Пластмаса влзе в парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

Пластмаса влзе в парното

Мнение от boricha » 12 Яну 2010, 23:25

Колеги днес смених филтъра за купето и капачката с коъато се затваря се беше удървила от студ и се отчупи палеца за застопоряване и влезе навътре. Да очаквам ли проблем, знам че гадниа таралеж се нагрява много и ако за него се долепи пластмаса ще се разтопи, ще смарди и накрая пак в Дару за таралеж. Та въпроса е може ли да се получи така или таралежа е по на високо от най-долната част в парното
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Пластмаса влзе в парното

Мнение от ~Мишо~ » 12 Яну 2010, 23:36

За проблеми незнам,незнам и колко е голямо отчупеното парче,обаче "таралежа" със сигурност не се нагрява толкова,камоли да мирише на пластмаса... :lol:
Аз когато сменям филтъра бъркам с един тесен накрайник на прахосмукачката и чистя боклуците,пробвай и ти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 12 Яну 2010, 23:49

Използвай фенерче и ще видиш колко лесно можеш да го извадиш парчето и другите боклуци,

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 13 Яну 2010, 0:49

Нещо не разбирам явно. При мен отвора е широк 2-3 сантиметра и е в дъното зад жабката как да погледна с фенерче. От там или от къде, не си представям как мога изобщо да погледна въре има 1000 неща зад жабката със мнооого кабели.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 13 Яну 2010, 1:17

аз пък като сменям филтър, след като го извадя пускам парното на макс и всички боклуци излитат навън :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 13 Яну 2010, 1:29

И аз се сетих ама след като падна да му се невиди. А таралежа гори заради прегряване 100%, новият модел който е дебъгнат е с по различен радиатор но според мен едва ли сваля повече от 10 градуса спрямо оригиналния за вграждане което сигурно е около 100 градуса
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 13 Яну 2010, 8:31

по скоро да се разтопи върху радиятора за парното отколкото на таралежа,понеже той е от другата страна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Яну 2010, 14:50

Колега , щом се е отчупил палеца за застопоряване , то той е паднал от дясната страна на прасето , а таралежа се намира в противоположния край ... ако не си слагал новия филтър (който да избута пластмасовото парче до противоположния край) , то едва ли парчето е далеч и би могъл да бръкнеш с пръст и да го изкараш .... Ако колата е с климатик , първата преграда за пластмасовото парче е изпрарителя , той се намира в непосредствена близост до филтъра и се явява втора естествена преграда след филтъра (само информативно радиаторчето на парното се намира на минимум 10 см по-напред , така , че няма опасно парчето да стигне до него ). Бръкни с тънък накрайник за прахосмукачка (тоя дето е сплескан и дълъг и ти гарантирам , че ако прахосмукачката ти е поне 1000w ще го издърпа. Парчето няма къде да отиде .. , то е в основата на прасето и гаранция се е спряло в основата на изпарителя ....и мисля че даже и с пръст би могъл да го хванеш (ако се понавреш на вътре можеш даже и да го видиш с фенерче , а ако имаш много висящи кабели , то просто ги повдигни леко с ръка ...)
Последна промяна metodi80 на 13 Яну 2010, 21:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 13 Яну 2010, 15:38

Е жалко аз разбрах 4е се е счупило след като сложих новия филтър и се опитах да го затворя. Предполагам 4е съм го набил докрай, сега уикенда ще му отделя малко внимание. Благодаря отново, за ценната информация.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Яну 2010, 21:48

boricha написа:Е жалко аз разбрах 4е се е счупило след като сложих новия филтър и се опитах да го затворя. Предполагам 4е съм го набил докрай, сега уикенда ще му отделя малко внимание. Благодаря отново, за ценната информация.

Дори да си избуал това парченце с филтъра до противоположния край (от към таралежа ) , то пак не е "фатално" .... Просто изкарай таралежа от другата страна и тогава хептен ще имаш достъп и гранция ще го изкараш тоя пластмасов "пишляк".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 14 Яну 2010, 1:32

Супре благодаря много колеги. Уикенда ще падне човъркане, че вече 2 станаха машините.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Назад към E36