Електрически проблеми -неправилна работа на мемори огледало.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Електрически проблеми -неправилна работа на мемори огледало.

Мнение от Воденичаров » 11 Яну 2010, 19:37

Джойстика и той е на обратно.

Едва ли е от меморито. Така ли я купи тази кола или при тебе се развали? Регулирането ляво-дясно от джойстика също ли е обърнато?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 19:39

Воденичаров написа:
Джойстика и той е на обратно.

Едва ли е от меморито. Така ли я купи тази кола или при тебе се развали? Регулирането ляво-дясно от джойстика също ли е обърнато?

Taka я купих-командването за ляво или десно огледало работи правилно.
Последна промяна ivan. на 11 Яну 2010, 19:43, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2010, 19:42

Воденичаров написа:В моя случай, като дам на задна, дясното огледало отива в крайно долно положение. Но може да се избере друго положение, в което да отиде огледалото като дадеш назад. Между другото джойстика за огледалата нормално ли ти работи, в смисъл натискаш нагоре и се мести нагоре?

Би ли споделил как се избира друго положение в което да ходи?

А към Иван - ако има път насам да заповяда когато поиска винаги е добре дошъл :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 11 Яну 2010, 19:46

_65536_kb_sec_ написа:
Воденичаров написа:В моя случай, като дам на задна, дясното огледало отива в крайно долно положение. Но може да се избере друго положение, в което да отиде огледалото като дадеш назад. Между другото джойстика за огледалата нормално ли ти работи, в смисъл натискаш нагоре и се мести нагоре?

Би ли споделил как се избира друго положение в което да ходи?

А към Иван - ако има път насам да заповяда когато поиска винаги е добре дошъл :bchug: :bchug: :bchug:

Предполагам, че с ГТ1 или някакъв друг софтуер. Имах един пдф, в който са описани функциите на паметта на е38, е39 и е53. Ако го намеря мога да ти го пратя.

Аватар

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 19:55

Не ги разбирам тези неща,ама питаш,все едно имаш нещо предвид и не го казваш :roll:
Незнам с каква инсталация съм-модула за АБС е пластмасов,разглобяем със щипки и се намира в кутията с бушони,а не както е нормално-от другия край..........там при бушоните едно,че няма празно нито от към реле,ното от към бушон,а и има два модула.
Инсталацията няма нищо общо с другото ми е34........така,че колега,ако имаш нещо на ум -сподели го,без да се съобразяваш с модела ;)
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2010, 19:58

Воденичаров написа:Предполагам, че с ГТ1 или някакъв друг софтуер. Имах един пдф, в който са описани функциите на паметта на е38, е39 и е53. Ако го намеря мога да ти го пратя.

Мисля че няма да има нужда защото тези дни ще се казачам на една много "мъстита" диагностика и там ще има ровене да видиме каква катеричка ще излезе ;)

ivan. написа:Не ги разбирам тези неща,ама питаш,все едно имаш нещо предвид и не го казваш :roll:
Незнам с каква инсталация съм-модула за АБС е пластмасов,разглобяем със щипки и се намира в кутията с бушони,а не както е нормално-от другия край..........там при бушоните едно,че няма празно нито от към реле,ното от към бушон,а и има два модула.
Инсталацията няма нищо общо с другото ми е34........така,че колега,ако имаш нещо на ум -сподели го,без да се съобразяваш с модела ;)

Ванка, при теб модулите които са при бушоните са LKM и CCM които са свързани с чек контрола, при никакво положение АБС-а не ти е там, и не е пластмасов.
А инсталацията ти няма общо защото има много по висока версия окабеляване и защото имаш чек контрол както и някой други шукариики.
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 20:01

...........в кутията с комбове-няма абс :!: Н а тоя пластмасовия при бушоните пише ''ABS''
вин нещо ако трябва :roll:
В официалния сервиз на марката я изкараха лимит серия и по точно 216броя произведени :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 20:27

ново 20-се схемите не отговаряли:shock:
Най-вероятно ме отбива по културния начин :roll:
Последна промяна ivan. на 12 Яну 2010, 15:53, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2010, 21:07

Ванка искам показно с твойта кола, щото не вярвам, АБС модул не съм виждал никога да вирее при бушоните, той стои само и единствено при комповете, там при най-високата версия на 750iL има 4 компа точно напр - 2 ЕКУ-та, ЕМL и АБС, този на автомата и на автопилота са "изгонени" в краката на пасажера и шофьора.
до сега не съм виждал баварец от тази генерация чиито АБС да е другаде.
Последна промяна cod-cdbp на 11 Яну 2010, 21:09, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 11 Яну 2010, 21:08

Аз също не съм много наясно. Незнам дали има вариант да е това, но ми се струва че моторчето просто е сложено на обратно (с горната част надолу). Незнам дали има вариант да се закрепи по грешен начин, но ако има то би се държало точно както го описваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2010, 21:10

Воденичаров написа:Аз също не съм много наясно. Незнам дали има вариант да е това, но ми се струва че моторчето просто е сложено на обратно (с горната част надолу). Незнам дали има вариант да се закрепи по грешен начин, но ако има то би се държало точно както го описваш.

не мисля че има вариант да се обърне моторчето, казвам го като човек който не малко е ровил там :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Яну 2010, 13:32

ivan. написа:...........в кутията с комбове-няма абс :!: Н а тоя пластмасовия при бушоните пише ''ABS''
вин нещо ако трябва :roll:
В официалния сервиз на марката я изкараха лимит серия и по точно 216броя произведени :roll:

Ванка, не ми казвай, че гледаш модула за проверка на лампите, който е черен, пластмасов, намира се при бушоните, в лявата част на двигателя, има щипки и на самата кутия пише ABS, демек, че материала за кутията е ABS - Acrylnitril-Butadien-Styrol пластмаса и си мислиш, че това е модула на ABS ?

Нали, не?

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Яну 2010, 15:18

Aма и аз явно доста глупости съм написъл :oops:
ама като не знае,човек и се прави на умен -така става :oops:
Здраве да е -има ли някой който да се захване с работата :bchug:
Изображение
by ''kompleksa''

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 12 Яну 2010, 17:06

Колега защо не пробваш да сложиш друг модул първо , вземи го от някой друг колега, пък после да мислиш за аномалия в инсталацията или друго...

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Яну 2010, 17:59

крив кюнец написа:Колега защо не пробваш да сложиш друг модул първо , вземи го от някой друг колега, пък после да мислиш за аномалия в инсталацията или друго...

Говорил съм по тоя повод с колега :yes:
Моля мненията ми за модула на АБС и това за несъвпадащи схеми(това са думи на електричар,който си мисля,че иска да ме отбие)-да не се считат за сериозни :yes:
Но поне някой да дадеше насока-кое и как може да се провери,май ще се образовам и тая насока,тепърва.
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към E34