Проблем със изменяне на оборотите на Е-36 1.8 м43 94г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със изменяне на оборотите на Е-36 1.8 м43 94г.
Здравеите колеги от два дена забелязвам следният проблем, и на студен и на топъл двигател оборотите играят от 600 на 1000 през 3-4 секунди все едно някои и подава и отнема газ постоянно иначе колата се форсира добре и си върви не светят никакви лампи по таблото пълна мистерия.Ако някои е имал същите проблеми моля нека ги сподели или някои изобщо ако има представа за какво става на въпрос моля нека да ми пише тук или на скаип mutrafucker благодаря предварително.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Re: Проблем със изменяне на оборотите на Е-36 1.8 м43 94г.
Проблемът ти може да е от маркуча за картерните газове, ако е скъсан. Погледни го, той е на лесно място (той е точно по средата в дъното към купето. Ако взима въздух и мотора няма да се държи добре. Другото е клапана на картерните газове, ако са му заминали мембраните, и стъпково моторче, ама то е много завряно.
Има доста писано по темата, по-добре използвай търсачката, както ще те посъветват модераторите, преди да ти заключат темата.
Има доста писано по темата, по-добре използвай търсачката, както ще те посъветват модераторите, преди да ти заключат темата.

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Веднъж съм имал подобен проблем след зареждане на SHELL-а на бул. "България", но оборотите варираха в по-тесни граници. Ако не е от горивото послушай съвета на ///M3
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- FreeSpirit
- Потребител
-
моторчето за празен ход
Последна промяна FreeSpirit на 21 Май 2011, 15:17, променена общо 1 път
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
///M3 написа: и стъпково моторче, ама то е много завряно.
Как завряно

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
На 94г. М43 не е там,между смукателните колектори е,и в тоя случай е добре да се почисти.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Блаодаря на всички отзовали се колеги.Вчера не издържах и я закарах в сервиз там се усъмниха във изправността на един клапан който седи високо горе сигурно е същия за който говорите и установиха че е свршил и пуска много въздух,направиха му пластмасова втулка и я пробиха със ситна бургия.Колата и след тази операция менкаше оборотите но след като нулираха компа заспа,въпреки това я качиха и компа и за учудване не даде никакви грешки но компа не можа да открие функционираща ламбда сонда което ме навежежда на мисълта че може да е от нея цялата дъндания.Ще търса друга да видя ефекта.
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Да ти кажа колега и на мен ми мина през ума да не е ламндата, но..., както и да е. Ако искаш сонда - имам. Пиши, ако искаш.
- Георги_Р1
- Потребител
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: m3
- Детайли за колата: unikat
при мен този проблем беше от стапковото моторче,изключи буксата от стапковото моторче за секунда и ще видиш че колата ще заработи като хората.моето когато правеше тези проблеми го свалях и миех с разредител и се оправяше
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
imaxxx написа:Блаодаря на всички отзовали се колеги.Вчера не издържах и я закарах в сервиз там се усъмниха във изправността на един клапан който седи високо горе сигурно е същия за който говорите и установиха че е свршил и пуска много въздух,направиха му пластмасова втулка и я пробиха със ситна бургия.Колата и след тази операция менкаше оборотите но след като нулираха компа заспа,въпреки това я качиха и компа и за учудване не даде никакви грешки но компа не можа да открие функционираща ламбда сонда което ме навежежда на мисълта че може да е от нея цялата дъндания.Ще търса друга да видя ефекта.
ще обясниш ли колега каква е тая втулка дето са ти я сложили, и какво точно са направили(добавили) на клапана?

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
FreeSpirit написа:Моята (1.8 М40) е абсолютно същата - като пусна газта играе между 500-1000 оборота и след няколко секунди постепенно се успокояват на 700. Това го прави и на бензин и на газ т.е. не е от горивото. Иначе ускорява много добре. Свалях и почистих моторчето за празен ход но почти нямаше ефект. Остава да проверя картерните газове и клапанчето.
Аз пък съм с М40Б16 и на мен оборотите ми играят от 500 до 1100 играят около 2-3 мин и гасне, а на газ мърка като чисто нова и самия двигател работи по-спокойно а на бензин е ужас . Е тва някой ако ми каже на какво се дължи ще му направя паметник и национален празник

11 мнения
• Страница 1 от 1