BMW 525 Disel - Покупка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 525 Disel - Покупка?

Мнение от dobrin90 » 06 Яну 2010, 18:37

До края на този месец ще взимам горепосоченото БМВ. Та влязох в форума с цел, да помоля да ми кажете на какво да наблегна при огледа, за да не се набутам :)

Вмомента имам оговорена една кола и като цяло за нея ще пиша.

Дизела е на 220 000км. Автоматик.
Като цяло това е колата - http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... to=Bmw_525 (надявам се няма проблем, че поставям линк)

Говорих с собственика и като цяло това което ми каза като разходи след(ако) като я взема са:
1) Смяна масло, каза че е пресрочено времето и километрите в които е трябвало да ги смени.
2) Имало лек шум отпред от сорта на шарнир/биалетка/щанга ?
Това е което ми е казано от човека.

Искам да питам за автоматика, как е положението?
Заслужава ли си като покупка или да търся друга?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: BMW 525 Disel - Покупка?

Мнение от Leon » 07 Яну 2010, 13:27

Във форума има доста писано за тдс мотора и автомата, потърси, прочети и прецени сам.
Never mistake motion for action...

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 07 Яну 2010, 13:46

Както ти каза колегата по-горе, из форума има доста изписано, така по обява почти нищо не може да се каже. За това като се качиш в колата, моя съвет е да я подкараш с 200 към най-близкия оторизиран сервиз на BMW или при някой твой доверен сервиз, ама такъв, който е направил поне 50 BMW-та и там най-добре ще ти кажат съсътоянието на колата и какво да очакваш от тук нататък.
Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 07 Яну 2010, 14:55

Vij v tazi tema ima vsichko koeto tursish. viewtopic.php?f=35&t=25522
Izviniavam se za litinicata no pisha ot gsma.

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 07 Яну 2010, 21:33

Колата се намира във Варна, аз съм студент там и не познавам много хора като ремонтьори и подобни. Бихте ли ме посъветвали къде да отида, за да съм сигурен, че диагностиката е достоверна.
От няколко дни чета и се надявам да не се прецакам.

Благодаря ви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 07 Яну 2010, 21:54

Каква е тази регистрация ,сефте виждам.
А за колата, ТДС-а е проблемно дете, но ако се грижиш за него (масло, качествена нафта т.н.) няма да те предаде. Поддръжката не е много по скъпа за кола от тоя клас, но парите се избиват от горивото ако навърташ повечко километри като мен. И задължително профилактика на охладителната система 200лв сега спестяват 2000 утре.
Успех с покупката.
ПС
Огледай темите във форума задължително "детски болести и за каращите дизел" най-отгоре във форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 07 Яну 2010, 22:05

Отиваш обезателно за диагностика и мнение от сервиз за окачване и мотор и електроника иначе си е голям филм...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Яну 2010, 22:17

bera написа:Каква е тази регистрация ,сефте виждам.

Белгийска е ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Stefanakis » 08 Яну 2010, 0:26

колега,ела да ти дам моето!!100 пъти е по добро от това кадето гледам на смимката!! има чип и съм сменил почти всичко по нея!!! http://www.cars.bg/u81061
legalize it...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 08 Яну 2010, 0:27

Тая кола като я гледам по снимките и като знам там където е карана как ги пазят колите, пасажера според мен е навъртял повече км от колкото е колата по километраж ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 08 Яну 2010, 1:17

eddy написа:Тая кола като я гледам по снимките и като знам там където е карана как ги пазят колите, пасажера според мен е навъртял повече км от колкото е колата по километраж ;)

:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 08 Яну 2010, 1:18

BMW-E39 написа:
eddy написа:Тая кола като я гледам по снимките и като знам там където е карана как ги пазят колите, пасажера според мен е навъртял повече км от колкото е колата по километраж ;)

:mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :censored: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin90 » 08 Яну 2010, 11:47

И все пак някой варналия няма ли да ми предложи 1-2 сервиза където ще остана доволен, за да отида там :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 08 Яну 2010, 17:21

dobrin90,

Насочил сте се към един изключително добър автомобил (говоря за модела, а не за конкретната кола - нея няма как да я коментирам). Сега остава да си отговорите на въпроса, можете ли да си го позволите. Внимание! Не говоря за покупната цена на самият автомобил, а за разноските по поддръжката.

Обърнете внимание, какво казва по-горе колегата bera: "Поддръжката не е много по скъпа за кола от тоя клас". Знаете ли, какво означава това? Това означава, че поддръжката на този автомобил е доста скъпа за повечето българи, защото повечето българи не сме за кола "от тоя клас", а за доста по-посредствени квази автомобилчета от сорта на Опел, Форд, Сеат, Шкода, Лада, както и за недоразуменията от Република Франция.

Разбира се, Вие имате избор.

А. Бихте могли, когато ви се появи някакъв проблем по колата, да се правите, че няма проблем, както и да усилвате звука на радиото си, за да не чувате някой излишен шум или тропане от повреда. Можете да си поддържате колата с авточасти - менте, както и да я ремонтирате с руския чук и монголското длето от гаража на тате. В допълнение, бихте могли да не влагате парички в поддръжката на перфектно техническо състояние на автомобила си, а в поставяне на навигация, MP3 (4,5,6,7 и т.н.) плеъри и DVD-та, да не забравите и чипа (мнооого е важно!!!), а когато стане дума за качествени дискове, накладки, масла, гуми и т.н. да се правите на приятно разсеян и още по-важното - на по-хитър от инженерине и конструкторите на BMW. Във връзка с последното можете да изключите, включите или "изолирате" поне 75% от повредилите се части по вашата Е39, защото поставянето им в колата е лишено от каквато и да е била инженерна логика. Последното бихте направили (в най-добрият случай) с тайната мисъл "Господи, защо съм такъв беден простак!". В хипотезата на тази точка А. ще имате една доста уютна гробница, която ще управлявате (известно време) с усмивка на уста и с наркотичният унес, че благодарение на това, че имате BMW, вие вече не сте довчерашната булгаристанска отрепка, а личност! (Както разбирате, не говоря персонално за Вас, а по принцип, така че - не се обиждайте).

Б. Бихте могли, да поддържате вашата Е39 като я ремонтирате (i) своевременно, (ii) с оригинални авточасти, (iii) с високо качествени консумативи и (iv) в оторизиран (или най-малкото - много добър) сервиз. В този случай ще бъдете отговорен и грижовен собственик на един изключително качествен и добър автомобил - в пълна техническа изправност, неопасен за живота и здравето на Вас, Вашите близки и останалите участници в пътното движение. Повярвайте ми - тази хипотеза е доста, ама дооооста скъпичка за повечето българи. Не си правете илюзиите, че BMW се било разваляло рядко. Всъщност, това е вярно. То се разваля рядко, но за съжаление това "рядко" започва да се случва много скоро, след като си купим съответния автомобил на повече от 300 000 километра, защото сме събрали смешната сумичка за неговата покупна цена. А после?! Само ако изберете скъпата хопотеза на тази точка Б., ще бъдете извън групата хора, които имат повод да говорят срещу ТДС-а.

The choice is yours!

Сърдечно Ви желая да направите най-добрият избор за Вас самия!

Успех!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Яну 2010, 17:44

ALEX_525tds_2000 малко преиграваш немислиш ли? Това мисля че беше доста излишни "недоразуменията от Република Франция" За всичко друго си прав и подкрепям обаче мисля че си се превъзбудил малко че караш 5-ца ТДС.. :no: Имал съм и немски,френски,италянски,американски и какви ли е но е малко смешно да се изразяваш така все едно има само една марка на света.. :)

П.П Колеги нашите баварци не ни правят повече мъже!!! Докато половината смешковци с Е36,Някой вече забелявзвам и с Е46 мислят че като карат BMW са нещо повече ще ни подиграват по другите "Недоразумени форуми"

Лека вечер!
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Следваща

Назад към E39