angel eyes e46 facelift

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: angel eyes e46 facelift

Мнение от pazokolarov » 07 Яну 2010, 23:47

Ауууу! Как пропуснах до сега да се включа в "безмисления" спор/тема :banghead: :mhihi:
Колегата е пуснал според мен доста добра тематика. ззащото всеки вика само "Слага, не се притеснявай!", ама хора,който малко или много държат на външния вид на колите си, и не ги бият безпризорни кинти в джобовете, първо биха искали да се убедят, че резултата от подобен гевезелък би си струвал загунеото време.
До сега не съм срещал във форума задоволителна информация за видовете а(гшенки)нгелски очи, подходящи за колите след фейслифта. Едните са с ксенон, другите без, едните са с автоматично регулиране на нивото, другите - без и т.н. Но всичко писано и снимано е само за моделите преди фейса.
И ако се получи следното питане, какви биха били препоръките:
Angel eyes за фейслифт фарове с ксенон - едното очо (късото) свети ксеноново бяло, другото очо (дългото) свети халогенно. Фаровете са с автоматично регулиране на нивото, а диаметрите на рефлектора за дългите и около ксеноена са доста по-различни от предлаганите опции за преди фейса. ЦЦФЛ или диодни? Бели или сток - светъл кехлибар? Как биха изглеждали и какви опции се предлагат в БГ, че аман от митници?
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 07 Яну 2010, 23:49

Аз мисля да пробвам тези неща :arrow: Изображение

CCFL ГАБАРИТИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ! Светят 3 пъти по силно от всякакви видове габарити създавани досега. Излъчваната светлина е оцветена в снежно бял цвят. Лайт модулът на автомобила не ги отчита като грешка!
Комплектът се състои от два ццфл габарита, два инвертора + свързващи кабели.

Интересно, че в нашия форум никой не ги продава...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Яну 2010, 0:02

пусни някои снимки ако сложиш
изглежда интересно
"енергоспестяващи крушки за габарити" :mhihi:

pazokolarov написа:....

мисля че много задълбаваш в темата, все пак става въпрос за обикновен ейнджъл айс :D
останалото са субективни усещания за красиво :mhihi:
разгледай галериите, всички са с ейнджъл айс
аз съм точно като ситуацията която си описал фейслифт с ксенонови фарове, регулиране и т.н.Сложил съм обикновен ейнджъл айс от най-евтиния в ибей тогава. Обикновено продавачите са достатъчно коректни да посочат за кой вид фарове продават - за ксенон или за нормални.
сега ако трябва да купувам сигурно ще прегледам обявите на Бабуна и другите които продават, цените им са изгодни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 08 Яну 2010, 0:48

kriso85 написа:Аз мисля да пробвам тези неща :arrow: Изображение

CCFL ГАБАРИТИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ! Светят 3 пъти по силно от всякакви видове габарити създавани досега. Излъчваната светлина е оцветена в снежно бял цвят. Лайт модулът на автомобила не ги отчита като грешка!
Комплектът се състои от два ццфл габарита, два инвертора + свързващи кабели.

Интересно, че в нашия форум никой не ги продава...

kriso85 Питай бабуна 100% той ги предлага! Това е негова обява ето виж http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... 57744&st=0
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 08 Яну 2010, 0:49

Писах му вече :mhihi:
Ама го няма нещо на скайп , и аз предположих че е негова обява

ПП: поръчах ги, към неделя очаквайте снимки :lalala:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 08 Яну 2010, 1:51

pazokolarov
Ето и на феис.На мен лично ми харесва.Всочко си е "като" оригинало :mhihi: ,а относно дългите не се кара често с тях,че да притеснява жълтата светлина.
P4192142.JPG

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 08 Яну 2010, 2:56

Някой да е бил с CCFL и да е сменил на LED версията?
Четох из fanatics форума че светели доста повече и изглеждало по-добре, като ги препоръчваха пред ccfl.
Ставаше вапрос за Oriеn v2 нещо си. :dunno:
because Nothing breaks necks like a Black BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 10 Яну 2010, 16:45

dimodi написа:Колега zoti, да не би да си сложил от биксеноновите лупи, които предлага колегата babuna? Доволен ли си от тях?

Да,ходих до Пловдив.Беше ми се разтопила едната фасунга,а и рефлектора,така,че вместо да си купувам фар си сложих лупи.Доволен съм като цяло,много рядко левия фар отказва да се включи от първия път,но е дреболия.....абе ,като цена-качество-супер :yes: .Дали са биксенонови-не разбирам-човека ми каза,че ще е биксенон,но нямам лупи на дългите,иначе лупите може и да са биксенонови :dunno: .
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ReDDcaFFe » 13 Яну 2010, 16:08

zoti написа:
dimodi написа:Колега zoti, да не би да си сложил от биксеноновите лупи, които предлага колегата babuna? Доволен ли си от тях?

Да,ходих до Пловдив.Беше ми се разтопила едната фасунга,а и рефлектора,така,че вместо да си купувам фар си сложих лупи.Доволен съм като цяло,много рядко левия фар отказва да се включи от първия път,но е дреболия.....абе ,като цена-качество-супер :yes: .Дали са биксенонови-не разбирам-човека ми каза,че ще е биксенон,но нямам лупи на дългите,иначе лупите може и да са биксенонови :dunno: .

Сега и късите и дългите трябв да са ти на 1 крушка, кадето е лупата.
Разликата голяма ли е в осветяването на пътя?И аз се чудя дали да не сложа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 13 Яну 2010, 17:26

Ами не е особенно голяма разликата в осветяването,но в мъгла и на сняг е лудница :mhihi: .
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 13 Яну 2010, 19:24

Аз сложих при колегата Асен ( Babuna) CCFL + много приятни мигачи, черна решетка и се получи много приятен резултат, доволен съм. Ще кача снимка да видиш как стана довечера

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 13 Яну 2010, 21:07

Такава схема няма,както и биксенонова лупа.Биксенон,е когато имаш ксенон на дългите или късите светват от 35 на 55 вата а дългите са халоген.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ReDDcaFFe » 13 Яну 2010, 22:11

fen_na_bmw написа:
Такава схема няма,както и биксенонова лупа.Биксенон,е когато имаш ксенон на дългите или късите светват от 35 на 55 вата а дългите са халоген.

НОВО! Биксенонови системи с прожекторни лупи - идеални за вграждане във кристални рефлекторни фарове. Ефектът от лупата е силно впечатляващ. Превключването от къси на дълги светлини става мигновенно. Гаранцията е 1 година и включва абсолютно всички компоненти на биксеноновата система.
1 комплект включва: 2 бр. прожекторни лупи , 2бр. ксенонови крушки, 2 бр. баласти, окабеляване, скоби + крепежни елементи.

Това е от обявата на бабуна.Би ли обяснил как тогава работи?

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 14 Яну 2010, 0:23

Да не испадаме в спор,но според мен това е лупа само за късия фар(външния) която свети с ксненон на 35 вата,при включване на дълги светва на 55 моментално,защото е загряла достатъчно и в същото време светва и вътрешния халогенен.Следователно няма как късите и дългите да са на 1 крушка,както беше написъл,а лупата си е обикновенна не "би" или няма такава или аз не съм чул,ако има извини ме.И с 2 думи този комплект е ефект на заводски би-ксненон,който се слага на феислифт.Същото написах и преди,но по кратко. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 14 Яну 2010, 0:26

Работи като оригиналния Би-Ксенон , който се вгражда от БМВ.
Лупата свети полу-отворена , когато си на къси.
Когато пуснеш дълги , тя се отваря напълно и свети доста "сериозно"
При това положение е въпрос на личен избор какво ще направиш с крушката на дългите - можеш да я направиш да светва и тя когато включиш дълги, можеш и да я ползваш само за "премигване" (така мисля, че е при оригиналния БИ-КСЕНОН, но дали ще могат да ти го направят като изпозваш тези лупи ....).
Също така можеш и да я изолираш

ПП:
fen_na_bmw написа:Да не испадаме в спор,но според мен това е лупа само за късия фар(външния) която свети с ксненон на 35 вата,при включване на дълги светва на 55 моментално,защото е загряла достатъчно и в същото време светва и вътрешния халогенен.Следователно няма как късите и дългите да са на 1 крушка,както беше написъл,а лупата си е обикновенна не "би" или няма такава или аз не съм чул,ако има извини ме.И с 2 думи този комплект е ефект на заводски би-ксненон,който се слага на феислифт.Същото написах и преди,но по кратко. ;)

Объркал си се колега :confused:
Виж прочети как точно действа би-ксенона, тези лупи работят на същия принцип
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46