Имплантиране на двигател
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Имплантиране на двигател
Здравейте колеги, първо честита 2010г. живи и здрави всички, въпроса ми е как може 520i да стане на 528i ще ми трябва двигател от 528i и какво още, всичкото да си стане както трябва и с частите (двигател,скоростна кутия....) и работата колко кинти ще ми излезе горе долу тая работа?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Re: ИНПЛАНТИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛ
Колега имаше няколко такива теми точно за 520 > 528 . Опитай с търсачката 

- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Re: Имплантиране на двигател
Аз също съм си мислил за тази работа, с цел да вдигна малко кончета, а оферти съм виждал двг за 1000-1500 лв, а за работа от 500 до 1000, зависи от майстора. Друго не се сменяло, вкл. компа бил същия за 520 и 528.
Обаче така и не можах да разбера дали трябва технотест. Да минеш през КАТ със сигурност трябва, а пък с какви документи ти дават двг, никой не можа да ми обясни - тези 2-3 двг, които се продаваха, викаха - абе давай парите, товари го, а после какво имаш да правиш си е твоя работа. Така че се отказах.
Обаче така и не можах да разбера дали трябва технотест. Да минеш през КАТ със сигурност трябва, а пък с какви документи ти дават двг, никой не можа да ми обясни - тези 2-3 двг, които се продаваха, викаха - абе давай парите, товари го, а после какво имаш да правиш си е твоя работа. Така че се отказах.
Минах по този път макар и с Е34. Трябва ти мотор с инсталация и комп, със стария комп няма да стане. След това задължително се минава технотест като трябва да имаш документи за новият мотор фактура или договор за покупко - продажба заверен от нотариус.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
за компа - на мен пък са ми казвали, че ставало със стария - поне от 520 на 528 е39. на е34 може да е друго. или ако минаваш от без ванос на ванос, от ръчка на автоматик, и т.н. тогава разбирам защо трябва да сменяш.
как се връзва имобилайзера и ключа тогава към новия комп? то ако трябва да сменяш и ключалки, патрони... става дебело.
как се връзва имобилайзера и ключа тогава към новия комп? то ако трябва да сменяш и ключалки, патрони... става дебело.
kamendc написа:... как се връзва имобилайзера и ключа тогава към новия комп? то ако трябва да сменяш и ключалки, патрони... става дебело.
Ключалките (механичната част на заключването) нямат нищо общо с имобилайзера и не се сменят.
Сменя се (добавя се) само EWS-a (имобилайзера) и се кодира към ECU-то
6 мнения
• Страница 1 от 1