За изтриване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За изтриване
Здравейте,колеги.
Имам проблем с темп.датчик.Отчитами,че колата е достигнала средната си темпрература,но парното не започва да духа топло...въздуха е хладен,но не и топъл...Помогнете ми...дали е термостат проблема ?? Благодаря !

Последна промяна mr.co0p3r на 28 Фев 2012, 21:00, променена общо 1 път
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Температурен датчик
какъв е двигателя колега?
загрява ли нормално?
държи ли температурата на средата?
загрява ли нормално?
държи ли температурата на средата?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
вода имаш ли ве 

EnimEn написа:вода имаш ли ве
И на мен ми намирисва някой да не сие проверявал новото скоро, или пък да е глътнала въздух

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Е ти сам каза, че имаш проблем с температурния датчик. И при мен специално са два - единият е на мотора, другият е на радиатора. Ако беше термостат само, нямаше да ти показва, че си е стигнала температурата. Друг вариант е да имаш въздух в с-мата. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е как не ти е съвестно незнам , 10 души да те питак каква ти е колата?
Следващата ти такава тема пак ще бъде заключена или направо изтрита.
Прерови първо раздела за подобни проблеми с парното и тогава пускай тема.
Следващата ти такава тема пак ще бъде заключена или направо изтрита.
Прерови първо раздела за подобни проблеми с парното и тогава пускай тема.

Съвсем пресен случай по същия повод:
Колегата си купи колата (Е36 компакт М43) не е имал проблеми никакви със загряване и т.н. Но дойде зимата и парно няма, сменихме радиаторчето, водна помпа, термoстат и т.н.
Накрая се оказа, че когато е салагана газовата уредба са размемени някакви маркучи и до парното топла вода не стига.
Може и да не е от това но не пречи да се проверят маркучите да ли са както трябва.
Колегата си купи колата (Е36 компакт М43) не е имал проблеми никакви със загряване и т.н. Но дойде зимата и парно няма, сменихме радиаторчето, водна помпа, термoстат и т.н.
Накрая се оказа, че когато е салагана газовата уредба са размемени някакви маркучи и до парното топла вода не стига.
Може и да не е от това но не пречи да се проверят маркучите да ли са както трябва.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Да не пускам нова тема,пак за температурен датчик,да питам....
316и 95г. М43Б16 компакт....
Искам да попитам,кой е датчика от който вътре стрелката на таблото показва данните /синия или черния/.Предполагам, че е синия, но да питам се пак....И ако се сменя единия трябва ли да се сменя и другия...И още един въпрос... относно същия датчик на марка Бош,някой има ли наблюдения,че не ми се сменя след 2-3 месеца пак....
Искам да попитам,кой е датчика от който вътре стрелката на таблото показва данните /синия или черния/.Предполагам, че е синия, но да питам се пак....И ако се сменя единия трябва ли да се сменя и другия...И още един въпрос... относно същия датчик на марка Бош,някой има ли наблюдения,че не ми се сменя след 2-3 месеца пак....

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
lubchitu написа:Да не пускам нова тема,пак за температурен датчик,да питам....
М43 е с един двоен датчик, комбиниран за таблото и за компа.
Струва 29лв. в камор, дарукар и останалите официални дилари на БМВ

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-

11 ->ENGINE COOLANT TEMP SENSOR
13-> Temperature sensor
А и неска в сервиза на БМВ като проверяваха в програмата си ми казаха че са два....син и черен,с което и аз бях учуден,защото по приказки тука всеки вика бил един....Та и в тази връзка исках да попитам ...Същото което ми направи впечатление беше ,че датчика /синия/ го нямаха наличен и ми казаха нещо от сорта 44-5-6лв да го поръчат,а после изнамериха някакъв на Бош....за 22лв....И тей като другата седмица ще ходя да го сменям,да си търся ли друг на друга марка,или тоя Бош-а да вземам,и последно комбиниран или не е....
lubchitu написа:Да не пускам нова тема,пак за температурен датчик,да питам....
Мисля че стрелката чете от черния, за да се убедиш сам можеш да разкачиш датчика и да замостиш двата полюса /да ги дадеш на късо/ по този начин симулираш висока температура. Даваш контакт и чакаш някъде мисля че бяха 30-40 секунди и стрелката трябва да отиде в червеното.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2