасне,ако имаше бензин значи щеше да работи някак колата и без маркуча,инжекторите ако дърпат леко бензин няма ли да работи някак колата като и извадя маркуча на газта?Ходих днес на газаджия и каза,че уж са прекъснати дюзите,той го вади маркуча от изпарителя и вика,ако не бяха колата щеше да се дави и да продължи да работи някакси :) Какво да проверявам на инсталацията?
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: 313tds

Мнение от E34 - Fanatic » 14 Яну 2010, 21:39

А другото положение е, че може нивото на гаста да ти го показва на уреда за бензина. Така съм виждал една Омега, но газовото не беше слагано в България. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 14 Яну 2010, 21:44

Няма шанс газовата е слагана в София,не ми се вярва да са се заиграли чак толкова :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 14 Яну 2010, 22:02

E34 - Fanatic написа:А другото положение е, че може нивото на гаста да ти го показва на уреда за бензина. Така съм виждал една Омега, но газовото не беше слагано в България. :)

по време на движение превклучи на бензин и после на газ и виж дали стрелката променя положението си
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Яну 2010, 22:19

Колега най-простата логика... Значи ти си махаш тръбичката от изпарителя, мотора гасне... Нормално да гасне след като остава без гориво( Няма вакуум няма дръпнато гориво от инжекторите, а и то е недостатъчно и сместа е бедна ).... Казах ти че при работа на мотора ако незнаеш цикъла на ОТО единото движение на буталото е създаващо вакуум който дърпа въздух и инжекторите впръскват гориво и създават гориво-въздушната смес... Тоест именно този вакуум и самата работа на инжекторите дори при спряна бензинова помпа ( в резервоара ) дърпат гориво което вкарват в горивната камера... Такъв беше случая при мене... Изчезваше гориво и то доста осезаемо... Ако искаш ме слушай ако искаш недей... И при мене ми го прави добър майстор, но тогава имаше едно момче, което все още го обучаваше и му е убегнало как е станало... На всеки се случва да сгреши... Според мене единият вариант е този който аз ти казвам, ако искаш ме слушай както си искаш.. Не казвам че задължително е това но провери и това...
Изображение

Следваща

Назад към E34