BMW 525 Disel - Покупка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: BMW 525 Disel - Покупка?

Мнение от Alexi » 10 Яну 2010, 23:59

ако ще е ТДС си вземи колата от човек от форума който е посменил проблемни неща малко повечко пари ще дадеш но не очаквай от кола която нова е била 80-90к и ти да я купиш за 5-6к нещо кой знае какво ,все ще има проблемчета и то бол .. аз на твое място обаче бих посъбрал за 525д

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 11 Яну 2010, 0:44

Най-добрия вариант е да я закараш на диагностика в сервиз да се огледа двигателя пукнатини течове, по ходовата част как е, електроника, и като ти кажат какво им е за смяна а със сигурност ще има да си направиш сметката струва ли си. Другия вариант да я покараш колкото може повече да видиш ускорение, поведение на колата, да се поуслушаш трака ли нещо, скърца ли, вие ли абе ненормални шумове, пуше ли, дърпа ли. Общо взето да придобиеш представа за колата като цяло. А и да имаш в предвит че има и части които за Е39 са консуматив като водна помпа термостат вискосъединител а и стандартните такива масло ремъци филтри необходимо е да се сменят след покупка. Както казах със сигурност ще има и други работи за подмяна въпрос на късмет :) . Успех и късмет с покупката. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 11 Яну 2010, 10:43

и аз ще ти кажа колега, да се позамислиш за кола не "нов внос". аз наскоро взех "нов внос" и трябва да ти кажа, че едно 1500-2000 лева си веднага назад.
като почнеш, че няма номера, дори закарването до сервиз за преглед и после до КАТ за регистрация ти е 2х40 лева (при мен поне толкова беше). след това еко-такса, номера, каско, маркировка, ГО, данък в общината... хубаво, че поне аларма вече имах - фабрична.
после и обслужване - всички течности по колата (а те са 5-6 вида), съответните им филтри, накладки, друго това-онова ще излезе на диагностиката, щото мислиш ли, че белгиеца, ако не му е правила проблеми колата, щеще да я даде за 2000 евро на някой джамбаз, за да може той тук да ти я дава за 5-6000 лева?
тези коли идват в бг, когато на собственика в чужбина му кажат 2000 евро за обслужване в родината му.

ако вземеш вече вкарана кола, може този преди теб да е минал по този път и да е направил тези раходи. ама може и той да е бил мърляч. така че успех с покупката!

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 12 Яну 2010, 3:27

Благодаря на всички колеги. Преосмислих положението и като цяло ми се вижда доста рисковен ход, като цяло ще се играе на сляпо с тези 525.

Може да се каже, че съм се отказал от този модел. Дано намеря това което търся.

Темата я пуснах с цел да знам какво да проверя като отида да бартеросвам мойта кола за началопосочената, но освен да взема гробница не го виждам по друг начин.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 12 Яну 2010, 17:21

Значи това с изтрити салони и волани е верно, че колата е на км, но има и друг момент- имал съм 2 е39 525тдс и сега все още карам 520и и двете 98 набор. На пръв поглед тдса изглеждаше мн по запазен от 20ката на салон и външно говорим, но за 2 год каране съпоставено сега с 20ката тдс се оказа и на повече км (след като я проверихмен на диагнистика) и като разходи по обслужване ми излезе доста отгоре.
ТДСа беше на 320 000 а на салон и на вид- кукла, 20ката е на 200 000 (вече) и на салон и на вид изглежда мн по зле, но технически засега е бомба- освен датчик колянов вал и 2 носача отпред друго не съм пипал. На ТДСа само дето буквите на капака отзад още не съм сменил (все още е в семейството, че толко пари инвестирани нема продаване :D).
Това споделям аз от личен опит- такъв ми е бил късмета не казвам че тдса е лош избор лошо бмв няма, но поне според мен тдс си иска повече и по внимателно гледане и ако предишния собственик не я е гледал като хората после който я вземе реве като родпска мечка. :)

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от bmwmit » 12 Яну 2010, 17:29

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 12 Яну 2010, 20:06

dbanchev написа:Значи това с изтрити салони и волани е верно, че колата е на км, но има и друг момент- имал съм 2 е39 525тдс и сега все още карам 520и и двете 98 набор. На пръв поглед тдса изглеждаше мн по запазен от 20ката на салон и външно говорим, но за 2 год каране съпоставено сега с 20ката тдс се оказа и на повече км (след като я проверихмен на диагнистика) и като разходи по обслужване ми излезе доста отгоре.
ТДСа беше на 320 000 а на салон и на вид- кукла, 20ката е на 200 000 (вече) и на салон и на вид изглежда мн по зле, но технически засега е бомба- освен датчик колянов вал и 2 носача отпред друго не съм пипал. На ТДСа само дето буквите на капака отзад още не съм сменил (все още е в семейството, че толко пари инвестирани нема продаване :D).
Това споделям аз от личен опит- такъв ми е бил късмета не казвам че тдса е лош избор лошо бмв няма, но поне според мен тдс си иска повече и по внимателно гледане и ако предишния собственик не я е гледал като хората после който я вземе реве като родпска мечка. :)

Моето обяснение за твоя случай е, че на 520-ката много от чаркаляците и са сменени от предния собственик, а честта да оправяш тдс-а се е паднала на теб :D . Тези работи с километрите не ги вярвам. Моята е на 170 000 по всички модули, което е просто смешно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Яну 2010, 20:25

Воденичаров написа: Моята е на 170 000 по всички модули, което е просто смешно.

И моята е на 170 000 (реални)
Сигурно бабите дето са ги карали в Германия са били от едно село ... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 12 Яну 2010, 20:31

колега кола и жена на късмет се взимат! Успех :yes:
DIESEL POWER
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 12 Яну 2010, 22:33

Не си вземай кола карана в България, Гърция или Италия. Вероятността да настъпиш лайно е доста голяма.
Личен опит.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 13 Яну 2010, 1:02

dobrin90 написа:Благодаря на всички колеги. Преосмислих положението и като цяло ми се вижда доста рисковен ход, като цяло ще се играе на сляпо с тези 525.

Може да се каже, че съм се отказал от този модел. Дано намеря това което търся.

Темата я пуснах с цел да знам какво да проверя като отида да бартеросвам мойта кола за началопосочената, но освен да взема гробница не го виждам по друг начин.

Колега като цяло взимането на кола от премиум марките на 10+ г е доста рискован ход, не е специфично при 525 :) Да не говорим, че при бартерите вероятността да вземеш гробница е около 90%. Който знае, че продва добра кола не се навива на бартер или ти слага такава цифра, че е по-добре да си я купиш :) Съвет от мен, продай си твоята кола на разумна цена, дори и малко нисичка да идва и с парите в джоба почни да си търсиш кола. В момента кеша прави чудеса :) Хора продват на цени на които до преди година изобщо не са си помисляли и тоталки да продават :) Просто доста хора го закъсват и разходите им идват в повече ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 14 Яну 2010, 13:53

Колега, понеже пита къде да ходиш да видят евентуалната кола, бих ти препоръчал тук: http://www.varna-avto.net/links_picture ... h_ck_4.jpg.

Не се сърди на колегите, а потърси повече инфо за това, което те интересува. Кола от форум не се купува, око да види, ръка да пипне.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 16 Яну 2010, 22:00

Колеги, относно бмв-то което показах още в началото имам малко информация за която искам да ми помогнете.

Колата е АВТОМАТИК.
Казаха ми че маслото е минало дадените километри, трябвало е да се смени и са минати още 4000км отгоре.
След като били минати се появил проблем.
Колата неможе да вдигне повече от 60км/ч, набирала бавно или нещо подобно. От тогава колата не се кара.
Също така пишело, че колата е в "сервизен режим" и човека ми казва че трябва да се смени маслото на колата и на скоростната кутия и всичко ще е наред. Бил я водил на сервиз и това му казали от него, но затова я продава.

Та кажете ми това нещо ще се оправи ли от смяната на маслото, защото аз първо трябва да поема смяната която ще излезе около 400лв или е нещо по-сериозно?

Още малко информция която получих. Когато колата се палила за по 10-15мин или карана неразбрах, но я палил 3-4 пъти и после се оправяло и колата вървяла нормално, както си трябва.

Моля помогнете, защото в понеделник ще пътувам да я купувам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Яну 2010, 11:56

Това за вървенето в сервизния режим е така, но не вярвам да е влязла в него само заради прескочена смяна на масло. Кой какво е казал не винаги е вярно, по-добре дай 30-40 лв за репатрак и закарайте колата в смислен сервиз, и там вземи решението дали да я купиш.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 18 Яну 2010, 12:10

Вземи прочети малко ;)
Получи достатъчно съвети наготово :conf:
Има безброй теми за ТДС, за влизане в авариен режим, причини и начини за справяне с проблема...

ПредишнаСледваща

Назад към E39