Волана скърца.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Niki__
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F25 2.0d
Re: Волана скърца.
BMW Addiction написа:Niki__ написа:dbanchev написа:Колеги а къде точно го пръскате със спрея, всмиъл отстрани на волана или се махат корите около него, че волан ме е страх да свалям да не стане поразия.
Отзад на волана без да го сваляш в процепа пръскаш смело и си готов.
Колега, какво имаш предвид ?
Аз досега 2-3 пъти съм се опитвал да спра скърцането с мазане/пръскане (имам предвид майстора го е правил де.. аз гледам), но всеки път волана се е свалял....
Наистина ли си пръскал без да сваляш изобщо волана ?!?
Да, не го свалям пръскаш смело в процепа и си ти

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Моя волан скърца само когато е студено (сутрин). Като се стопли колата от парното вътре и изчезва ... Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ? 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
drebenj написа:Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ?
А ти знаеш ли, че това WD40 яде гума като глист пацул

Има силиконов спрей по шел бензиностанциите, той ще ти свърши работа...за седмица две.Решението е нов лентов кабел

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз имах такъв проблем,вариантите при мене бяха:
1.Разместени са пластмасите под волана и като се допират скърцат,намести ги може и да се оправи.
2.По лошия вариант е шлайф ринга вътре в волана,сменя се или се смазва.Ако се сменя струва около 350 лева по памет
1.Разместени са пластмасите под волана и като се допират скърцат,намести ги може и да се оправи.
2.По лошия вариант е шлайф ринга вътре в волана,сменя се или се смазва.Ако се сменя струва около 350 лева по памет

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Първо - Честита нова година на всички ! Много здраве и успехи през новата 2010 г. !
А сега по темата - наканих се и аз да пробвам да напръскам без да свалям волана...
Само че малко ме уплаши с този коментар за "WD 40".... Казано честно повечкото мнения дето съм виждал бяха за "WD 40"...
За силиконовия спрей - искам да попитам, да не би да има различни видове (за различни цели), защото вчера гледах някакъв в Метро - в описанието пишеше, че е за механични части (вериги, метални части и т.н.)... казано честно описанието на WD40 доста по-близко отговаряше за смазване на скърцаща пластмаса....
Та ако може да ме ориентирате - наистина ли ще е опасно ако се опитам да смазвам с "WD 40" или да търся силиконов спрей, и ако е така - какъв ?
mad_presley написа:drebenj написа:Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ?
А ти знаеш ли, че това WD40 яде гума като глист пацул![]()
Има силиконов спрей по шел бензиностанциите, той ще ти свърши работа...за седмица две.Решението е нов лентов кабел
А сега по темата - наканих се и аз да пробвам да напръскам без да свалям волана...
Само че малко ме уплаши с този коментар за "WD 40".... Казано честно повечкото мнения дето съм виждал бяха за "WD 40"...
За силиконовия спрей - искам да попитам, да не би да има различни видове (за различни цели), защото вчера гледах някакъв в Метро - в описанието пишеше, че е за механични части (вериги, метални части и т.н.)... казано честно описанието на WD40 доста по-близко отговаряше за смазване на скърцаща пластмаса....
Та ако може да ме ориентирате - наистина ли ще е опасно ако се опитам да смазвам с "WD 40" или да търся силиконов спрей, и ако е така - какъв ?
За много години. И аз реших със силиконов спрей отидох в бензиностанцията и ме гледаха доста тъпо и не разбраха какво ми трябва а WD 40 заплашително седеше на рафта ама викам не. Едното момче вика - сигурно спрей за табло ти трябва - и аз до колкото си спомням бяха мазнички едни такива. Разгледах спрейовете за табла имаше няколко с горд надпис silicon frei които пропуснах и намерих някакъв разгледах да не е нещо вреден и разяждащ ама надали имайки предвид че е за табло което е пластмаса или кожа. Иии с две думи напръсках обилно с него в цепката и спря да скърца. Предполагам че като поисъхне пак ще скърцоти ама 2 седмици вече ни звук ни стон. Успех
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
mandorg написа:За много години. И аз реших със силиконов спрей отидох в бензиностанцията и ме гледаха доста тъпо и не разбраха какво ми трябва а WD 40 заплашително седеше на рафта ама викам не. Едното момче вика - сигурно спрей за табло ти трябва - и аз до колкото си спомням бяха мазнички едни такива. Разгледах спрейовете за табла имаше няколко с горд надпис silicon frei които пропуснах и намерих някакъв разгледах да не е нещо вреден и разяждащ ама надали имайки предвид че е за табло което е пластмаса или кожа. Иии с две думи напръсках обилно с него в цепката и спря да скърца. Предполагам че като поисъхне пак ще скърцоти ама 2 седмици вече ни звук ни стон. Успех
Колега, малко ме обърка - да разбирам ли че си напръскал със спрей за табло ?
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Ей момчета,абе човека ви каза със плажно масло, а вие само се чудите с какво ще се оправи.Не месец,два а от лятото няма проблеми

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
I.V.G. написа:Ей момчета,абе човека ви каза със плажно масло, а вие само се чудите с какво ще се оправи.Не месец,два а от лятото няма проблеми![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Плажно олио, не масло, от онова дето се мажат за по бързо почерняване ( с екстракт от морков). Бях се запътил към плажа и на шега го пръснах щото ме дразнеше и от тогава забравих за тоя проблем.
- nivo
- Потребител
-
- Кара: е39 530i
Моя волан скърцаше като стане студено и тази и миналата зима.Сега напръсках със спрей за уплътненията и вече го няма този дразнещ шум. 

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Днес се бях засилил към Практикер да си купя нещо за мазане, но в крайна сметка не взех (засега) нищо... Зачетох се по обясненията написани на опаковките....
Някой може ли са ми каже какво точно прави/не прави силикона в тези спрейове. Питам защото на WD40 се мъдреше нещо от рода на от много години "silicon free" ! Т.е. едва ли не я някакво постижение и оставам с впечатление, че е хубаво нещо в спрея да няма силикон...
Същевременно, препоръките тук са да се пръска точно със силиконов спрей...
Та в крайна сметка каква са ползите/ минусите от този силикон в спрейовете ?
==============================================
Колега, а какъв е този спрей (марка, откъде го купи) ? И по-важното, къде пръска - и ти ли в процепа на волана или отваря вътре ?
Някой може ли са ми каже какво точно прави/не прави силикона в тези спрейове. Питам защото на WD40 се мъдреше нещо от рода на от много години "silicon free" ! Т.е. едва ли не я някакво постижение и оставам с впечатление, че е хубаво нещо в спрея да няма силикон...

Същевременно, препоръките тук са да се пръска точно със силиконов спрей...
Та в крайна сметка каква са ползите/ минусите от този силикон в спрейовете ?

==============================================
nivo написа:Моя волан скърцаше като стане студено и тази и миналата зима.Сега напръсках със спрей за уплътненията и вече го няма този дразнещ шум.
Колега, а какъв е този спрей (марка, откъде го купи) ? И по-важното, къде пръска - и ти ли в процепа на волана или отваря вътре ?
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
а дали може сьс спрей за клеясали болтове? Няма ли нещо да му стане на лемтовия кабел ?
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- Petar_Tonev
- Потребител
-
Имах този проблем колега,лентовия кабел.. 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Стана много сложно до предните отговори бяха само палстмасите сега е и лентовия кабел май ще пробвам със силиконов спрей 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2