падане на температурата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Re: падане на температурата
Моя като го сменях беше за 92 гр. оригиналният си беше.Made in W.Germany.
Новият бе за 88 гр. същата марка, но си работи както беше с предния, поне такова усещане имам, като гледам стрелката...

- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd
- Мечтае да кара: ...
Да единия е летен другия зимен 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Още миналата зима забелязах същите проблеми с температурата и при мен, ама не предприех нищо. Днес обаче ме хвана амбицията, един телефон в Дарукар и утре ги чакам двата хубавеца за смяна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
Разликата в температурата не си я спомням но си спомням че имаше такава на стрелката на таблото няма да намерите разлика просто единия отваря по рано а другия по късно защото по бавно достига до температурата обаче лятото с зимен термостат може да има неприятности ако виското ви е по старо или тръгнало а бмв минели средата на температурата лошо такаче всеки да си прецени индивидуално спрямо състоянието на колата си!ВАЖНО Е ДА СЛЕДИТЕ КАПАЧКАТА НА КАЗАНЧЕТО ЗАЩОТО ОТ НЕЯ СЕ ОБЕЗВЪЗДУШАВА АВТОМАТИЧНО СИСТЕМАТА И АКО Е РАЗВАЛЕНА ПО ЛЕСНО ПРЕГРЯВАТ!!!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, какви са тия "зимни" и "летни" термостати, че ми стана интересно?? 

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
DAEL написа:Колега, какви са тия "зимни" и "летни" термостати, че ми стана интересно??
Зимния отваря на по-високи темп граници за да загрява по-бързо колата и да държи малко по-висока темп когато е студено. По принци знам, че термостата е консуматив и на всяка смяна на охладителната течност се сменя и той ( препоръчително ) Но аз понеже не ги сменям дет се вика всеки ден, предпочитам да слагам летни демек около 88гр да отварят да не стане фал лятото. Повечето автопроизводители имат летни и зимни термостати

- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
eddy написа:DAEL написа:Колега, какви са тия "зимни" и "летни" термостати, че ми стана интересно??
Зимния отваря на по-високи темп граници за да загрява по-бързо колата и да държи малко по-висока темп когато е студено. По принци знам, че термостата е консуматив и на всяка смяна на охладителната течност се сменя и той ( препоръчително ) Но аз понеже не ги сменям дет се вика всеки ден, предпочитам да слагам летни демек около 88гр да отварят да не стане фал лятото. Повечето автопроизводители имат летни и зимни термостати
Точно и да добавя те също така се сменят при подготовка на колата за сезона както смяната на гумите проверката на градусите на антифриза и тем подобни работи но при нас това не е известно поради факта че се като италианците само

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Смених термостатите и сичко си дойде на мястото.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2