BMW 525 Disel - Покупка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: BMW 525 Disel - Покупка?

Мнение от nightdriver » 09 Яну 2010, 1:33

BMW-E39 написа:
nightdriver написа:колеги внимавайте :!:

жената може и да е френска , но колата трябва да е немска :!: :!: :!:

ти там У франция, френска жена ли си взе бе брато ;Р
я кажи как са, че само ги фалат, ама верно ли е, да ми намериш и на мен някоя (ако са добри)

еи къде е новобранеца да ни отвори за жените у франсе :mrgreen:

най-добре е нашенка от село :winky:

говоря от личен experience :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Яну 2010, 1:36

прав си брато много си прав..,
я да те питам нещо погледни си ЛС :D

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 09 Яну 2010, 19:53

Много благодаря на колегите които направиха темата боклук. Доста съм сериозен с темата която пуснах. Имах желанието да напиша темата, а бъдещи колеги (бмв) да ми кажат като отида да гледам колата какво да гледам и какво да проверя.

@ALEX_525tds_2000 , Благодаря за изчерпателната реч. Това което ти ми написа, съм го мислил доста отдавна и това според мен е преценката за такъв модел кола. За мене си, щом съм решил да взимам такава кола, съм осмислил всичко. На мен ми трябва кола която да вози много добре, да има прилична поддръжка, да знам че няма да ме остави на пътя. Тоест търся нещо от по-горна класа, а не първата бегачка или да съм тип "газарче".

Молбата ми беше да ми дадете насоки за проблемите на тази кола.

От цялата тема дотук не научих много, с изключение това което прочетох в други теми докато вие тука се лигавите.

Благодаря ви и наистина ще се радвам ако разберете сериозноста ми към въпроса. Това очаквам и от вас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 09 Яну 2010, 22:18

LUCIFER'S написа:
bera написа:Между Ситроен С5, БМВ 5-та серия , Мецедес Е класа, Пежо 406, Алфа ромео 166, Ауди А6, Опел омега, Волво S80.
Кое е най доброто, аз лично бих избрал Пежо 607....

Това е такъв кош.... със 2.2 мотора 154 к.с. ако не се лъжа автоматик на мой познат за нова година като пътувахме му даде 10 и нещо л/100км. извънградско с по 4 човека а моята 6,3 л /100км. и не върви изобщо, да не говорим, че не върви и колкото 520и, а харчи с 1/3 повече

Това е един от недостатъците на френските коли нямат големи кубатури, дори и това пежо 406 купе има само 2 литров мотор иначе изглежда невероятно, за мен една от най красивите коли.
Харесва ми и 406 седан, или 405 комби с 1,9GRD това железен автомобил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 10 Яну 2010, 14:16

bera написа:
LUCIFER'S написа:
bera написа:Между Ситроен С5, БМВ 5-та серия , Мецедес Е класа, Пежо 406, Алфа ромео 166, Ауди А6, Опел омега, Волво S80.

Това е такъв кош.... със 2.2 мотора 154 к.с. ако не се лъжа автоматик на мой познат за нова година като пътувахме му даде 10 и нещо л/100км. извънградско с по 4 човека а моята 6,3 л /100км. и не върви изобщо, да не говорим, че не върви и колкото 520и, а харчи с 1/3 повече

Това е един от недостатъците на френските коли нямат големи кубатури, дори и това пежо 406 купе има само 2 литров мотор иначе изглежда невероятно, за мен една от най красивите коли.

Колега направо да ти се ненарадва човек като пишеш :) 406 купе има 2,2 ХДИ - 136к.с и 3,0 бензин 204 к.с. или нещо подобно. Това по въпроса с 406 купе. А по въпроса със сравненията на колите, мисля винаги е редно да се сравняват коли от един клас. Нито Омегата, нито 607, нито С80 са в класа на 5ца, Е класа, 406 и С5. Да не говорим, че е тъпо да се сравняват премиум марки като БМВ и Мерц с Опел, Пежо и тн, просто качеството на материалите влагани в тия коли е прекалено различно, както и крайната цел която се гони.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Оказа се че има 2 3,0 мотори, единия е 190 к.с и май е до 2000г, а др е 207 к.с

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 10 Яну 2010, 14:27

И онтово продължавате да мажете по съвсем други въпроси, но не и по моя. :bang:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Яну 2010, 15:52

bera написа:
LUCIFER'S написа:

е точно поради тази причина пежо и форд разработиха новия V6 дизел 2,7 и 204кс. и го слагат на 407 купе 607 , ягуар и големите ситроени , става вече две години :mhihi:

и въпреки това на мой колега брат му има 407 купе , аутоматик с този двигател и казва : пълна скръб :mhihi: , върви като кола с 150кс ?

не е за всеки да прави 6 цилиндрови дизели :winky:

извинявам се , че темата все още не може да хване правилната посока :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 10 Яну 2010, 16:43

dobrin90 написа:Много благодаря на колегите които направиха темата боклук. Доста съм сериозен с темата която пуснах. Имах желанието да напиша темата, а бъдещи колеги (бмв) да ми кажат като отида да гледам колата какво да гледам и какво да проверя.

Ако беше изчел всичко, което е свързано с TDS в подфорум Е39, то нямаше да пускаш тази тема :mhihi: , а щеше да търсиш друга кола ;) Годините и километрите много тежат...
Щом си се спрял на TDS - търси от човек, който й се е "наситил" с ремонти и може да ти продаде един що-годе читав автомобил :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 10 Яну 2010, 19:49

buller написа:
dobrin90 написа:Много благодаря на колегите които направиха темата боклук. Доста съм сериозен с темата която пуснах. Имах желанието да напиша темата, а бъдещи колеги (бмв) да ми кажат като отида да гледам колата какво да гледам и какво да проверя.

Ако беше изчел всичко, което е свързано с TDS в подфорум Е39, то нямаше да пускаш тази тема :mhihi: , а щеше да търсиш друга кола ;) Годините и километрите много тежат...
Щом си се спрял на TDS - търси от човек, който й се е "наситил" с ремонти и може да ти продаде един що-годе читав автомобил :idea:

С купуването на такава кола имаш страхотния шанс да притежаваш кола със амортизирано окачване, заваряна кратуна, раздрънкан салон и т.н. На много малко хора им се струва рентабилно да наливан лев в толкова стара и евтина кола. Повечето я продават като им се насъберат няколко ремонта. Аз лично предпочитам кола, която не е карана в БГ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 10 Яну 2010, 20:42

Воденичаров написа:С купуването на такава кола имаш страхотния шанс да притежаваш кола със амортизирано окачване, заваряна кратуна, раздрънкан салон и т.н. На много малко хора им се струва рентабилно да наливан лев в толкова стара и евтина кола. Повечето я продават като им се насъберат няколко ремонта. Аз лично предпочитам кола, която не е карана в БГ.

Принципно съм съгласен с теб ;)
Аз като търсех 5-цата гледах доста подозрително към вече караните в България, защото повечето бяха собственост на подрастващи състезатели с избила гарнитура на клапаните :mhihi:
Но, от друга страна има хора (малко или много), които продават поддържани автомобили - било за да минат на по-нов автомобил, било за да се отърват от проблем с маховик, ГНП или друг скъп детайл. Но, междувременно са наляли пари за регистрация, аларма, гуми, спирачки, ремъци, филтри и т.н. Т.е. понякога е за предпочитане каран в България автомобил за 8000 лв. (примерно), отколкото "нов внос" за 6500 лв., от който не се знае какви изненади ни очакват :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 10 Яну 2010, 22:04

eddy написа:,...

406 не мисля ,че може да е достоен конкурент на БМВ 5-ца както каза материалите и целите са други, но вече 607 мисля ,че може да се конкурира с 5цата за това ги поставям в един клас, като изпълнение и качество. Мисля ,че вече разбираш какво имам предвид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 10 Яну 2010, 22:27

Аз лично смятам че и в България има доста читави коли, все пак повечето хора от нашия подфорум си се грижат за колите. Аз лично въпреки, че съм пиклио реално, при най-малкото проблемче ходя да го оправям защото ме дразни. Даже понякога братовчед ми се кара че само го тормозя за нищо. Но наистина малко от хората тук биха си дали колата евтино, защото знаем колко струва колата ни да е супер и да се сигурна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 10 Яну 2010, 22:46

dobrin90 написа:Молбата ми беше да ми дадете насоки за проблемите на тази кола.
От цялата тема дотук не научих много, с изключение това което прочетох в други теми докато вие тука се лигавите.
Прочети внимателно тази тема viewtopic.php?f=7&t=140231, всичко казано за E34 tds важи с пълна сила и за E39 tds. Ако имаш други въпроси за TDS, най-добре питай в раздел Е34, там са хората, които най-много разбират от този двигател.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 10 Яну 2010, 23:39

Скъпите неща като цяло за тази кола (не само за тдс) са: маховик ако е ръчка (не си взимай ръчка), ходова част, рейка, вериги. Бягай далече от коли с разкъсани или протрити салони, изтъркани волани, разлепени скоростни лостове и т.н. Не вярвай на продавачи, които твърдят че това са нормални работи. Това са много карани коли.

Скъпите работи на тдс: цилиндрова глава, ГНП, умна дюза, дебитомер. От тези аз за почти 3 години съм имал проблеми само с дебитомера.

Други дразнещи неща по колата могат да бъдат проблеми с ЛЦМ, отварянето на багажника, датчика за пасажерския еърбег, изпочупени поставки за чаши, прокъсани уплътнения на предните врати, потраквания вътре в купето (особено ако караш в най-хубавия град за живеене Варна) и други такива ...

Почти сигурно е, че ще имаш проблеми с някои от тези работи, въпроса е да ги нямаш всичките. Ако си вземеш колата "изгодно" има голям шанс да останеш разочарован.

Като избереш и купиш колата незабавно, повтарям незабавно отиваш да смениш масло, всички филтри, термостат, ВОДНА ПОМПА и ако е необходимо виското.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 10 Яну 2010, 23:43

Воденичаров написа:Като избереш и купиш колата незабавно, повтарям незабавно отиваш да смениш масло, всички филтри, термостат, ВОДНА ПОМПА и ако е необходимо виското.

Тъй, тъй....

ПредишнаСледваща

Назад към E39