Виското се самозацепи!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Виското се самозацепи!

Мнение от pazokolarov » 06 Яну 2010, 14:41

kamendc написа:В един американски форум съм чел, че като блокира, силикона вътре (поради остаряването) става неравномерно на буци, и се върти небалансирано. Като вдигне обороти, може да се счупи и да излезе на парчета.
През капака на двигателя.

Интересно, въпреки че звучи невероятно! Не бях попадал до сега на подобна информация. Колега ако можеш да пуснеш линк към въпросната тема?
Ето малко за виското:
viewtopic.php?f=35&t=58410
А относно блокирането на виското - не мисля, че може да се очаква някакъв сериозен проблем. Едниственият ефект ще е по-бавното загряване на двигателя в студеното време. Проблем ще е ако не зацепва (не се въти) изобщо.
Както спмена някой от колегите, вероятно е в следствие на блокирал лагер. И ако започнат вибрации на перката, може (но не е сигурно ;) ) да повлияе на оста на водната помпа.
Аз бих го сменил без да чакам смяната на сезоните.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 06 Яну 2010, 17:50

pazokolarov написа:А относно блокирането на виското - не мисля, че може да се очаква някакъв сериозен проблем. Едниственият ефект ще е по-бавното загряване на двигателя в студеното време. Проблем ще е ако не зацепва (не се въти) изобщо.

Колега и в двата случая си е проблем. При мен беше блокирало и вадеше разход в града клонящ към 15/100, а след смяната му падна на 12.6-12.8/100 (говоря по борд компютър, без сега да коментираме разхода, просто факт, че с повече от литър падна). Отделно се натоварват ремъци, ролки, лагера на водната помпа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 07 Яну 2010, 13:20

pazokolarov написа:
kamendc написа:В един американски форум съм чел, че като блокира, силикона вътре (поради остаряването) става неравномерно на буци, и се върти небалансирано. Като вдигне обороти, може да се счупи и да излезе на парчета.
През капака на двигателя.

Интересно, въпреки че звучи невероятно! Не бях попадал до сега на подобна информация. Колега ако можеш да пуснеш линк към въпросната тема?

някъде на bimmerfest.com го бях чел: "if left unattended, the fan clutch falls apart and fan blades fly everywhere, now you are talking about hood repair."

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=298389

ако искаш, прочети и това - $3,800 за поправка на капак, радиатори, маркучи, климатик, и други карантии, разкъсани от виско/перка, разлетели се на парчета на високи обороти:
http://www.allworldauto.com/comments/vi ... cid=556899

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Мар 2015, 17:10

Привет,
И моето виско блокира вчера по магистралата и остана постоянно зацепило. Спрях, пробвах да го врътна - почти невъзможно :banghead:
Карах така около 100 км. до София, със 100 км/ч, което е около 1800 об/мин. Имам 2 въпроса:
- сега като го сменям, да сменям ли и воднага помпа, или не е проблем, че съм карал 100 км. така :banghead:
- мисля да взема оригинално. Няма смисъл да се занимавам с други, или? Има ли читави алтернативи или да давам 450 лева за ново :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 09 Мар 2015, 17:47

zAcK написа:Привет,
И моето виско блокира вчера по магистралата и остана постоянно зацепило. Спрях, пробвах да го врътна - почти невъзможно :banghead:
Карах така около 100 км. до София, със 100 км/ч, което е около 1800 об/мин. Имам 2 въпроса:
- сега като го сменям, да сменям ли и воднага помпа, или не е проблем, че съм карал 100 км. така :banghead:
- мисля да взема оригинално. Няма смисъл да се занимавам с други, или? Има ли читави алтернативи или да давам 450 лева за ново :banghead:

Моето виско се беше скапало преди известно време, и го смених с ново от колегата Laviatan, преди около 70к км, и нямам проблем.
Колкото до водната помпа, вих за луфт и някакъв по различен звук, и тогава сменяй... но си мисля че за 100 км. не би трябвало да има проблем...
Така бих направил аз, не ангажирам никого с това.
Поздрави!
Николай Кадийски

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 09 Мар 2015, 21:45

а звука от V12 нормално ли е да го има понякога(питам сериозно) ? смисъл ако например си в задръстване известно време или колата работи на място и в последствие тръгнеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 10 Мар 2015, 0:04

Denmark написа:а звука от V12 нормално ли е да го има понякога(питам сериозно) ? смисъл ако например си в задръстване известно време или колата работи на място и в последствие тръгнеш.

В летните жеги с задръстванията премесено с климатик, смятам че е повече от нормално...
Поздрави!
Николай Кадийски

Потребител
Аватар

Мнение от alex4409 » 10 Мар 2015, 4:40

Когато купувах моето Е39 миналата година го взех със същия проблем. Даже карах така 2 седмици за кеф със разваленото. Някой познат ме увери, че нищо не може да стане, само вдига разхода и чух, че изчезвали няколко коня, което не мога да си обесня... . Беше не като V12, ами като самолет. И като смених маслото, смених и виското с някакво за 130лв. забравих марката. Behr, ако не се лъжа беше на цена около 300лв. Просто не видях смисъл да слагам такова.
Аз лично не виждам логика да слагаш втора ръка, временно. По- добре покарай малко така и вземи ново, от колкото веднага да го сменяш със втора ръка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 10 Мар 2015, 22:58

Моето виско се чува само лятото при високи температури. От есента до пролетта никога не съм го чувал да се развърти, дори за секунда. Един приятел си взе скоро една Е39-ка и още с паленето се чу виското да развърти здраво за 5-6 секунди, а после всичко нормално като при мен и това при температура около 0 градуса. Кое е нормално - зимата да не се чува никога или да захапва за момент при паленето?
ИзображениеИзображениеИзображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Мар 2015, 11:39

Vacheto написа:...развърти здраво за 5-6 секунди, а после всичко нормално като при мен и това при температура около 0 градуса. Кое е нормално - зимата да не се чува никога или да захапва за момент при паленето?

Нормално е, като запалиш, да се чува за кратко :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 17 Мар 2015, 20:00

Момчета, V12 не съм карал, но съм карал V10.
Звукът на която и да е перка в Е39 няма нищо общо със звука на такъв двигател. :mrgreen: :P
:smoke:

Предишна

Назад към E39