Въпрос за маслото на м52
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Въпрос за маслото на м52
Колеги извинявам се предварително за тъпия ми въпрос,но преди малко се прибирам от 1 "майстор" тука в Атина на който се доверих да ми смени маслото... та въпроса ми е колко масло трябва да се налее в двигателя (разбира се като е сменен и масления филтър)... аз отговора го знам от ръководството и от форума (6.5л), но тоя искаше да ме хвърли по върбите...че след като се сменяло и филтъра трябвало 1л отгоре
не искам да ви обеснявам какви разправий и чудеса бяха за едното масло... просто искам отговор на въпроса ми.
Мерси.
п.с. след първия отговор ще помоля модератора да изтрие или заключи темата благодаря.

Мерси.
п.с. след първия отговор ще помоля модератора да изтрие или заключи темата благодаря.
Re: Въпрос за маслото на м52
То си го пише ясно (включително вместимостта на масления филтър) ......

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Да и аз така си го знам ама аман от майстори
едно масло да е*а немогат да сменят като хората... същата работа и в Габрово доде ги видя колко масло ми наливат и сложили вече 1 литър отгоре
как може да сменяш масло по начина... сипваш... гледаш щеката...доливаш...пак гледаш и така докато дойде на максимума
... както и да е аз се оправих казам му да източи 1 литар и толкова... мерси колега за отговора моля темата да се изтрие да не флудя допълнително форума.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
tsb_bg колега защо на това, което си дал да гледаме, има всички модели е39, но не и 528 .....
BMW-E39 написа:tsb_bg колега защо на това, което си дал да гледаме, има всички модели е39, но не и 528 .....
Не знам ето ги данните за 528i, но защо са отделно с 540i

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
ясно вече защо са отделни колега, то си пише
за 528 и 540 се карат с Hight Масло, а другите модели , с Лонглаиф , загледаи се в маслото какво се препоръчва
...е нормално е, тия от германия са знаели на какъв тормоз ще се подлагат наи мощните 6-таци и 8-маци

за 528 и 540 се карат с Hight Масло, а другите модели , с Лонглаиф , загледаи се в маслото какво се препоръчва
...е нормално е, тия от германия са знаели на какъв тормоз ще се подлагат наи мощните 6-таци и 8-маци

BMW-E39 написа:ясно вече защо са отделни колега, то си пише
...е нормално е, тия от германия са знаели на какъв тормоз ще се подлагат наи мощните 6-таци и 8-маци![]()
![]()
Да видял съм го но аз имам Е39 520i и 528i и двете ги карам с LongLife (сменям го в Дару и там ми го препоръчват и за двете)
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аз за това си сменям сам маслото. Приятно занимание е като имаш условия а и е друго да си пинеш сам... От ходения по майстори преди, вече стигнах до извода, че човек каквото може сам да си прави е по добре да си го направи, а не да дава пари и на сичкото отгоре и ядове да му създават. Не искам до обидя някой има и съвестни майстори които работят с мерак, но лично мен си ме кефи повече каквото мога по колата сам да си правя.
А и м52 събира 6,5 литра
А и м52 събира 6,5 литра

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
tsb_bg колега и аз смених две 520ки, сега съм с 528 като теб но ръчка
и какво излиза, в дару ни сипват 5х40 лонглаиф, а по книжка трябва да караме с 10х40 така ли ?
и какво излиза, в дару ни сипват 5х40 лонглаиф, а по книжка трябва да караме с 10х40 така ли ?
Така излиза
LongLife LL-04 е по-нова разработка и "Hi-Tec" (като са ги писали заводските предписания не го е имало) и го препоръчват във вариантите 5W30 и 5W40
Предишната си кола Е34 520iA 1995 карах с 10W40, а на Е39-ките така си тръгна от начало и за момента нямам забележки
PS Иначе ето какво пише за маслата по принцип (последната актуализация е от 02/2004):

LongLife LL-04 е по-нова разработка и "Hi-Tec" (като са ги писали заводските предписания не го е имало) и го препоръчват във вариантите 5W30 и 5W40
Предишната си кола Е34 520iA 1995 карах с 10W40, а на Е39-ките така си тръгна от начало и за момента нямам забележки
PS Иначе ето какво пише за маслата по принцип (последната актуализация е от 02/2004):

12 мнения
• Страница 1 от 1