студен маркуч кьм радиатора
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
студен маркуч кьм радиатора
карам 525тдс долниа маркуч от дясно на радиатора студен след 1 час каране а температурата е на 12 чесаъ
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: студен маркуч кьм радиатора
Водна помпа, термостат, радиатор..... въздух, но с най-малка вероятност...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
dani1 написа:карам 525тдс долниа маркуч от дясно на радиатора студен след 1 час каране а температурата е на 12 чесаъ
щом е на 12 часа , имаш парно- няма място за притеснения.
ако преминава 12 часа и е студен тогава нещо не е у ред.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
stambo_81dg написа:dani1 написа:карам 525тдс долниа маркуч от дясно на радиатора студен след 1 час каране а температурата е на 12 чесаъ
Без да прозвучи като заяждане, но колата може да е със запушен радиатор или с неработещ изцяло термостат (неотварящ напълно) и тогава не е съвсем сигурно, че тази кола ще покаже нещо различно от "12" часа. Апропо, знаеш ли колко градуса са "12" часа? От личен опит знам, а и Владос ще го потвърди, че при запушен на 90% радиатор колата трябва да я изтормозиш доста за да ти покаже нещо различно от "12" часа. На моя радиатор работещи бяха точно 5 тръбички от цялата пита.... и показваще "12" часа и ми беше "студен" долния маркуч, който излиза от термостата. При 101 градуса по Целзий пак показва "12" часа.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Извинявам се Валери но при 101 градуса не показва 12 часа!!!predel написа:stambo_81dg написа:dani1 написа:карам 525тдс долниа маркуч от дясно на радиатора студен след 1 час каране а температурата е на 12 чесаъ
Без да прозвучи като заяждане, но колата може да е със запушен радиатор или с неработещ изцяло термостат (неотварящ напълно) и тогава не е съвсем сигурно, че тази кола ще покаже нещо различно от "12" часа. Апропо, знаеш ли колко градуса са "12" часа? От личен опит знам, а и Владос ще го потвърди, че при запушен на 90% радиатор колата трябва да я изтормозиш доста за да ти покаже нещо различно от "12" часа. На моя радиатор работещи бяха точно 5 тръбички от цялата пита.... и показваще "12" часа и ми беше "студен" долния маркуч, който излиза от термостата. При 101 градуса по Целзий пак показва "12" часа.
Извинявам се Валери но при 101 градуса не показва 12 часа!!
става въпрос за колата на Владо

by ''kompleksa''
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Да точно така е при тези градуси пак показва 12 часа
Преди месец си пуснах колата на диагностика, гледахме в продължение на 30-40 мин. на място живи данни и виждах по всяко време температура на водата, гориво, въздух и т.н. след тази работа на място температурата се дигна от 80 градуса на 86 градуса и стрелката пак си стоеше на 12 часа! Стрелката стои доста по рано на 12 часа, но температурата на мотора е примерно 70, 75, 80 и т.н. просто има широк диапазон! Дамян беше писал един път много хубав пост по този въпрос...

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
при мен на 12 без 1 показва 87 градуса,там и ми включва ел перката,на 12 00 е 90,една черта след средата е на 101,една черта преди средата е на 75 а два милиметра след нея е на 80-там ми отваря и термостата.данните са от компютърна диагностика.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Като стан въпрос за студен маркуч колеги, днеска в снега колата не можа да загрее до нормалната температура цели ..20 минути
( Вдигна си нормално до първата чертичка след синята зона-на 12 без 5 и след това не мръдна повече ,а карах извънградско по пътя Асеновград Пловдив. Вярно , беше много студено ''-6'' ама друг път си заграяяше нормално дори и при такава температура. Успя да загрее чак като влязох в Пловдив. Някаква идея дали имам проблем нещо с охлаждането или ..Гледах си антифриза преди началото на зимния сезон ми е до чертичката точно ....

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
sineok_pi4_ написа:Като стан въпрос за студен маркуч колеги, днеска в снега колата не можа да загрее до нормалната температура цели ..20 минути( Вдигна си нормално до първата чертичка след синята зона-на 12 без 5 и след това не мръдна повече ,а карах извънградско по пътя Асеновград Пловдив. Вярно , беше много студено ''-6'' ама друг път си заграяяше нормално дори и при такава температура. Успя да загрее чак като влязох в Пловдив. Някаква идея дали имам проблем нещо с охлаждането или ..Гледах си антифриза преди началото на зимния сезон ми е до чертичката точно ....
Термостат.

как да разбера кое неработи термостата или помпата акоима начин кажете благодаря предварително
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
ахам... и моята вчера за 20 км тъкмо се мъчеше да излиза от синьото... тези дни ще е да я разглобя, ама в този студ не ми се пипа нищо...
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
\MITETO\ DSB написа:sineok_pi4_ написа:Като стан въпрос за студен маркуч колеги, днеска в снега колата не можа да загрее до нормалната температура цели ..20 минути( Вдигна си нормално до първата чертичка след синята зона-на 12 без 5 и след това не мръдна повече ,а карах извънградско по пътя Асеновград Пловдив. Вярно , беше много студено ''-6'' ама друг път си заграяяше нормално дори и при такава температура. Успя да загрее чак като влязох в Пловдив. Някаква идея дали имам проблем нещо с охлаждането или ..Гледах си антифриза преди началото на зимния сезон ми е до чертичката точно ....
Термостат.
Добре де, ако е термостат защо когато си стои на кръстовище или си работи на място дори и половин час си стои на 12 без 1 и като тръгне примерно и се движа с не повече от 60 км/ч и тогава пада до 12 без 5 и то само когато са минусови температурите. Когато си въртя из града нормално си стои на 12 без 1 , а също когато е сухо и си карам над 80км/ч тогава си стои нормално на 12 без 1. Да не би нещо да дърпа въздух от някъде ? Защото дори и на 12 без 5 като падне в купето пак си духа топло .Преди малко си направих един тест -качих се тук по една стръмна алея нагоре към планината. 12 градусов наклон е в продължение на 5 км. Нагоре си стои на 12 без 5, но надолу като тръгна като е оставя на скорост без газ и изстива до 12 без 5 ...Някой да има идея колко струва термостата? Никога до сега не съм сменял -не ми се е налагало за тези 460 000 км -как звучи само ,но си е точно така ...Виско-да, ремъци - да, но термостат-не съм имал проблем до сега.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
скоро проверих 22 лв мисля че беше на wahler, защото и при мен има нещо такова от скоро .. седи на предишната черта преди средата.. парно има да те убие и по нагоре не отива, но също така и маркуча след термостата е студен - т.е. не е отворен постоянно 
а да допълня - пробвах и с друго табло, защото мислех че уреда може да се е скапал, но и с 2-те е така..

а да допълня - пробвах и с друго табло, защото мислех че уреда може да се е скапал, но и с 2-те е така..
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3