питане за325тд температура
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
питане за325тд температура
здр.колеги изкам да ви попитам нормално ли е това.значи когато си карам нормално колата няма проблем но когато я газа или сега като има сняг малко си дрифта темературата се отмества от средата стига почти до другата черта включва се виското и пак спада почти до средата седи много малко над средата което за дизел мисля е е нормално но все пак е добре и някое друго мнение,мерси
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: питане за325тд температура
ами не е нормално и моята бая отнесе по снеговете но стрелката не е мърдала...
виското да ти се включва толкова късно ми се струва странно
виското да ти се включва толкова късно ми се струва странно
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
бе колега и аз така мисля ма са немога да се убеда че като се гази яко не мърда стрелката я покарай малко с 200км ма не сега а лятото и да видим как няма да мръдне,сори че така пиша да не помислиш че се заяждам ма мисля че като мърда малко е нормално все пак това са много обороти а и аз всичко смених(глава,виско,термостат,водна помпа)и съм сигорен че всичко е ок
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега питаш дали е нормално Coulthard ти казва,че не е нормално а ти почваш да спориш и да убеждаваш,че е нормално.Сега ще ти го кажа и аз,не е нормално да мърда толкова стрелката ти и чак тогава да се включва виското.Друго е,че може датчика който дава информация и ти показва температурата на водата да не работи коректно.Стрелката трябва да си е закована на средата,или ако мога така да се изразя може и много малко след нея ама наистина много малко и то при включен климатик ми се е случвало това.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
нали съм написал да не ме разберете погрешно неискам да спора с никого щото секи ми казва различно аз затова питам
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
При Е36 318i и Е46 320d При всякакви условия на каране и атмосферни стой забита в средата (само при планински спускания особенно зимата е слизала до стрелката преди средата).
Това е нормало според мен, твоя случай не е
Провери си датчиците за температурата на охлаждащата течност.
Това е нормало според мен, твоя случай не е

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
колега не малко ами доста съм я тормозил с 200, но стрелката не мърда
така е и при мен и напълно подкрепям колега в мнението му
LiTtLeRoCk написа:не е нормално да мърда толкова стрелката ти и чак тогава да се включва виското.Друго е,че може датчика който дава информация и ти показва температурата на водата да не работи коректно.Стрелката трябва да си е закована на средата,или ако мога така да се изразя може и много малко след нея ама наистина много малко и то при включен климатик ми се е случвало това.
така е и при мен и напълно подкрепям колега в мнението му
Има разлика между td и tds.
Моята е tds и съм я напъвъл до толкова, че виското зацепва и перката яко почва да шуми, но стрелката за температурата не мърда.
td-то няма интеркулер, за маслен радиатор не съм сигурен.
Като цяло мотора е по-слаб. Може за това да позагрява, но според мен не е нормално.
Колега виж си охладителната течност.
Ремъка може да е за смяна и да приплъзва на шайбата на водната помпа.
Може и водната помпа да е свършила. В смисъл д се е износила перката и да не прави необходимия дебит.
Моята е tds и съм я напъвъл до толкова, че виското зацепва и перката яко почва да шуми, но стрелката за температурата не мърда.
td-то няма интеркулер, за маслен радиатор не съм сигурен.
Като цяло мотора е по-слаб. Може за това да позагрява, но според мен не е нормално.
Колега виж си охладителната течност.
Ремъка може да е за смяна и да приплъзва на шайбата на водната помпа.
Може и водната помпа да е свършила. В смисъл д се е износила перката и да не прави необходимия дебит.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
добре мерси колеги значи щом е така явно имам проблем.каде се намират темп.датчици и колко са те може ли да ми кажете
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Stefan_666 написа:При Е36 318i и Е46 320d При всякакви условия на каране и атмосферни стой забита в средата (само при планински спускания особенно зимата е слизала до стрелката преди средата).
Това е нормало според мен, твоя случай не е![]()
Колегата е напълно прав ,аз като си купих колата си беше с преебан термостат (постоянно в отворено положение беше)като го смених темп се заковава на 12ч както трябва да си е ,,,, само при спускане на витоша нали на миносови темп на скорост без газ стои точно на чертичката от ляво !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Водна помпа, виско , термостат, ако пак има грижи с загряване сваляне и почистване на водния радятор от вън и от вътре, ако е много зле НОВ.
Преди да почнеш да се занимаваш с радятора след смяна на водната помпа и термостата си провери налягането в системата, ако надува много маркучите не е лошо да провериш системата за изгорели газове, от което пък следват други ремонти.
Когато всичко е изрядно стрелката не трябва да помръдва от средата при никакви обстоятелства(освен при пуснато парно на 2-3 степен и седене на място повече от 20-30 минути при външна температура -15
).
Преди да почнеш да се занимаваш с радятора след смяна на водната помпа и термостата си провери налягането в системата, ако надува много маркучите не е лошо да провериш системата за изгорели газове, от което пък следват други ремонти.
Когато всичко е изрядно стрелката не трябва да помръдва от средата при никакви обстоятелства(освен при пуснато парно на 2-3 степен и седене на място повече от 20-30 минути при външна температура -15

11 мнения
• Страница 1 от 1