От къде минава кабела за батерията в багажника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
От къде минава кабела за батерията в багажника
Здравейте колеги въпроса ми е от къде точно минава дебелия кабел по левия или по десния праг както и през кой отвор излиза в коша взех си кабел и искам да го пусна както си е фабрично заначи колата Е36 Coupe Ако ви интересува мотора е М42. Блягодаря ви предварително 
П.П Някой ако има тази клема която е за даване на ток която стои от пред на местото на батерията не драсне едно лично

П.П Някой ако има тази клема която е за даване на ток която стои от пред на местото на батерията не драсне едно лично
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Re: От къде минава кабела за батерията в багажника
защо ти е да го местиш отзад при четирицилиндров мотор 

the project is ready....

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
Dido_stz написа:защо ти е да го местиш отзад при четирицилиндров мотор
Колега от личен опит установих че в багажника е доста по топло от температурата навън може би 5-6 градуса предполагам знаеш че на батерията и е доста по добре на топло(90% от акумулаторите здават багажа през зимата или по точно в големите студове) та за това
П.П Имам един приятел който си докара 1.6 чка от италия и батерията си му е отзад та не зависи дали е 6 или 4 цилиндров мотор поне според мен ако греша да ме поправи някой
По-добре си купи фабричната кутия на акумулатора. Не прави глупости.
Няма да е по-топло в багажника спрямо вътре в кутията. Можеш да си купиш също и един хубав акумулатор и да решиш проблема по правилния начин
П.С. на 4цил. батерията е отпред. Така са й смятали разпределението на тежестта хората
Няма да е по-топло в багажника спрямо вътре в кутията. Можеш да си купиш също и един хубав акумулатор и да решиш проблема по правилния начин

П.С. на 4цил. батерията е отпред. Така са й смятали разпределението на тежестта хората

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:По-добре си купи фабричната кутия на акумулатора. Не прави глупости.
Определено мисля че в багажника ще е по топло вътре има и кичета и ред други глупости и освен това няма никакво течение тоест не духа от никъде а доколкото знам батерията стои в кутия и в багажника така че мога да твърдя на 100% че в багажника е по топло казвам го защото съм правил и други опити и те са пресни да мога да си купя 1 хубав акумулатор ама вместо да го ползвам 2 или 3 г ако са студени зимите надали 3 (казвам го от опит) ще го ползвам поне 5 г а колкото до 4 и 6 цилиндъра пак казвам занимавам се от доста време със самоделки и след обстоен оглед на колата на моя приятел която подчертавам е 4 цилиндъра и батерията е отзад хич не ми изглеждаше някой да я е правил още повече че е от италия а там всички знаем какъв е климата така че не вярвам някой италианец да си е играл с това. Колеги благодаря ви за мненията

П.П и ако може някои да ми даде отговор на въпроса ще съм му много благодарен
На мойто комби силовия кабел към акомулатора минава отдясно, под мокета и пасажерската седалка.
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
И ако някой път колата ти не иска да запали предполагам,че на 10-тото завъртане кабела ще се нагрее най-вероятно ще се стопи и ще ти се запали колата
Когато едно нещо си работи не го закачай

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
C8699HX написа:И ако някой път колата ти не иска да запали предполагам,че на 10-тото завъртане кабела ще се нагрее най-вероятно ще се стопи и ще ти се запали колата![]()
![]()
![]()
![]()
Когато едно нещо си работи не го закачай
![]()
Тва да не е кабел от слушалки

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
BaHka написа:На мойто комби силовия кабел към акомулатора минава отдясно, под мокета и пасажерската седалка.
а от купето до коша от къде излиза има ли си някъде отвор то трябва да има ама да не го търся да разтурам цялата кола

- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
има си сичко колега просто дупките са запушени с гумени тапи махаш ги и си ти и аз си преместих акумолатора в багажника и съм много доволен 

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
igra4a-c2560xm написа:има си сичко колега просто дупките са запушени с гумени тапи махаш ги и си ти и аз си преместих акумолатора в багажника и съм много доволен
Колега а каде се намира дупката към коша и още 1 въпрос тоя тънкия кабел който е вързан успоредно на дебелия каде да го вържа
- petronas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Може само да се влиза през Багажника!!! Вратите са ми заварени!
Колега от личен опит установих че в багажника е доста по топло от температурата навън може би 5-6 градуса предполагам знаеш че на батерията и е доста по добре на топло(90% от акумулаторите здават багажа през зимата или по точно в големите студове) та за това
Как топличко изглежда отзад в багажника според твойте думи не съм се замислил за тва.
Виж мое мение е и на BMW също хората и те така са решили и са го направили да стои отпред на твоята кола.Не се занимавай с глупости и им имай доверие на германците не го барай акумулатора.
Ще направиш една хубава ама циганска работа.
Как топличко изглежда отзад в багажника според твойте думи не съм се замислил за тва.
Виж мое мение е и на BMW също хората и те така са решили и са го направили да стои отпред на твоята кола.Не се занимавай с глупости и им имай доверие на германците не го барай акумулатора.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Друга вероятна причина за да го измисли "немеца" така може да е и икономия при по-евтините модели
Кабела може да е струвал 5 марки примерно, но умножено по бройката в която са излязли колите от модела прави много пари. При производството на един модел дори четвърт евро разлика в предварително калкулираната цена е трагедия.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
ако го направи хубаво защо да е циганска. най вероятно имаш място в кабелния сноп под мокета от дясно, там минават и други кабели.
п.с. ще увеличиш недозавиването
бум бум , мисля че и по лекия двигател не ги е предразположил акумолатора да е от зад.
п.с. ще увеличиш недозавиването

бум бум , мисля че и по лекия двигател не ги е предразположил акумолатора да е от зад.

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
petronas написа:Колега от личен опит установих че в багажника е доста по топло от температурата навън може би 5-6 градуса предполагам знаеш че на батерията и е доста по добре на топло(90% от акумулаторите здават багажа през зимата или по точно в големите студове) та за това
Така колега сега ще ти разясня изглежда ми по топличко толкова доколкото при -8.5 градуса и като цяло студ през цяла 1 нощ в багажника имах 1 литър водичка и нямаше даже и зачатъци от лед а колкото до германците мое мнение е че са се светнали да го слагат акумулатора в багажника едва след фейса та ако им беше дошъл акъла на немците по рано те щяха да са направили "една хубава ама циганска работа" а не аз сега да я правя
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2