Кожа - възстановяване? (+pics)
Модератор: Технически модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- discus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 M50B20
Re: Кожа - възстановяване?
За да са всички на ясно ...пак повтрям ..
С хубави бои които не са ефтини , седалките се свалят търкат с шкурка , грундират и боядисват, може и само боя зависи от нея има американски бои които са като мед гъсти става като ново на вид.
Но цялата процедура не е никак лесна и като цяло замазва положението след време боята пада и тогава сте за никаде ...
Салони които не са мазани редовно с препарати които подхранват кожата се втвърдяват и започва напукване - тогава вече няма спасение а повечето са такива.
Оригиналния салон е хубав ако е нов!!!! а на 17г коли читави салони в БГ почти няма!
С хубави бои които не са ефтини , седалките се свалят търкат с шкурка , грундират и боядисват, може и само боя зависи от нея има американски бои които са като мед гъсти става като ново на вид.
Но цялата процедура не е никак лесна и като цяло замазва положението след време боята пада и тогава сте за никаде ...
Салони които не са мазани редовно с препарати които подхранват кожата се втвърдяват и започва напукване - тогава вече няма спасение а повечето са такива.
Оригиналния салон е хубав ако е нов!!!! а на 17г коли читави салони в БГ почти няма!
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
Боите се нанасят с аерографски пистолет и няма как да са гъсти!
Трайността зависи от финалното покритие, което се нанася - ако се спазва технологията изкарва с години тъй като слоя, който се образува в следствие на химическата реакция между грунда, боята и финиша е същия като на всички качествени кожи.
Всеки може да прецени сам за себе си:
стара естествена и оригинална кожа или нова изкуствена
Аз лично съм сигурен в моята преценка!
И още нещо коженият салон е направен с цел да е добър дори и след 30 години
Изобщо не е вярно че е хубав само като нов - имам доста познати притежаващи ретро автомобили!
Трайността зависи от финалното покритие, което се нанася - ако се спазва технологията изкарва с години тъй като слоя, който се образува в следствие на химическата реакция между грунда, боята и финиша е същия като на всички качествени кожи.
Всеки може да прецени сам за себе си:
стара естествена и оригинална кожа или нова изкуствена
Аз лично съм сигурен в моята преценка!

И още нещо коженият салон е направен с цел да е добър дори и след 30 години

Изобщо не е вярно че е хубав само като нов - имам доста познати притежаващи ретро автомобили!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ами по-добре ли е да дадеш 300 лв и да ти замаскират скапаната кожа или да събереш още толкова и да претапицираш?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- крив кюнец
-
Колегата iDrive да каже колко пари му е излезна кита. И беше добре да има снимки преди и след за да видим има ли смисъл да се спори повече. Ако е до 100 лева и има ефект добре. А за над 500 лева ще си взема цял запазен кожен салон с подгрев, памет и т.н... от време навреме изпадат.
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Никой не се засяга просто коментираме
и си вадиме изводи сами ....
Неможеш да се ориентираш за качество по телевизионно предаване още по малко човек който не се занимава професионално , Pimp my Ride това което дават там качеството не е високо , то и не е това целта на предаването... но хората който го правят са от http://www.westcoastcustoms.com/ и когато работят за единични клиенти правят феноменални неща ..все пак Шакил им е клиент и то от години ....
Специално за шевовете
-незнам на кой си гледал шевовете но мойте са си достатачно добри /ако искаме може и на оригинален салон да намеря косур/
На Jiki салона ... - салона се получи повече от добър ако кажеш че тоя слон седи зле или не си наясно с авто тапицериите или не си виждал достатъчно правени такива.

Неможеш да се ориентираш за качество по телевизионно предаване още по малко човек който не се занимава професионално , Pimp my Ride това което дават там качеството не е високо , то и не е това целта на предаването... но хората който го правят са от http://www.westcoastcustoms.com/ и когато работят за единични клиенти правят феноменални неща ..все пак Шакил им е клиент и то от години ....
Специално за шевовете

На Jiki салона ... - салона се получи повече от добър ако кажеш че тоя слон седи зле или не си наясно с авто тапицериите или не си виждал достатъчно правени такива.
Не съм изчел цялата тема,ама ме доста вълнува.......
Склонен съм да се доверя на колегата с подпис,който това му е работата.....и щом човека не ви говори за пари и не извлича дивиденти от нищо-значи е на място
Та майката му е претапициране.
В тдс-а съм с черна кожа от е32 и крайниците са напукани и няма да се занимавам с кит ,боя или друга американска изгъзица,освен ако не го продавам.Просто ще претапицирам износените парчета.Задната седалка е на над 20г. и е като нова.
В бензиновата ми салона е бижу и на 15 г.,обаче в сервизната книжка пише:пилир салон в специален сервиз за това 2 пъти.
сега темата се пръвърна в компромис или правилно решение.
Склонен съм да се доверя на колегата с подпис,който това му е работата.....и щом човека не ви говори за пари и не извлича дивиденти от нищо-значи е на място

В тдс-а съм с черна кожа от е32 и крайниците са напукани и няма да се занимавам с кит ,боя или друга американска изгъзица,освен ако не го продавам.Просто ще претапицирам износените парчета.Задната седалка е на над 20г. и е като нова.
В бензиновата ми салона е бижу и на 15 г.,обаче в сервизната книжка пише:пилир салон в специален сервиз за това 2 пъти.

by ''kompleksa''
Stanchev написа:аз си изказах лично моето мнение, не те задължавам да опонираш![]()
всеки се кефи на каквото си иска, а тва е форум и си споделяме мненията![]()
а боядисани гащи има, когато си боядисаш кожата с боя за обувки (сигурно си го пробвал)
Иво

Иначе си прав-претупват всичко

by ''kompleksa''
- discus
- кандидат ентусиаст
-
ivan. написа:Не съм изчел цялата тема,ама ме доста вълнува.......
Склонен съм да се доверя на колегата с подпис,който това му е работата.....и щом човека не ви говори за пари и не извлича дивиденти от нищо-значи е на място![]()
Ако имаш напукани бордове по седалките има вариант да се сменят стига салона да не е се втвърдил прекалено много защото тогава при разтапициране много лесно се къса и може да стане голяма беля - в нормалните атлиета би трябвало да те върнат като го видят втвърден .Индикациата за твърд салон е като пипнете кожата която е до подглавника на гърба и на задни и на предни седалки трябва да е толко мека както и другата част на седалката ако осетите че напипвате твърда кожа тогава става лошо.
Ако имаш салон който е запазен дори и твърд лятото пръскай с пулверизатор с вода и чакаш за да пробваш да се разкисне след това забърсваш с кърпа и мажеш с turtle wax млякото има го в МЕТРО струва 9лв
Ако не се разкисне и не стане мек салона това е защото е запечатан от боя /боядисван е / която не допуска водата да влезне в порите на кожата или кожата се е спекла прекалено много от годините това всичкото е за естествена кожа.
В книгата на БМВ е34 пише салона да се маже 1 път на 6мсц с препарат на бмв както и да се мие с съпунена вода но това според мене е прекалено малко , а съпунената вода вади всяка една мазнина на кожата което е убииствено от там тръгват проблемите. Та така мажете си салоните колкото се може по често примерно 1 път в месеца е добре

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ivan. написа:Stanchev написа:аз си изказах лично моето мнение, не те задължавам да опонираш![]()
а боядисани гащи има, когато си боядисаш кожата с боя за обувки (сигурно си го пробвал)
Ивоимам един сарач,който с иглата прави нещо по -финно от на орфей музиката
![]()
Ванка, има няколко фактора, с които никой не се съобразява според мен (сигурно има и още, за които не съм чувал...
тип кожа, еластичност, дебелина, хастар (тип, дебелина), изграждане на нов дунапрен (тип, твърдост)
тия работи са смятани и мислени, не са шили с каквото има в наличност

- discus
- кандидат ентусиаст
-
Stanchev написа:ivan. написа:Stanchev написа:аз си изказах лично моето мнение, не те задължавам да опонираш![]()
Ивоимам един сарач,който с иглата прави нещо по -финно от на орфей музиката
![]()
Ванка, има няколко фактора, с които никой не се съобразява според мен (сигурно има и още, за които не съм чувал...
тип кожа, еластичност, дебелина, хастар (тип, дебелина), изграждане на нов дунапрен (тип, твърдост)
тия работи са смятани и мислени, не са шили с каквото има в наличност
Тип кожа специално за автотапицерии дебелина 1,1 покрите съобразено с всичко за авто тапицериите вкл. и УВ защита дори и има и за самолетни седалки там за още по специални изискваниата всичко е с серифкати за качество .
Хстар-а се позва при щиенето на дрехи в много редки случай за автотапицерии в БМВ-тата няма , можеби говориш за подплата на материала на различните места различно му казават/дублиране или каширане/ тук вариантите са много от полиестърна вата както са салоните с фалди на бмв до най често ползваният дунапрен 5мм- на повечето нови автомобили вкл. и на бмв. Има такива които нямат подплата а само кожа .Дунапрена ако е прекалено скъсан или липсват пърчета от него се заменя с нов или втора ръка по здрав , но в повечето случай се ремонтира всички бмв-та от е39 на горе са с дунапренени основи което е минус по старите са с кокосова вложка/ влакната на кокосовите орехи обаркани с лепила и пресовани/ която е от една от най здравите основи след африка който се прави от палмата джудже и се ползва при по старите ролсройси това малко хора го знаят .
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Колега, без да те засягам по какъвто и да е начин, виждам имаш знания, предполагам си/сте едни от най-добрите, но лично на мен не ми харесва как стои крайния продукт.
Просто споделям мнение, нито искам да засягам, убиждам и така нататък, споделям мое собствено мнение, с което не обвързвам никой!
Както се казва "за всевки влак си има пътници"
Просто споделям мнение, нито искам да засягам, убиждам и така нататък, споделям мое собствено мнение, с което не обвързвам никой!

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Чета и си мисля, че и двете страни са прави.
Помислете колко е в момента реалната пазарна цена на средностатистическата 520-ка и после ми говорете за претапициране на салона. Да определено е най-доброто макар и мен да ме съмнява да стане близко до заводското.
Аз лично бих предпочел втора употреба читав, но това си е лично мнение.
Изхождайки не от икономия, не от маниащина а от чист реализъм поддържането и боядисването на салона с качествени материали за мен е единствената опция. Все пак колата ми е "любовница", но обичам да ги сменям често и да се вложи примерно 1/2 от цената на цялата кола в кожа е меко казано неразумно, а и оригиналното си е оригинално стига да не е тотално съсипано.
Помислете колко е в момента реалната пазарна цена на средностатистическата 520-ка и после ми говорете за претапициране на салона. Да определено е най-доброто макар и мен да ме съмнява да стане близко до заводското.
Аз лично бих предпочел втора употреба читав, но това си е лично мнение.
Изхождайки не от икономия, не от маниащина а от чист реализъм поддържането и боядисването на салона с качествени материали за мен е единствената опция. Все пак колата ми е "любовница", но обичам да ги сменям често и да се вложи примерно 1/2 от цената на цялата кола в кожа е меко казано неразумно, а и оригиналното си е оригинално стига да не е тотално съсипано.
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Stanchev написа:Колега, без да те засягам по какъвто и да е начин, виждам имаш знания, предполагам си/сте едни от най-добрите, но лично на мен не ми харесва как стои крайния продукт.
Ти пък не се обиждам или засягам говориме си нормално

От години се мъча да обеснявам неща свързани с нащта професия за да са наясно хората ...

Последна промяна ivan. на 11 Фев 2013, 21:19, променена общо 1 път

by ''kompleksa''

Последна промяна ivan. на 11 Фев 2013, 21:20, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5