Отново за "якия саунд" в Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Отново за "якия саунд" в Е39
Може би темата е за аудио раздела но реших да я пусна тук защото поне 70% от притежателите на е39 си чупят главите как да си догодят по читава музика и някой успяват, та тук очаквам съвети за туи работа
Значи от скоро смотаното бизнес рдс почна да пръщи много гадно, не е винаги ама 50% от времето което свири пръщи, предполагам че не е от окото дето чете диска защото му пусках диск да чисти и не спря, а и на радио пак пръщи. Искам да си взема ново цд ама не ми се загрозява така интериора, да слагам лайсни и такива глупости за да пригодя новото цд. Въпроса ми е мога ли да си го сложа в жабката, и как става това ако е възможно???
Може да ви се стори глупав въпроса обаче с кар аудиото съм МНОООГО СКАРАН !!!

Значи от скоро смотаното бизнес рдс почна да пръщи много гадно, не е винаги ама 50% от времето което свири пръщи, предполагам че не е от окото дето чете диска защото му пусках диск да чисти и не спря, а и на радио пак пръщи. Искам да си взема ново цд ама не ми се загрозява така интериора, да слагам лайсни и такива глупости за да пригодя новото цд. Въпроса ми е мога ли да си го сложа в жабката, и как става това ако е възможно???
Може да ви се стори глупав въпроса обаче с кар аудиото съм МНОООГО СКАРАН !!!

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Re: Отново за "якия саунд" в Е39
да бе д..ба тия Бмв-та супер коли са ама от към музика 80% от тях са много зле (също и мойта
),та и на мен ще ми бъде интересно развитието на тази тема, айде по-светнатие да се присъединят с някоя добра идея

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега, ти хубаво си озаглавил темата "Отново....", ама защо отваряш нова
, а не попита в старите около 10-на теми, където това е многократно обсъждано? Ето това пък е специално за твоя случай. Чети и преценявай какво ще ти свърши работа.

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
dmxl написа:да бе д..ба тия Бмв-та супер коли са ама от към музика 80% от тях са много зле (също и мойта),та и на мен ще ми бъде интересно развитието на тази тема, айде по-светнатие да се присъединят с някоя добра идея
И аз това чакам колега, да се включат тези който разбират от такива щуротии да просветлят незнаещите като нас

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
ivo1bg написа:Колега, ти хубаво си озаглавил темата "Отново....", ама защо отваряш нова, а не попита в старите около 10-на теми, където това е многократно обсъждано? Ето това пък е специално за твоя случай. Чети и преценявай какво ще ти свърши работа.
Колега близо 2 часа се рових из дълбините на темите за аудио в е39 и не видях нищо писано за това което искам аз, темата която си дал май и тя няма общо.. незнам..
пак казвам, мноого съм зле в тия среди

- ivo1bg
- FC BAYERN
-

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
колега аз искам да си сложа ново цд но в жабката, дотук добре, обаче искам звука да минава изцяло през него, а не като искарам 3.5 мм жак да вържа мп3-ка трансмитер или друг източник защото звука пак ще минава през смотаните усилватели и филтри на рдс-а и пак си остава същата боза, поне така мисля аз, ако греша се извинявам предварително за глупостите който пиша 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Чакай сега, през RDS-a нищо не ти минава. RDS (Radio Data System) е система, чрез която един радиоприемник получава различна информация за станциите, които приема. С две думи чрез с/мата RDS на дисплея ти пише коя радиостанция си хванал в момента, каква и е насочеността(музика, новини, трафик и т.н.). Ако искаш да избягаш съвсем от аудио-системата на колата, това вече е друга "баница" и ще струва някой лев в повече. Просто си купуваш ново ЦД или ДВД, усилвател, кабели, евентуално нови говорители и отиваш при някой, който да окабели всичко и след това да го навърже. Връзването е елементарно, но окабеляването..........
. Но то си има хора за всичко, така, че само да имаш желание............ и още нещо, можеш да направиш чудеса в колата
.
Абе мисълта ми е, че нямаш проблеми да си сложиш каквото искаш, отиваш в някой авто аудио сервиз (има ги много), казваш им, че искаш да ти сложат нова музика и след няколко часа

Абе мисълта ми е, че нямаш проблеми да си сложиш каквото искаш, отиваш в някой авто аудио сервиз (има ги много), казваш им, че искаш да ти сложат нова музика и след няколко часа

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
ivo1bg написа:Чакай сега, през RDS-a нищо не ти минава. RDS (Radio Data System) е система, чрез която един радиоприемник получава различна информация за станциите, които приема. С две думи чрез с/мата RDS на дисплея ти пише коя радиостанция си хванал в момента, каква и е насочеността(музика, новини, трафик и т.н.). Ако искаш да избягаш съвсем от аудио-системата на колата, това вече е друга "баница" и ще струва някой лев в повече. Просто си купуваш ново ЦД или ДВД, усилвател, кабели, евентуално нови говорители и отиваш при някой, който да окабели всичко и след това да го навърже. Връзването е елементарно, но окабеляването........... Но то си има хора за всичко, така, че само да имаш желание............ и още нещо, можеш да направиш чудеса в колата
.
Абе мисълта ми е, че нямаш проблеми да си сложиш каквото искаш, отиваш в някой авто аудио сервиз (има ги много), казваш им, че искаш да ти сложат нова музика и след няколко часа![]()
Не съм се изразил правилно, извинявам се ! Като казах рдс имах в предвид целия кюп абе бизнес цд-то

А иначе колоните мисля са достатъчно добри и няма да ги сменявам на този етап,пък и не искам нещо грандиозно а една идея по качествен звук, и от прочетеното по другите теми разбрах че главният проблем е в усилвателите и филтрите в заводското цд ( бизнес цд рдс

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
Та дали е много сложна тая процедура да изкарам кабели за новото цд в жабката и да изолирам оригиналния шкаф
А и като го изолирам после като пусна фаровете копчетата и дисплея ще светят ли или ще седи като декорация ???
Малее на тези който четат темата сигурно им е писнало от глупавите ми въпроси но.. слаб съм в тази сфера

Малее на тези който четат темата сигурно им е писнало от глупавите ми въпроси но.. слаб съм в тази сфера

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
наистина оригиналните колони на е39 са доста добри,едно приятелче си сложи Sony MP3 4х52 чак не мога да повярвам колко голяма е разликата,свири перфектно има сила и качество абе всичко ама не искам да си рзвалям интероира като него. Явно доста слабичко е стъпалото или усилвателя незнам какво точно е на фабричната музика. Ако имаше как да се свали един усилвател или стъпало от някакво CD или MP3(4х40 или 4х50) и да се монтира на фабричния, но дали изобщо става този вариант?,аз иначе съм със CD Bussines RDS, което не ми е чак такъв проблем, трябва ми сила и качество
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Не е в радиото проблема принципно. Сега, ако твоето се е развалило нещо е друг въпроса. По принцип си е достатъчно качествен звука, но на базовото оборудване му липсват говорители от средния и ниския честотен диапазон. Иди при някой компетентен да ти сложи истински, а не пиезопищялки, в корите на вратите, там където при теб е празно и звука ще ти изпълни колата отпред. И на задните врати може да се сложат, но е малко по сложно там с пускането на кабелите. И една дори и скромна баскасичка в багажника ще довърши пейзажа оптимално. Ето пищялките как съм ги монтирал аз:
viewtopic.php?f=35&t=162572
Ефекта е поразителен. А бизнес цд-то си има доста силица. За баса съм откопчил сигнал от задните колони с преобразувател на сигнала. Във всеки що годе нормален аудио център могат да ти я направят тази процедура. Друг е въпроса колко ще те одерат щом сам не можеш да си го направиш.
ПП
Нали знаеш, че това е пиковата мощност. Реалната е на половина. На бизнеса реалната мощност също е 4х20. Афтърмаркетите печелят с това, че имат вградени или настройващи се еквилайзери и изнасилват говорителите, които впоследствие горят, особено пищялките. Затова всеки честотен диапазон треа да си има съответния говорител и тогава нуждата от еквалайзер не е толко голяма.
viewtopic.php?f=35&t=162572
Ефекта е поразителен. А бизнес цд-то си има доста силица. За баса съм откопчил сигнал от задните колони с преобразувател на сигнала. Във всеки що годе нормален аудио център могат да ти я направят тази процедура. Друг е въпроса колко ще те одерат щом сам не можеш да си го направиш.
ПП
dmxl написа:... стъпало от някакво CD или MP3(4х40 или 4х50) и ...
Нали знаеш, че това е пиковата мощност. Реалната е на половина. На бизнеса реалната мощност също е 4х20. Афтърмаркетите печелят с това, че имат вградени или настройващи се еквилайзери и изнасилват говорителите, които впоследствие горят, особено пищялките. Затова всеки честотен диапазон треа да си има съответния говорител и тогава нуждата от еквалайзер не е толко голяма.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
e39 FEN написа:Та дали е много сложна тая процедура да изкарам кабели за новото цд в жабката и да изолирам оригиналния шкафА и като го изолирам после като пусна фаровете копчетата и дисплея ще светят ли или ще седи като декорация ???
......................
Няма да се плашиш

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
e39 FEN написа:Та дали е много сложна тая процедура да изкарам кабели за новото цд в жабката и да изолирам оригиналния шкафА и като го изолирам после като пусна фаровете копчетата и дисплея ще светят ли или ще седи като декорация ???
Колега виждал съм на Е53 вързан МР3 в жабката точно както си го писал.Сега се обадих на момчето което го прави това и ми каза че може да се върже,след това може да се направят да си работят и МР3-то и оригиналния РДС.В смисъл или едното да слушаш или другото.Това е от мен

п.п.Да добавя че не го управляваше с дистанционно а с някакъв джойстик до ръчната.Не знам какво точно беше или как се казваше.

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Може да погледнете този саит: http://www.gromaudio.com . Аз го ползвам от 6 месеца и работи супер. Управлява се през МИД-а и от волана 

15 мнения
• Страница 1 от 1