Купих си е21
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Купих си е21
Здрасти, аз съм нов тука.
Съвсем наскоро си купих едно е21, повече по стечение на обстоятелствата отколкото заради това че съм велик фен. Не че не се кефя на колата де
Както и да е, да се похваля - много запазено 318i, 1.8 двигател, реколта `81. За сравнение аз съм `80, почти сме връстници. Никаква ръжда и се дижи много по-добре от е30-ката на баща ми /316i, задъхва се по баирите/.
Първи тъп въпрос - може ли да се намери скоростна кутия с 5 скорости за тая машина и ще струва ли колкото колата? Гледам по-надолу, че някой също пита, ама линка който е paste-нат там не бачка. Струва ми се, че трябва 5-та скорост, щото на 120 км в час много реве мотора на 4-та. Няма оборотомер, ама то се чува...
Айде, следващите тъпи въпроси ги оставям за после, да не става много наведнъж.
Съвсем наскоро си купих едно е21, повече по стечение на обстоятелствата отколкото заради това че съм велик фен. Не че не се кефя на колата де

Както и да е, да се похваля - много запазено 318i, 1.8 двигател, реколта `81. За сравнение аз съм `80, почти сме връстници. Никаква ръжда и се дижи много по-добре от е30-ката на баща ми /316i, задъхва се по баирите/.
Първи тъп въпрос - може ли да се намери скоростна кутия с 5 скорости за тая машина и ще струва ли колкото колата? Гледам по-надолу, че някой също пита, ама линка който е paste-нат там не бачка. Струва ми се, че трябва 5-та скорост, щото на 120 км в час много реве мотора на 4-та. Няма оборотомер, ама то се чува...
Айде, следващите тъпи въпроси ги оставям за после, да не става много наведнъж.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Трудно се намират 5-скоростни кутии,но с упорство и малко късмет не е невъзможно. Аз за моята платих навремето 150лв + кардан
Имай предвид,че ти е необходим и къс кардан за 5 скорости и по-дълга планка за лоста също. Успех и да ти е честита

Имай предвид,че ти е необходим и къс кардан за 5 скорости и по-дълга планка за лоста също. Успех и да ти е честита

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
има два вида 5-скоростни кутий за Е21 едната е Sport ,а другата Economy,ако сложиш спортната няма да има разлика дали си сега на твойта 4-та или на спортната на 5-та и двете са директни,ако сложиш економито вече ще намали оборотите на вдигателя-а оттам и шумът и разходът
Да намери спортна е почти невъзможно.
а кардан може да се реже и наставя ще излезе по евтино си мисля.

Да намери спортна е почти невъзможно.
а кардан може да се реже и наставя ще излезе по евтино си мисля.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
NeoPrint написа:Трудно се намират 5-скоростни кутии,но с упорство и малко късмет не е невъзможно. Аз за моята платих навремето 150лв + кардан...
Джудас

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Nerdboy написа:В един немски сайт гледам EUR 1 700 за скоростна кутия за Е21... Е** му майката.
Ако си я купиш чисто нова от Камор Ауто толкова ще струва, но втора ръка НеоПринт ти каза цената ще ее м/у 100 и 200 лв.

bavarec написа:Да ти е 4естита машината.![]()
Не си даваи толко зор за скоростите,преди тях има бая по важни неща .А и ти не вярвам да тръгнеш всеки ден да пътуваш София-Варна 4е да усетиш ползата от 5-та.
Важните неща съм ги задействал вече. Няколко дни при чичо доктор и ще стане пушка. И едни джанти да взема да си купя, че тези не мога да ги гледам.
Georgi написа:Nerdboy написа:В един немски сайт гледам EUR 1 700 за скоростна кутия за Е21... Е** му майката.
Имам за М20 не знам дали ще стане.
Зависи дали е от Е21 или Е30. По принцип стават, но едната е с жило за километража /Е21/ а, другата не /Е30/ и ако качиш такава от Е30 ще си загубиш скоростомера

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2