BMW 525 Disel - Покупка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Re: BMW 525 Disel - Покупка?

Мнение от e39 FEN » 08 Яну 2010, 17:45

ALEX_525tds_2000 написа:dobrin90,

Насочил сте се към един изключително добър автомобил (говоря за модела, а не за конкретната кола - нея няма как да я коментирам). Сега остава да си отговорите на въпроса, можете ли да си го позволите. Внимание! Не говоря за покупната цена на самият автомобил, а за разноските по поддръжката.

Обърнете внимание, какво казва по-горе колегата bera: "Поддръжката не е много по скъпа за кола от тоя клас". Знаете ли, какво означава това? Това означава, че поддръжката на този автомобил е доста скъпа за повечето българи, защото повечето българи не сме за кола "от тоя клас", а за доста по-посредствени квази автомобилчета от сорта на Опел, Форд, Сеат, Шкода, Лада, както и за недоразуменията от Република Франция.

Разбира се, Вие имате избор.

А. Бихте могли, когато ви се появи някакъв проблем по колата, да се правите, че няма проблем, както и да усилвате звука на радиото си, за да не чувате някой излишен шум или тропане от повреда. Можете да си поддържате колата с авточасти - менте, както и да я ремонтирате с руския чук и монголското длето от гаража на тате. В допълнение, бихте могли да не влагате парички в поддръжката на перфектно техническо състояние на автомобила си, а в поставяне на навигация, MP3 (4,5,6,7 и т.н.) плеъри и DVD-та, да не забравите и чипа (мнооого е важно!!!), а когато стане дума за качествени дискове, накладки, масла, гуми и т.н. да се правите на приятно разсеян и още по-важното - на по-хитър от инженерине и конструкторите на BMW. Във връзка с последното можете да изключите, включите или "изолирате" поне 75% от повредилите се части по вашата Е39, защото поставянето им в колата е лишено от каквато и да е била инженерна логика. Последното бихте направили (в най-добрият случай) с тайната мисъл "Господи, защо съм такъв беден простак!". В хипотезата на тази точка А. ще имате една доста уютна гробница, която ще управлявате (известно време) с усмивка на уста и с наркотичният унес, че благодарение на това, че имате BMW, вие вече не сте довчерашната булгаристанска отрепка, а личност! (Както разбирате, не говоря персонално за Вас, а по принцип, така че - не се обиждайте).

Б. Бихте могли, да поддържате вашата Е39 като я ремонтирате (i) своевременно, (ii) с оригинални авточасти, (iii) с високо качествени консумативи и (iv) в оторизиран (или най-малкото - много добър) сервиз. В този случай ще бъдете отговорен и грижовен собственик на един изключително качествен и добър автомобил - в пълна техническа изправност, неопасен за живота и здравето на Вас, Вашите близки и останалите участници в пътното движение. Повярвайте ми - тази хипотеза е доста, ама дооооста скъпичка за повечето българи. Не си правете илюзиите, че BMW се било разваляло рядко. Всъщност, това е вярно. То се разваля рядко, но за съжаление това "рядко" започва да се случва много скоро, след като си купим съответния автомобил на повече от 300 000 километра, защото сме събрали смешната сумичка за неговата покупна цена. А после?! Само ако изберете скъпата хопотеза на тази точка Б., ще бъдете извън групата хора, които имат повод да говорят срещу ТДС-а.

The choice is yours!

Сърдечно Ви желая да направите най-добрият избор за Вас самия!

Успех!

ЕВАЛЯЯ... мн точно казано колега :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 08 Яну 2010, 18:20

boksioraE39 написа:ALEX_525tds_2000 малко преиграваш немислиш ли?

Не, не мисля.

boksioraE39 написа:Това мисля че беше доста излишни "недоразуменията от Република Франция" ... Имал съм и немски,френски,италянски,американски и какви ли е...

Благодаря ти, че ме подсети. Щях да пропусна и недоразуменията от Италианската Република. Може, но само ако говорим за Ферари, Ламборджини, Мазерати и т.н. от този клас. За останалото табелата "недоразумения" е напълно заслужена. Вместо останалото могат да се съсредоточат върху приготвянето на спагети и пици, както и върху шиенето на дънки Долче и Габана.

boksioraE39 написа:но е малко смешно да се изразяваш така все едно има само една марка на света.. :)

Никога не съм казвал или намеквал нещо подобно. BMW също има своите недостатъци. Идеална кола няма. Въобще, нищо "идеално" няма.

boksioraE39 написа:...мисля че си се превъзбудил малко че караш 5-ца ТДС.. :no:

Не, не съм. Аз се възбуждам от готини мацки. Не генерализирай. Човек не бива да съди по себе си за всичко и всички.

boksioraE39 написа:П.П Колеги нашите баварци не ни правят повече мъже!!!

Точно това казвам и аз! :yes:

boksioraE39 написа:Лека вечер!

Хубава вечер и на теб!

П.П. Между другото, изразих своето лично мнение, тъй като се надявам то да бъде от полза (заедно с останалите мнения) за вземането на най-доброто решение от колегата, започнал тази тема. Вярвам, че все още имаме право да изразяваме личното си мнение в този форум, разбира се - при съблюдаване на неговите правила. Или бъркам? Нали се "събираме" тук, за да се стараем да бъдем от полза един на друг, а не за да си даваме взаимни оценки на постингите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Яну 2010, 18:27

по добре френска чикия от клас Д на 2-3 години пред 15 годишен петак на 300 000 000 км( като гледам салона може и да е на повече) ..

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Яну 2010, 22:03

Ясно е че си дървен филосов и няма к'во да ти кажа аман от такива комплексирани "сектанти" :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Яну 2010, 22:17

ОФФ:абе мойто момче когато аз съм карал БМВ ти знаеш ли къде си бил .. аман от насрани пишлемета с петаци ТДС за по 5 бона и си мислят че карат самолет някъв

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Яну 2010, 22:24

Alexi написа:ОФФ:абе мойто момче когато аз съм карал БМВ ти знаеш ли къде си бил .. аман от насрани пишлемета с петаци ТДС за по 5 бона и си мислят че карат самолет някъв

Алекси човека си знае а ако тръгна да му казвам че съм сменил 5 БМВ-та а това е 6-то и че с едно "Френско недоразумение" обиколих Европа и че колиците изобщо не са лоши няма да ме разбере той си знае неговото но в интерес на истината каза хубави неща донякъде за подръжката за Е39 но явно повечето българи не могат да подържат колите си в Дару или Камор. :yes:

П.П Аман от такива Недоразумения-потребители. :dunno:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 08 Яну 2010, 22:41

Колеги не знам защо трябва да се карате особено когато някой изказва собствено мнение а и в крайна сметка смятам , че тук трябва да си помагаме и да помагаме на бъдещите членове . Аз лично не съм заклет фен, даже напротив, аз сам фен на Мерцедес повече. Споре мен един добре поддържан екземпляр е39 може да донесе много щастие на собственика си и не мисля, че е толкова скъпа подръжката му, стига да се оправя всичко навреме а не да се чака. Аз съм на мнение, че не винаги Дару и Камор са най-добрия избор за сервиз, но наистина има неща, за които задължително там се ходи. Иначе вярвам само на братовчед ми защото много познати за си патили от тези сервизи.
Колкото до френските коли, аз също не ги харесвам, но това е мое лично мнение, смятам че са здрави, но това се дължи на по-голямата им простота и липса на екстри. Иначе последните изложения сядам във всички отворени коли и какво да ви кажа, като изключим мазда 6 новата всичко друго ми се струва скапано. Колеги си взеха Киа, Хюндай, Рена, все нови, е да ви кажа дори возенето като пасажер там някак си не е толкова приятно като в БМВ или Мерцедес. Това е от мен. Съвета към купувача е да поогледа добре и да внимава с избора, за да не намрази марката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 08 Яну 2010, 22:52

ALEX_525tds_2000 написа:dobrin90,

Насочил сте се към един изключително добър автомобил (говоря за модела, а не за конкретната кола - нея няма как да я коментирам). Сега остава да си отговорите на въпроса, можете ли да си го позволите. Внимание! Не говоря за покупната цена на самият автомобил, а за разноските по поддръжката.

Обърнете внимание, какво казва по-горе колегата bera: "Поддръжката не е много по скъпа за кола от тоя клас". Знаете ли, какво означава това? Това означава, че поддръжката на този автомобил е доста скъпа за повечето българи, защото повечето българи не сме за кола "от тоя клас", а за доста по-посредствени квази автомобилчета от сорта на Опел, Форд, Сеат, Шкода, Лада, както и за недоразуменията от Република Франция.

Разбира се, Вие имате избор.

А. Бихте могли, когато ви се появи някакъв проблем по колата, да се правите, че няма проблем, както и да усилвате звука на радиото си, за да не чувате някой излишен шум или тропане от повреда. Можете да си поддържате колата с авточасти - менте, както и да я ремонтирате с руския чук и монголското длето от гаража на тате. В допълнение, бихте могли да не влагате парички в поддръжката на перфектно техническо състояние на автомобила си, а в поставяне на навигация, MP3 (4,5,6,7 и т.н.) плеъри и DVD-та, да не забравите и чипа (мнооого е важно!!!), а когато стане дума за качествени дискове, накладки, масла, гуми и т.н. да се правите на приятно разсеян и още по-важното - на по-хитър от инженерине и конструкторите на BMW. Във връзка с последното можете да изключите, включите или "изолирате" поне 75% от повредилите се части по вашата Е39, защото поставянето им в колата е лишено от каквато и да е била инженерна логика. Последното бихте направили (в най-добрият случай) с тайната мисъл "Господи, защо съм такъв беден простак!". В хипотезата на тази точка А. ще имате една доста уютна гробница, която ще управлявате (известно време) с усмивка на уста и с наркотичният унес, че благодарение на това, че имате BMW, вие вече не сте довчерашната булгаристанска отрепка, а личност! (Както разбирате, не говоря персонално за Вас, а по принцип, така че - не се обиждайте).

Б. Бихте могли, да поддържате вашата Е39 като я ремонтирате (i) своевременно, (ii) с оригинални авточасти, (iii) с високо качествени консумативи и (iv) в оторизиран (или най-малкото - много добър) сервиз. В този случай ще бъдете отговорен и грижовен собственик на един изключително качествен и добър автомобил - в пълна техническа изправност, неопасен за живота и здравето на Вас, Вашите близки и останалите участници в пътното движение. Повярвайте ми - тази хипотеза е доста, ама дооооста скъпичка за повечето българи. Не си правете илюзиите, че BMW се било разваляло рядко. Всъщност, това е вярно. То се разваля рядко, но за съжаление това "рядко" започва да се случва много скоро, след като си купим съответния автомобил на повече от 300 000 километра, защото сме събрали смешната сумичка за неговата покупна цена. А после?! Само ако изберете скъпата хопотеза на тази точка Б., ще бъдете извън групата хора, които имат повод да говорят срещу ТДС-а.

The choice is yours!

Сърдечно Ви желая да направите най-добрият избор за Вас самия!

Успех!

:yes:
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 08 Яну 2010, 23:43

Между Ситроен С5, БМВ 5-та серия , Мецедес Е класа, Пежо 406, Алфа ромео 166, Ауди А6, Опел омега, Волво S80.
Кое е най доброто, аз лично бих избрал Пежо 607 само цената ме спря като избирах кола (вървяха 14-15 и на горе) иначе съм фен на пежо. Ама като няма пежо ще карам БМВ-нцето кво да праиш сиромашия до шия мъка мъка....

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 09 Яну 2010, 0:24

колеги внимавайте :!:

жената може и да е френска , но колата трябва да е немска :!: :!: :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 09 Яну 2010, 0:29

nightdriver написа:жената може и да е френска , но колата трябва да е немска :!: :!: :!:

+ 1
Bayerische Motoren Werke

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Яну 2010, 0:59

bera написа:Между Ситроен С5, БМВ 5-та серия , Мецедес Е класа, Пежо 406, Алфа ромео 166, Ауди А6, Опел омега, Волво S80.
Кое е най доброто, аз лично бих избрал Пежо 607....

Това е такъв кош.... със 2.2 мотора 154 к.с. ако не се лъжа автоматик на мой познат за нова година като пътувахме му даде 10 и нещо л/100км. извънградско с по 4 човека а моята 6,3 л /100км. и не върви изобщо, да не говорим, че не върви и колкото 520и, а харчи с 1/3 повече ;)
nightdriver написа:колеги внимавайте :!:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Яну 2010, 1:01

nightdriver написа:колеги внимавайте :!:

ти там У франция, френска жена ли си взе бе брато ;Р
я кажи как са, че само ги фалат, ама верно ли е, да ми намериш и на мен някоя (ако са добри)

еи къде е новобранеца да ни отвори за жените у франсе :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Яну 2010, 1:07

BMW-E39 написа:
еи къде е **новобранеца да ни отвори за жените у франсе :mrgreen:

то доста отдавна беше, ама като се видяхме беше при Иванов, да му лъжат датчика, че му стъпала някаква на седялката :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Яну 2010, 1:14

:mhihi:

еххх, тоя човек не знае ли, че вълците се еб*т отзад, а пичетата дома :mhihi:

евалата, у добрич сте само готини ора, яд ме е че сте толко далече :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E39