М50Б25
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: М50Б25
Благодаря Хари.С всеки изминал момент вероятността да сложа сонда отслабва...даже вече е никаква.
YaHooooO написа:Благодаря Хари.С всеки изминал момент вероятността да сложа сонда отслабва...даже вече е никаква.
При мен при мотор м42 без ламбда мотора работеше ужасно в ниските, давеше се и заглъхваше. С оригиналната ламбда нямаше такива ядове, поне не се усещаха. С новата ламбда разхода падна поне с литър.
Успех

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
да те питам само - без ламбда или с неработеща такава ? че като се скапе ламбдата по добре да е откачена .. според мойте хроники 

mitrax написа:да те питам само - без ламбда или с неработеща такава ? че като се скапе ламбдата по добре да е откачена .. според мойте хроники
поне при мен беше еднакво с откачена и без

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Евала, махни си и дифа и я бутай
Аман от дюлгерщини 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Поради необиктивността си и по желание на YaHooooO отключих темата и поради това, че той има още въпроси.
Ще следя темата така че се придържайте към добрият тон!

Ще следя темата така че се придържайте към добрият тон!

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз се учудих като видях че темата е заключена
. Мен мисълта ми е че колата ми е само за Фън , и в тоя ред на мисли малко по висок разход без ламбда въобще не ме претеснява стига това да не оказва влияние върху респонса . Даже обмислях смяната на софтуера на компа с такъв за без ламбда. Ламбда имам , работеше си със същия мотор на е34ката , но в момента на генерацията няма забор за нея . Ако тупне тупана ще и извъртиме една дупка някаде де.

- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
Значи аз имам същия проблем-нямам ламбда сонда.Мотора е М50 Б20 с Ванос.При мен се получава ситуацията че колата гори адски много,първо мислехме че е от зацепване на ваноса но след около 4 пъти сваляне и качване мисля че най накрая е зацепен.Въпроса е че мога да потвърдя мнението на Дилян Пенчев за ламбдата,понеже когато я карам до 2500-3000об.,гори много повече от колкото ако я карам на 4500-5000об.Естественно че това става когато ходим някъде на сбирки а не в града.В тоя ред на мисли мога да кажа че без ламбда,според мен не става за евридейка...ако някой друг е имал такъв проблем нека сподели.При мен се получава така че разликата в горенето е много голяма,може би заради различната електроника.Нека ако някой е имал такъв проблем да сподели,щото и аз не знам вече ко да права... 

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Определено съм с две ръце за ламбда, колкото повече коректори има на сместа, толкова по добре, 100-200 лева за ламбда като се сметне разхода определено ще се избие доста бързо.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Kaрали сме Е34 520 М50 с изключена букса на сондата, защото даваше грешка на диагностиката. Честно казано, идея си нямам какъв точно беше разхода, знам, че колата си вървеше съвсем прилично и работеше много спокойно, без да мирише на бензин и т.н. Обаче е карана на много кратки разстояния във Видин и това не е критерии, защото ако се кара на по-дълго може би ще се усети ефекта. Имам чувство, че някои двигатели по-търпят на липсваща/нефункционираща сонда, отколкото други
Може би зависи от електрониката на конкретния мотор.

BMW only!
- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3