БМВ vs МБ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

БМВ vs МБ?

Мнение от jk » 03 Авг 2005, 19:49

ОК. Ето каква е далаверата...

От известно време (откакто открих БМВ за мен) забелязах интересна тендеция при собстевниците на тези две марки... това разбира се е относително наблюдение и не в 100% от случаите е така но в повечето ми се струва, че е факт.

Първо забелязах, че собствениците на БМВ, колкото и да признават МБ за надеждна и добра кола, не изпитват особен интерес да я карат. Собствениците на МБ пък като че ли са на точно обратния акъл -- те може да обичат Мерцедеса си ама умират да карат и БМВ.

Та аз се чудя дали това само на мен ми прави впечатление и е далеч от истината или има нещо такова?

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 03 Авг 2005, 20:09

Със сигурност има нещо такова.Даже един колега който е луд фен на мерцедес ми каза,че ако има пари би си купил BMW за разлика от мен,аз не бих си купил мерцедес и колкото и да съм карал мерцедеси не мъ кефат и това си е,не знам защо :mhihi:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Авг 2005, 20:35

Аха, определено е така, е има и изключения, но те са малко :lol:
Аз лично уважавам много МБ, но като автомобили са ми противни от всяка гледна точка спрямо стила ми на каране.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 03 Авг 2005, 22:14

абе МБ е добра кола ама БМВ я бие от сякаде това си е мое мнение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niki fire » 03 Авг 2005, 22:16

Е аз лично не харесвам марката МБ и то даже си я мразя,но има само един модел които бих си купил ако имах излишни 70-80хил. лв говоря за някой Mercedes G55 AMG V12 :twisted: единствено това ми харесва от конкоренцията иначе са гола вода :mhihi:

БМВ :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 03 Авг 2005, 23:09

един собственик на МБ ми каза че има само две достойни марки, сещате се какви са
пък за сметка на това феновете на ауди не признават нито МБ нито БМВ, в голямата степен заради тяхното Quattro.
niki fire написа:Е аз лично не харесвам марката МБ и то даже си я мразя,но има само един модел които бих си купил ако имах излишни 70-80хил. лв говоря за някой Mercedes G55 AMG V12 :twisted: единствено това ми харесва от конкоренцията иначе са гола вода :mhihi:

БМВ :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

аз в G класса никога не бих седнал, то направо уазка (то при нас така му и викаха "Уазик фирмы Мерседес", или други прякори: кубче, тухла, ботуш), военен джип, при 140 такъв шум се дига от въздушния поток, че направо си помислиш че е отворен прозорец.

по принцип на всички МБта при нас викат "мерин", което в превода на български означава кастриран кон.
Последна промяна Aurora на 03 Авг 2005, 23:26, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 03 Авг 2005, 23:18

Аз искам един МЕРО и едно БМВ
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 03 Авг 2005, 23:22

Mercedes G55 AMG V12

е те такова животно нема......двигателя в Г55 АМГ е съшия като този от Е-класата тоест компресорен В8 с 476 кончета...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 04 Авг 2005, 0:25

Няма го кефа от шофирането при МБ според мен. Седнеш на седалката все едно си разположен на любимото кресло в хола и се отпускаш без да мислиш за пътя. Докато БМВ ... абе вие си знаете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 04 Авг 2005, 2:00

Колко често виждате автомобил от марката Мерцедес да се върти по улиците, да дрифти на завоите, да прави бърнаут, да прави резки маневри по улиците и то без да има трафик около него, да седи и да си слуша звука на двигателя, да кисне на пет метра пред колата и да я гледа втренчено в предницата с дяволска усмивка?

БМВ е в голяма степен забежка от всичко общоприето. Думата която ми идва веднага на акъла е ... грях. Това е автомобил, създаден да преминава граници, да нарушава правила, да прелъстява в буквалния смисъл на думата. Кола от която винаги очакваш изненади, кола, която сякаш на моменти проявява собствен характер и буквално те оставя без дъх. В мига, в влезеш в завой със самочувствието, че познаваш тази кола те очаква доста неприятна изненада.
БМВ е кола, която не можеш да подчиниш на шофьорските си умения - с нея ще ти се наложи да научиш доста нови неща ако искаш да не получаваш инфаркт при всеки завой. С нея ти се налага да преосмислиш всичко, което си научил зад волана.
Не познавам някой, който да е успял да се научи просто да се придвижва с БМВ - дори да отидеш за цигари до съседния квартал, пак слизаш от нея с едно такова раздвоено чувство... дали защото си забравил да си купиш цигарите.... или пък защото вместо 10 минути си се забавил един час.

Докато от БМВ влагат това усещане в управлението на моделите си, винаги ще имат верни фенове, независимо как ще изглежда колата отвън и дали дизайна е на Бенгъл или на друг дизайнер.

Мерцедес е чудесен автомобил но .... той просто е за хора, които не обичат изненадите, обичат да контролират всичко, искат да се возят. В това няма нищо лошо.... просто въпрос на усещане и характер ;)

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 04 Авг 2005, 2:23

Защо :
-всеки път когато завъртя ключа на стартера не минава и капка съмнение какъв ще е резултата 8)
-всеки път когато видя хубав завой с нов афалт ми минават все едни и същи мисли :twisted:
-всеки път когато видя широко запрашено пространство ми се иска да покажа как изглежда слънцето :twisted:
-всеки път когато видя друга кола пред мен ми се иска да я изпреваря :twisted:

Отговор : BMW.
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 04 Авг 2005, 2:39

сега ще разкажа една история която брат ми ми разказа 1 път докато си говорихме по телефона. За да не стават обърквания ще кажа че тои учи в САЩ и кара Мицубиши Диаманте 3.0 В6 204 коня. Та говориме си ние и тои започва да ми разкавза: "леле брато да знаеш едно приятелче си купи преди няколко дена Е36 328и автоматик и ми го даде 3-4 вечери да го покарам, е казвам ти няма такава кола, уникална работа.Само като се кача и запаля този звук лелелел а как се кара и като влезеш в завоя само като му дам газ веднага тръгва на дрифт. Като се прибера и легна само сънувам дрифтове и бмв-та. Няма друга кола за мен вече чесно ти казвам. Мисля пролетта да продавам диамантето и да купувам 328-ца ама с ръчни скорости на лизинг че са доста скъпички но задължително следващата ми кола ще е БМВ." Точно това бяха думите на брат ми и аз много се зарадвах. Казах му "брато влизаи веднага в бмв форума регистрираи се и пускаи една тема в Страхотни истории" за съжаление обаче тои бачка на 3 места и няма време но каза че когато може ще се регистрира. Та мисълта ми беше как една кола може да направи един човек фен на дадена марка без дори този човек да е подозирал за това. За съжаление единственото БМВ на което съм се возил е Е39 540и но точно това провокира чувството в мен да мечтая някои ден да карам Е39 М5. Това е моето скромно мнение
Последна промяна LeX на 04 Авг 2005, 18:56, променена общо 1 път
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 04 Авг 2005, 2:54

За съжаление единственото БМВ на което съм се возил е Е39 540и

Дамммм... определено има за какво да съжаляваш! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И аз много се чудех каква кола да си купя и се бях спрял на доста различни... но като седнах в БМВ (отначало това беше просто една гъзарска кола за мен)... разбрах, че това е колата. Не просто моята кола, а въобще КОЛАТА! От тогава всеки ден като се събудя и я погледна от прозореца, и после като се кача в нея се радвам... гордея се... а бе не мога да ви го опиша... но се чувствам адски щастлив, че съм открил БМВ!

Карал съм и 316ка (Е36), която както и да го въртим си е малко слаба, но все едно се усеща че си в БМВ. Давайте ми вървежни голфове гти, алдита, мерцедеси, японци, корейци ама аз пак ще си взема ако ще и най-слабата, най-разбитата Бимба и ще си се кефя да давам пари за скъпи части и много бензин само и само да седна и да усетя феномена, който вече толкова десетилетия се нарича БМВ!

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 04 Авг 2005, 5:16

Асене, Цанков е това бяха 2 култови изказваня. Браво!

:clap: :yes: :clap:

-всеки път когато видя друга кола пред мен ми се иска да я изпреваря
Е това е! 8)
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Авг 2005, 9:33

!!Asen_X написа:Колко често виждате автомобил от марката Мерцедес да се върти по улиците, да дрифти на завоите, да прави бърнаут, да прави резки маневри по улиците и то без да има трафик около него, да седи и да си слуша звука на двигателя, да кисне на пет метра пред колата и да я гледа втренчено в предницата с дяволска усмивка?

БМВ е в голяма степен забежка от всичко общоприето. Думата която ми идва веднага на акъла е ... грях. Това е автомобил, създаден да преминава граници, да нарушава правила, да прелъстява в буквалния смисъл на думата. Кола от която винаги очакваш изненади, кола, която сякаш на моменти проявява собствен характер и буквално те оставя без дъх. В мига, в влезеш в завой със самочувствието, че познаваш тази кола те очаква доста неприятна изненада.
БМВ е кола, която не можеш да подчиниш на шофьорските си умения - с нея ще ти се наложи да научиш доста нови неща ако искаш да не получаваш инфаркт при всеки завой. С нея ти се налага да преосмислиш всичко, което си научил зад волана.
Не познавам някой, който да е успял да се научи просто да се придвижва с БМВ - дори да отидеш за цигари до съседния квартал, пак слизаш от нея с едно такова раздвоено чувство... дали защото си забравил да си купиш цигарите.... или пък защото вместо 10 минути си се забавил един час.

Докато от БМВ влагат това усещане в управлението на моделите си, винаги ще имат верни фенове, независимо как ще изглежда колата отвън и дали дизайна е на Бенгъл или на друг дизайнер.

Мерцедес е чудесен автомобил но .... той просто е за хора, които не обичат изненадите, обичат да контролират всичко, искат да се возят. В това няма нищо лошо.... просто въпрос на усещане и характер ;)

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Aurora.....
Ми по този въпрос феновете на Ауди да ме извинят ама не ги бръсна за слива, а и не само аз и то не заради куатрото, а заради предното предаване, за мен то е за баничарки, всичко друго да е задно и да е със шпер :twisted:
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум