325d vs 330d vs 325i
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
325d vs 330d vs 325i
Дайте съвет, кой от трите двигателя? И трите са на почти еднаква цена като при дизелите нямам претенции за скоростна кутия, само бензина задължително ръчка. Кой мотор е най малко проблемен и кой си заслужава като цяло? Варианта с 320д отпада че ми иде много слабо 

Re: 325d vs 330d vs 325i
Няма да е зле да напишеш дали става дума за купе, кабрио, седан... коя година и т.н.
Примерно зависи коя година, защото някой 325ци са 2.5, други са 3.0

Примерно зависи коя година, защото някой 325ци са 2.5, други са 3.0

- kronos
- ентусиаст
-
Забравих, става дума за седан 2005-2007. Бензина е първата версия 2.5л 218к.с
Интересуват ме неща като проблемни кутии, турбини, дюзи, вануси и т.н
Интересуват ме неща като проблемни кутии, турбини, дюзи, вануси и т.н
Аз бих заложил на 325i,
но това е просто защото
не ми се занимава с барутляци,
имам си предпочитания към автомобилите
задвижвани с бензин.
А и лично според мен бензиновия мотор
е мноого по-лесен и по-евтин за сервизиране.
но това е просто защото
не ми се занимава с барутляци,
имам си предпочитания към автомобилите
задвижвани с бензин.
А и лично според мен бензиновия мотор
е мноого по-лесен и по-евтин за сервизиране.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако си фен на ръчкането - хващай бензина... не мога да разбера как някой няма ясна представа към матор иска според желанията си за това какво ще му дава колата... печката и бензина са доста различни... дори и 335i и 335d... усещането е различно...
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Вземай 330д и не се замисляй върви супер, икономичен,здрав какво повече ти трябва от един мотор?Предполагам че си ги карал и трите и знаеш че 330д върви най-много,а ако не си ги карал качи се, покарай ги ама хубаво(по 100км.-смесено градско извънградско) и тогава сам ще знаеш коя да вземеш! И като кажете ръчка, каква ръчка бе хора на това 325 за какво ти е да ти се "откине" ръката от мърдане с лоста ли? Ръчка МОЖЕ, но на някое Е39 М5 -там да ръчкаш та да се наръчкаш! П.С. Разбира се всичко е в кръга на шегата и трите са добри виж коя на теб ще ти легне на сърцето и много безаварийни!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колеги и аз се интересувам от тези модификации. Нека да загърбим противопоставянето бензин-дизел и ръчка-автоматик. Преди всичко е въпрос на вкус и предпочитание. Кажете по-скоро кой двигател колко върви, колко е разхода на трите, разлика в цената на поддръжката и типични слабости при всеки от двигателите ако имате някаква информация.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
325i ако е с 3.0 двигател би бил моя избор. Двигателя е чук, и много приятен за каране. Дизелите са хубави, с много сила, но пък турбините рядка издържат 200К км, дюзите са си кoнсуматив ( и никак евтини) и нашата нафта си я знаем. Освен това 325i е най-лека. Ако пък можеш да вземеш 330i още по-добре, за 335i да не говорим 

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
kronos написа:Дайте съвет, кой от трите двигателя? И трите са на почти еднаква цена като при дизелите нямам претенции за скоростна кутия, само бензина задължително ръчка. Кой мотор е най малко проблемен и кой си заслужава като цяло? Варианта с 320д отпада че ми иде много слабо
Пич, кажи ми видял ли си досега във форума някой да напише по-добре е по-малкия от по-големия двигател. Защо пишете такива безмислени теми. "И трите са на почти еднкава цена" - е то всички 3-ки са на "почти еднаква цена" и цената на втора употреба зависи от год.произв./изминати км/ екстри и т.н и т.н.
Убеден съм, че няма да си купиш вьобще никаква 3-ка , а просто си пишеш.
И на каква база прецени, че 320д ти е слабо? Карал ли си? С кой мотор 163 к.с. или 177 к.с. ?
И да не съм офф - препоръчвам ти зелена, 325д , автомат - те са най-малко проблемни и си заслужават най-много като цяло

- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
Koliu написа:kronos написа:Дайте съвет, кой от трите двигателя? И трите са на почти еднаква цена като при дизелите нямам претенции за скоростна кутия, само бензина задължително ръчка. Кой мотор е най малко проблемен и кой си заслужава като цяло? Варианта с 320д отпада че ми иде много слабо
Пич, кажи ми видял ли си досега във форума някой да напише по-добре е по-малкия от по-големия двигател. Защо пишете такива безмислени теми. "И трите са на почти еднкава цена" - е то всички 3-ки са на "почти еднаква цена" и цената на втора употреба зависи от год.произв./изминати км/ екстри и т.н и т.н.
Убеден съм, че няма да си купиш вьобще никаква 3-ка , а просто си пишеш.
И на каква база прецени, че 320д ти е слабо? Карал ли си? С кой мотор 163 к.с. или 177 к.с. ?
И да не съм офф - препоръчвам ти зелена, 325д , автомат - те са най-малко проблемни и си заслужават най-много като цяло

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Щом човека пита може би не е случайно ... плюс това може да си пита каквото си иска и който иска може да отговори не виждам къде е проблема ....
До колкото знам на колегата 320д му е чипната и доста понаправена така че би трябвало да има представа дали Е90 320д му слаба или не!

До колкото знам на колегата 320д му е чипната и доста понаправена така че би трябвало да има представа дали Е90 320д му слаба или не!
То по същата логика можехме да ти отговорим и на твоя въпрос 335и или 335д...Ама не се направихме на баровци да те преценяме дали можеш или не...Форум е няма лошо да попита, ако нямате какво да кажете не отговаряте ако имате тогава...Мнението ми е отрпавено към кольо
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не ходете извън темата. Доста хора, незапознати в детайли биха изпаднали в тази дилема... Друг е въпроса, че автора е питал повърхностно и без детайли за какво ще ползва колата. Безпроблемна кола няма, особено втора ръка. И мен биха ме изкушили дизелите, които са предмет на темата, честно казано... Истината е, че ако не караш много и искаш малко проблемен автомобил, по-добре да вземеш бензина. Ако въртиш километри и не ти пречи тракането, дизела е за теб. Все пак имай предвид, че разходите по поддръжка, а скоро и данъците му вероятно ще са по-високи, а карането на 6-цилиндров бензин носи повече удоволствия. Да не говорим, че с тази екология и даунсайзинг, скоро може и да няма "сикс-ин-лайн" или притежаването му да е непосилно, така че наслаждавайте се докато може 

Never mistake motion for action...
- kronos
- ентусиаст
-
Благодаря за отговорите!
Явно още не съм дорасъл да пиша в този подфорум, понеже не карам 335и, а и едва ли ще мога да си го позволя някога.
Явно още не съм дорасъл да пиша в този подфорум, понеже не карам 335и, а и едва ли ще мога да си го позволя някога.
kronos написа:Благодаря за отговорите!
Добре дошъл

Принципно 330д втора ръка не трябва ли да е по-скъпо от 330и? Мисълта ми е да се ориентираш към 330и
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2