Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон за ( Е90)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон за ( Е90)
Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон, да сподели хубаво ли става, заслепяват ли се насрещните водачи и най-вече какъв ксенон и от къде е купен и монтаж къде? След като 2-месеца не можах да намеря 2-ра ръка оригинални фарове реших да сложа китайски (2000лв няма да дам, за цялата процедура в Дару)
Последна промяна OxoBoxo на 12 Яну 2010, 15:36, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон, да сподели
За каква кола търсиш фарове, колега?
Е90?
Е60?
Е90?
Е60?
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Re: Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон, да сподели
Е90 забравил съм да посоча 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Re: Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон за ( Е90)
Aз търсих доста.
Намират се 2ра ръка оригинални и цената се върти между 900 - 1200 лева.
Не става само плъг & плей - трябват ти доста нещица, не само фаровете (особено ако са адаптивни).
Намират се 2ра ръка оригинални и цената се върти между 900 - 1200 лева.
Не става само плъг & плей - трябват ти доста нещица, не само фаровете (особено ако са адаптивни).
- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Знам, че е доста сложно и затова отворих тема с надеждата хора, които са го правил да споделят от личен опит. Иначе за 1300лв с ДДС се намират нови, и е смешно когато искат за 2-ра ръка толкова
Идеята ми е за директно слагане на ксенон в рефлектора, че е най-евтино ако някой е слагал. Иначе съм с с регулиращи фарове без адаптивни.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Лично мое мнение е, че ксенон на рефлекторен фар и Е90 са 2 недопустими неща. (да беше Е36 или Е46 - иди ела...)
Варианта с ксенон според мен е приемлив само с лупа (оригинален ксенонов фар), но ако имаш много желание - давай, колега.
Пожелавам ти успех и ако минеш успешно процедурата - дай снимки да видим и ние!
Варианта с ксенон според мен е приемлив само с лупа (оригинален ксенонов фар), но ако имаш много желание - давай, колега.
Пожелавам ти успех и ако минеш успешно процедурата - дай снимки да видим и ние!

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега, много е важно като си пуснеш фаровете вечер, да има явна и отчетлива граница между осветената част от пътя и там където не би трябвало да има. То е ясно, че непосредствено след осветеноте не може да е тъмно поради разсейването на светлината и точно това е важно в случая: колко силна е тази разсеяна светлина. Като си сложиш ксенон на рефлекторния фар за теб гледката от колата ще е супер, направо ще се родиш, ще се чудиш как си могъл до сега да караш без ксенон и т.н. Но трябва да помислиш и за тези отсреща. Ако фара ти разсейва светлината повече, на другите(на нас
) ще им(ни) се разказва играта. Да не говорим за псувните дето ще отнасяш, ама някой наистина може и да се заслепи така, че да стане някоя гадория на пътя. Ако можеш застани фронтално пред колата на 10-15-20 м. при пуснати фарове и виж как сега ти светят фаровете, представи си какво би виждал ако увеличиш тази светлина минимум 2 пъти и прецени дали е допустимо за насрещните шофьори
.
Аз съм слагал ксенон на един Акорд и се принудих да го махна, след като на бензиностанция един човек дойде при мен и ме накара да погледна от разстояние във фаровете си-ами не се седеше и като се прибрах ги махнах. Не, че не се досещах какво става от присветкванията на отсрещните, но като видях и аз............

Аз съм слагал ксенон на един Акорд и се принудих да го махна, след като на бензиностанция един човек дойде при мен и ме накара да погледна от разстояние във фаровете си-ами не се седеше и като се прибрах ги махнах. Не, че не се досещах какво става от присветкванията на отсрещните, но като видях и аз............
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Иво прочети ми малко по-внимателно поста, и ще видиш че точно за това питам. А иначе на другта кола съм с фабричен ксенон и знам каква е разликата
, но вчера видях 1 Е90 с ъпгрейднат ксенон и ми хареса как стоеше и най-важното не засляваше насрещните.

не прави глупости. поне при бмв всичките ксенонови фабрични фарове са със автонивелиране. в повечето държави това е закон между другото.
един нормален фар като му сложиш ксенонови крушки/баласти и започва да свети навсякъде и разсеяно в повечето случай- дори често се вижда по-лошо от колкото с фабричните крушки.
ако ще слагаш ксенони- за да получиш верният резултат трябва да смениш и фаровете.
другото е... грубо незачитане на другите участници в движението.
един нормален фар като му сложиш ксенонови крушки/баласти и започва да свети навсякъде и разсеяно в повечето случай- дори често се вижда по-лошо от колкото с фабричните крушки.
ако ще слагаш ксенони- за да получиш верният резултат трябва да смениш и фаровете.
другото е... грубо незачитане на другите участници в движението.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
"другото е... грубо незачитане на другите участници в движението"
Трябва да почнат да глобяват за самоделки ,че си е.ало майката по пътищата.
Скоро карах нощно София -Бургас и имах щувството ,че 70 % от шодаяите карат на дълги

Трябва да почнат да глобяват за самоделки ,че си е.ало майката по пътищата.
Скоро карах нощно София -Бургас и имах щувството ,че 70 % от шодаяите карат на дълги

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип някои по-сериозни производители на хенон правят и крушки за рефлекторни фарове... примерно H7-R, които "отрязват" светлината от горната страна и така не заслепявали... сега колко е вярно и ефективно, това не мога да коментирам... но самият факт, че се произвежда и предлага на пазара...
Иначе преди дни и аз видях Е90 с рефлекторни фарове и хенон.... отвратително...
Иначе преди дни и аз видях Е90 с рефлекторни фарове и хенон.... отвратително...
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ами аз уж такива бях сложил. Сравнявах ги с обикновенните ксенони-положението както се казва, беше "исти курац". Нямаше разлика, все си светеше на другите директно в очите. Между другото съм виждал коли без ксенон, но с лупа във фаровете. Е там вече мисля, че може да се сложи ксенон спокойно.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
ivo1bg написа:Ами аз уж такива бях сложил. Сравнявах ги с обикновенните ксенони-положението както се казва, беше "исти курац". Нямаше разлика, все си светеше на другите директно в очите. Между другото съм виждал коли без ксенон, но с лупа във фаровете. Е там вече мисля, че може да се сложи ксенон спокойно.
"коли"-да (Аудитата например масово бяха така преди години А4,А6, 100-ците), обаче БМВ с лупа от Е36 нагоре означава задължително ксенон+система за миене на фаровете! (ако с тези фарове е излязла от завода де..., че колко насаждани има...не е истина-гледаш лупа и ксенон, а няма пръскалки

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Dimitroff написа:"коли"-да (Аудитата например масово бяха така преди години А4,А6, 100-ците), обаче БМВ с лупа от Е36 нагоре означава задължително ксенон+система за миене на фаровете! (ако с тези фарове е излязла от завода де..., че колко насаждани има...не е истина-гледаш лупа и ксенон, а няма пръскалкии после собственика вика-всичко е оригинално, няма удари по колата никакви!)
Не е задължително колега,на моето сложих лупи от ибей,отвориха фара и сложиха лупите.Фаровете са ми перфектно регулирани,кантара си работи,ел. регулирането си работи,всичко си е като сток.Светят си перфектно без разлика със стока(зависи все пак какво К са ти крушките).Ако искаш мога да ти покажа как изглежда на живо.Другото което е,дали ще минеш от ксенон на рефлектор(което е безмисленно)или обратното си има играчка.Така че ако някой си ударил колата с ксенон едва ли ще си взема нов фар с рефлектор,ще присажда лупи,лайт модул и т.н..Доста,доста по насметка ще му е да си вземе пак оригинален фар (примерно 2-ра ръка гледам в мобиле има по 1000лв обурудвани).Ето ти снимки на моя,имам и снимки в момента на работата по поставянето и ще ги постна да се види как става номера.Играчката е голяма но ефекта е

С рефлектора
Ъпгрейд-а
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3