Електрически проблеми -неправилна работа на мемори огледало.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Електрически проблеми -неправилна работа на мемори огледало.

Мнение от ivan. » 09 Яну 2010, 20:41

Първо-за много години на всички,живи,здрави и желани е34-ки :bchug:
Продължавам.......след най-добрия гласуван закон за автомобили (за акциза) ,имам повод да хвърля средства по колата и да премахна всички дребни проблеми,които са дразнещи.
По същество почвам от далече-седалките са ел. с момори,което помни и страничните огледала за всяка позиция.
Има приложението -при вкл. на задна предавка,пасажерското огледало да пада надолу и при минаване на директна скорост,да се връща в запаметената позиция и точно тук ми е проблема........огледалото вместо да падне на долу,то се вдига нагоре.
След консултация и на първо око -това е признак на обърната жица(+-),но проблема го няма при една от трите позиции на меморито :roll: ,което ме навежда на мисълта за модул.
Ако и колегите,разбиращи от ел.''пособия''(аз бъкел си нямам) мислят ,че е модул ,то той трява да един за седалките,огледалата и надуването на седалките :roll: (тези неща помни меморито)
Ако някой има идея на какво се дължи това да казва,дори да не е точно да ме насочи какво да проверя...възможност ще има за мерене с мултицет-корите ще се свалят за тънък лак за махагона и паста за кожата.
Имам способен ''жичкаджия'',но без схема за колата не иска да ме види :mhihi:
Така,че дори една схема ще ми е от голяма полза( във ''важните теми'' линка за схеми не ми отваря).
Изображение
by ''kompleksa''

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Електрически проблеми -неправилна работа на мемори огледало.

Мнение от bmwfena » 09 Яну 2010, 20:55

Ванкааа-много шукарна тааа колица ве..има ли фото да я вида-мемори-това онова
ааа-браво :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 09 Яну 2010, 21:01

bmwfena написа:Ванкааа-много шукарна тааа колица ве..има ли фото да я вида-мемори-това онова
ааа-браво :yes:

Снимките са лесни-схема ми дай :mhihi: :bchug:
ето и благодарности на Иво
viewtopic.php?f=7&t=163014&start=45
Изображение
by ''kompleksa''

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 09 Яну 2010, 21:57

http://www.e38.org/e34/e34_95_etm.pdf Десен бутон на линка и запиши като....това е pdf и ако не го запишеш ще има да чакаш да го отвориш. Иначе страхотни схеми... 236 до 244 страница е за памет на огледалата и седалката.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Яну 2010, 22:06

Таман се изсилих да ти го пратя, но ще ти пратя това: http://download.golgofa.ru/valera/ETM/bmw_e34_520_low_ETM/E34.html

Тука има и други нещица ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 10 Яну 2010, 20:19

Незнам дали при е34 е така, но до колкото знам в е39 софтуерно се избират 2-те позиции на огледалото за напред и за назад. Също така могат да се запаметят различни позиции за задната скорост за 2-та ключа и т.н.

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Яну 2010, 20:23

Воденичаров написа:Незнам дали при е34 е така, но до колкото знам в е39 софтуерно се избират 2-те позиции на огледалото за напред и за назад. Също така могат да се запаметят различни позиции за задната скорост за 2-та ключа и т.н.
не е така :!:
При е 34 огледало за напред няма и избора на позиции е 3 броя.......ти какво имаще предвид :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Яну 2010, 20:55

predel написа:Таман се изсилих да ти го пратя, но ще ти пратя това: http://download.golgofa.ru/valera/ETM/bmw_e34_520_low_ETM/E34.html

Тука има и други нещица ;)

Валери, имаш ли нещо по темата PDC за Е32, защото в този сайт има за Е34 което е практически същото, но не покрива системата с 8 датчика и бутон.
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Яну 2010, 21:27

Стояне аз от теб чаках отговор ,а ти питаш в тая тема :roll: ......... :roll:
Айде някой да я бастиса,аз ще се оправя с помоща от първите 3 мнения ;).и нека си правят изводи за твоите способности ;)
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Яну 2010, 22:40

ivan. написа:Стояне аз от теб чаках отговор ,а ти питаш в тая тема :roll: ......... :roll:
Айде някой да я бастиса,аз ще се оправя с помоща от първите 3 мнения ;).и нека си правят изводи за твоите способности ;)

лично предложение към теб е да погледнеш кабелите във вратата дали не са прекъснати окъсяват и тн.
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Яну 2010, 22:46

_65536_kb_sec_ написа:
ivan. написа:Стояне аз от теб чаках отговор ,а ти питаш в тая тема :roll: ......... :roll:

лично предложение към теб е да погледнеш кабелите във вратата дали не са прекъснати окъсяват и тн.

Ясно.
иначе проблема ни е в меморито,което е на седлаките :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 11 Яну 2010, 0:18

ivan. написа:
Воденичаров написа:Незнам дали при е34 е така, но до колкото знам в е39 софтуерно се избират 2-те позиции на огледалото за напред и за назад. Също така могат да се запаметят различни позиции за задната скорост за 2-та ключа и т.н.
При е 34 огледало за напред няма и избора на позиции е 3 броя.......ти какво имаще предвид :roll:

В моя случай, като дам на задна, дясното огледало отива в крайно долно положение. Но може да се избере друго положение, в което да отиде огледалото като дадеш назад. Между другото джойстика за огледалата нормално ли ти работи, в смисъл натискаш нагоре и се мести нагоре?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Яну 2010, 0:27

съжалявам Стояне, но нямам... :( или от това дето съм разглеждал не съм попадал на това...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 11 Яну 2010, 18:21

Хайде електричарите: обединявайте се и бегом при Ванката, не се обяснявайте какво да гледа и прави, :idea:

Аватар

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 18:26

Воденичаров написа:
ivan. написа:

В моя случай, като дам на задна, дясното огледало отива в крайно долно положение. Но може да се избере друго положение, в което да отиде огледалото като дадеш назад. Между другото джойстика за огледалата нормално ли ти работи, в смисъл натискаш нагоре и се мести нагоре?

Джойстика и той е на обратно.

Хайде електричарите: обединявайте се и бегом при Ванката, не се обяснявайте какво да гледа и прави, :idea:

Трябва ми някой да се хване с тази работа-не ми е проблем да се разходя до него.Вместо да търся схеми и т.н.
Малко съм капризен и не изкам да се пускат допълнителни кабели (освен оригиналните),ако знам че е 100% модул -ще го издиря и купя.
А и винаги съм спокоен когато форумец ми работи по колата.
Ако някой се заеме да ми реши проблема,ще му докарам и оставя колата ден два ако ще.
И няма да е ощетен от моя страна никога.
Благодаря ви предварително :bchug:
Просто ми е спешно ,защото искам до около 50 дни да я докарам в оригинален вид+ една боя и да я припаля пак за острова.
Просто се влюбих в тая кола и никога няма да и разваля нещо от оригинала-дясната дирекция остава,също и табелите,преди час преведох 100 пари за данъка в ук и се реших да се връщам с нея-това го написъх,за да разберете естеството на проблема ми :bchug:
Изображение
by ''kompleksa''

Следваща

Назад към E34