Проблем с преден десен и заден десен габарит
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с преден десен и заден десен габарит
Здравейте колеги,
Днеска си купих нова крушка за габарита,но като я сложих не свети ... Преден ляв и заден ляв си светят,а преден десен и заден десен не светят бушоните са здрави !!
Благодаря Предварително !!
Днеска си купих нова крушка за габарита,но като я сложих не свети ... Преден ляв и заден ляв си светят,а преден десен и заден десен не светят бушоните са здрави !!

- hip_hop_joe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 sedan 2.0D
- Мечтае да кара: e46 M3
Re: Проблем с преден десен и заден десен габарит
като натиснеш копчето за аварийните мигат ли нормално или са забързани и лампичката на таблото за мигачи мига ли .защото имах подобен проблем оказа се релето за мигачите тарси някой познат и пробвай с неговото дали ще се оправи . Самото реле е чено черно и е най-дългото от всички неможеш да го объркаш .Дано съм бил полезен .

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
DarkMaN23 написа:Здравейте колеги,
колега аз го имах същия проблем, не работеше преден ляв и заден ляв габарит. Бях проверил всички бушони и всичко беше изправно. Накрая забелязах, че понеже левия ми стоп беше леко пукнат влизаше вода и боклуци там. Свалих цели стоп (лесно става, от вътрешната му страна, тоест от вътре на багажника се държи на 4 болтчета) почистих всичко, кое където можех от влага и мокротия, събрах обратно и до ден днеше си работи безотказно. Това, което аз предполагам беше станало е, че губеше маса някъде явно............Успех !
- FreeSpirit
- Потребител
-
Провери си ключа за габарити/фарове. Вътре има няколко контактни пластини. Левите (преден заден) и десните (преден заден) габарити са на различни пластини. Ако е нагоряла едната пластина само, десните са спрели да работят. Това става ако се ползват крушки за габарити 21W вместо 5W, тока през ключа се увеличава и става лошо. Отиваш в моргата, сменяш ключа и ако светнат плащаш (около 30 лв) и си заминаваш.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Преди време коментирахме баш те тоя въпрос ...., ще се опитам да бъда кратък ..... Преден и заден ляв габарити са вързани заедно , както и преден и заден десен.
Ето я схемата :

Така значи проблема са ти или предпазители 33 и 37 , или ключа за фаровете .... Огледай си и крушките , да не се окаже , че са калпави .... , погледни и контактните пластини на фасугите.....От схемата се вижда , че във веригата на габаритите реле НЯМА (така , че не го търси , няма да го намериш ...)
Ето я схемата :

Така значи проблема са ти или предпазители 33 и 37 , или ключа за фаровете .... Огледай си и крушките , да не се окаже , че са калпави .... , погледни и контактните пластини на фасугите.....От схемата се вижда , че във веригата на габаритите реле НЯМА (така , че не го търси , няма да го намериш ...)
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
здравеи колега аз го имах същиа проблем от ключа на фаровете смени ключа с някои др и ще видиш дали е от него но при мен това с оказа всичко др.бе на ред и се оказа от това като включиш фаровете чуи дали цака 2ти или веднаж ако е веднаж е ключа успех 

- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
Здравейте ,
имам подобен проблем ... в десния стоп не свети нищо друго освен мигача , загуби се и преден десен габарит . Докато пробвах това - онова се загуби и СТОП светлината в левия стоп , иначе всичко друго си работи. Всички предпазители са здрави , всички крушки също . Почистих контактните повърхности , но пак нищо .
Ключът на таблото само не съм вадил , но утре и това ще стане . Какъв друг може да е проблема ???
имам подобен проблем ... в десния стоп не свети нищо друго освен мигача , загуби се и преден десен габарит . Докато пробвах това - онова се загуби и СТОП светлината в левия стоп , иначе всичко друго си работи. Всички предпазители са здрави , всички крушки също . Почистих контактните повърхности , но пак нищо .
Ключът на таблото само не съм вадил , но утре и това ще стане . Какъв друг може да е проблема ???

- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
колеги от клуча е моя някои го беше боядисал сив с оше работи от интериора и мен ме дразнеше и смених си4ко и от тогава спря да свети и аз се чудех защо и сега като про4етох темата се сетих 

- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
WD-40 му е майката . почистих всички контактни повърхности с шкурка , после с спрея и всичко светна . През малка цепнатина е влизало вода ( на автомивките струята е 100 - 150 атмосфери ) и бяха корозирали някои от пластините !!!
9 мнения
• Страница 1 от 1