Разход на бензин,при положение,че колата е на газ
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Разход на бензин,при положение,че колата е на газ
Днес взех една е34-ка 2.0 24В,та покарах я 60тина-70 километра само на газ,а стрелката на бензина падна с почти чертичка и продължава да си пада,откачих маркуча на газта,колата загасна,значи не работи едновременно на бензин и газ,къде по дяволите отива тоя бензин
Уж прегледах за течове не видях да тече от никъде,а и не мирише на бензин 

/// 6>4

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Разход на бензин,при положение,че колата е на газ
губиш го на 100%... прекъснали са само дюзите в режим на газ и помпата върти бензин... с времето маркучите стареят и се пукат... от някъде имаш теч... остави че го губиш ами и е опасно-можеш да пламнеш някъде... прегледай маркуча отзад който излиза от резервоара и отива към филтъра... както и тези под всмукателните колектори. Също така можеш да сложиш още едно реле отпред в кутията на ЕКУ-то, което да изключва бензиновата помпа в режим на газ.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Това и ще направим в сервиза в събота,но интересно,че грам не ми мирише на бензин нито отпред нито отзад,то ако тече ще мирише
Иначе колата е брутална,много яката работа 

/// 6>4

след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?
Не колега,бензина изчезва

/// 6>4

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
TheKiller написа:@2bar написа:след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?
Не колега,бензина изчезва
E36цата ми беше на същия хал.помпата въртеше като беше на газ-така и така бинзина си чезнеше.Докатто не спреш помпата-бензина ще чезне.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Ма ми се струва,че много чезне,повече отколкото трябва 

/// 6>4

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Има и един друг вариант! Може инжекторите да не са прекъснати как трябва... И те от вакуума на мотора дърпат леко бензин от резервара, дори без помпа... Мойта кола беше така отначало като я направих на газ и се оказа, че е допусната лека грешка... Отиди на газаджия колега да ти прегледа дали са ти прекъснати добре дюзите ( от релето )... После проверявай инсталацията... Иначе стрелката като падне се качва чак след като компютъра заспи...Или ако принудително не го занулиш примерно като изключиш +са от акумулатора...
значи тече. ако не тече, го гори, но тогава би трябвало да усетиш, че двигателят се дави.
или другото положение е, че стрелката не отчита правилно.
или другото положение е, че стрелката не отчита правилно.
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Колега и при мен има подобен проблем само че се забелязва когато карам колата на дълък път.Интересното обаче е че като загася мотора и след известно време пак запаля стрелката се е качила.Сложих на скоро газов инжекцион и не съм много сигурен дали и при мен не изчезва бензина понеже стрелката не се качва до положението на което е било преди да тръгна 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Как така компютъра да заспи? Иначе като работи на газ кола,вадя маркуча от изпарителя и гасне,ако имаше бензин значи щеше да работи някак колата и без маркуча,инжекторите ако дърпат леко бензин няма ли да работи някак колата като и извадя маркуча на газта?Ходих днес на газаджия и каза,че уж са прекъснати дюзите,той го вади маркуча от изпарителя и вика,ако не бяха колата щеше да се дави и да продължи да работи някакси
Какво да проверявам на инсталацията?

/// 6>4

- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
А другото положение е, че може нивото на гаста да ти го показва на уреда за бензина. Така съм виждал една Омега, но газовото не беше слагано в България. 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Няма шанс газовата е слагана в София,не ми се вярва да са се заиграли чак толкова 

/// 6>4

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
E34 - Fanatic написа:А другото положение е, че може нивото на гаста да ти го показва на уреда за бензина. Така съм виждал една Омега, но газовото не беше слагано в България.
по време на движение превклучи на бензин и после на газ и виж дали стрелката променя положението си

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Колега най-простата логика... Значи ти си махаш тръбичката от изпарителя, мотора гасне... Нормално да гасне след като остава без гориво( Няма вакуум няма дръпнато гориво от инжекторите, а и то е недостатъчно и сместа е бедна ).... Казах ти че при работа на мотора ако незнаеш цикъла на ОТО единото движение на буталото е създаващо вакуум който дърпа въздух и инжекторите впръскват гориво и създават гориво-въздушната смес... Тоест именно този вакуум и самата работа на инжекторите дори при спряна бензинова помпа ( в резервоара ) дърпат гориво което вкарват в горивната камера... Такъв беше случая при мене... Изчезваше гориво и то доста осезаемо... Ако искаш ме слушай ако искаш недей... И при мене ми го прави добър майстор, но тогава имаше едно момче, което все още го обучаваше и му е убегнало как е станало... На всеки се случва да сгреши... Според мене единият вариант е този който аз ти казвам, ако искаш ме слушай както си искаш.. Не казвам че задължително е това но провери и това...
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4