Колеги проблем с високите обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Колеги проблем с високите обороти
Здравейте колеги и за много години. Днес установих следния проблем: при сритване на колата както си е на скорост достигайки 4000об/мин започва да прекъсва все едно е на прекъсвач а иначе има зверска тяга но до 4000об/мин. Прочетох доста по въпроса като има много вероятни причини. Датчик на кол. вал , помпата под седалката, Софтуеарен проблем и др. Преди седмица съм сменил гор. филтър както и въздушен. Колата е 525ДА 2003г. Моля ако някой е имал аналогичен проблем да сподели за което предварително благодаря
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Колеги проблем с високите обороти

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Не е до 4000 оборота http://www.youtube.com/watch?v=bi1aQlISZBk
Колега закарай я на диагностика.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
vanci88 написа:Не е до 4000 оборота http://www.youtube.com/watch?v=bi1aQlISZBk
не му трябва никаква диагностика това на видеото е с чип

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
не е с чип на видеото, ама пък yuotube не е извора на истимата
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M57

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
LUCIFER'S написа:vanci88 написа:Не е до 4000 оборота http://www.youtube.com/watch?v=bi1aQlISZBk
не му трябва никаква диагностика това на видеото е с чип

Даже в мненията под клипчетата се кментираше че е ограничена на 4500!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
момчета колегата пита за автомаааатииик 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Да де, ама това не променя факта, че ограничението е на 4750 Об/мин. А с чип дори по-нагоре би следвало да е границата или изобщо да я няма. А друг е въпроса, че не е обяснил точно какво се случва колегата... в ръчен режим ли е като ставатака или в автоматичен. Може нещо със скоростната кутия да има щом прекъсва.
когато карам на спортен режим и педала е до долу предавките се сменят на 4400 об, а сега след 4000 прекъсва. Имам колата от три години и знам как върви.
Днес я подгоних пак и установих ,че около 3900 оборота все едно остава без гориво. Стрелката на економайзера отива на около 6-7 литра и ако пусна газта около 3700-800 пак си тръгва мотора. Усещането е като прекъсвач от свръх обороти. Доста колеги с аналогични проблеми са установили проблем с помпата под седалката но при повечето това прекъсване става около 3000об/мин. при мене е около 4000. Смятам утре да я закарам на доктор. Но в Бургас за БМВ не съм на ясно при кой да я закарам. Обикновенно ходя при Краси в Несебър. Ако някой знае при кого моля да ме светне
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Morskiq написа:Днес я подгоних пак и установих ,че около 3900 оборота все едно остава без гориво. Стрелката на економайзера отива на около 6-7 литра и ако пусна газта около 3700-800 пак си тръгва мотора. Усещането е като прекъсвач от свръх обороти. Доста колеги с аналогични проблеми са установили проблем с помпата под седалката но при повечето това прекъсване става около 3000об/мин. при мене е около 4000. Смятам утре да я закарам на доктор. Но в Бургас за БМВ не съм на ясно при кой да я закарам. Обикновенно ходя при Краси в Несебър. Ако някой знае при кого моля да ме светне
Проблем имаш и то сьс сигурност.Но правилно трябва диагностка.Слагате ТОПлапа

Може да е от дебит на гориво или вьздух.Предполагам се грижиш за колата и фитрите са ти качественни.Клапана на турбината може да се бьгва.
Мисля имаше кадьрен колега от Бургас с ник Милениус маи беше.но не сьм сигурен
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Колега имам същата кола и аз преди 2 години мисля че имах същия проблем - не мога да съм сигурен дали е същото нещо, но и на мен ми правеше така. Та в крайна сметка се оказа, че имало проблем с дюзите, които впръскват горивото под високо налягане - не помня вече, но мисля, че казаха, че били се запушили. И това ми се случи в Германия, и веднага газ към Мюнхен - там смениха няколко от дюзите, но не всички. И от тогава - но проблемо. Също така бих ти препоръчал някой път сутринта, докато не е загряла да пробваш да я натиснеш. На мен сутрин като я карах преди да е загряла не ми правеше така. Но все пак не мога да съм сигурен, че е същата причина. Възможно е да е и горивната помпа. Но ОБЕЗАТЕЛНО трябва да отидеш да я видят. Надявам се, че помогнах. Не разбирам, просто ти казвам от личен опит!
13 мнения
• Страница 1 от 1