Течност за чистачките - проблем ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Течност за чистачките - проблем ?

Мнение от doomy525 » 01 Яну 2010, 20:30

Преди 5 дена налях 3 литра течност за чистачките и фаровете. Казанчето се напълни. Днеска ми светна отново за недостиг на течност на борда. Очудих се и отворих капака да видя за какво става на въпрос, защото не може за 5 дена да съм ползвал има няма 10 пъти миенето и да светне. Като отворих капака точно отдолу под пръскалките на капака започна да капи силна струя течност ( za okolo 10-15 sekundi, posle sprq) . Мекото, отдолу под капака беше цялото подгизнало, където се намира около пръскалките за стъклото. Погледнах дали са спукани някъде тези маркучета, но не са. Въпроса ми е как да разбера от къде изтича, при положение, че не е казанчето ?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39

Re: Течност за чистачките - проблем ?

Мнение от raikkonen » 01 Яну 2010, 20:47

при мен се оказа от маркучите под капака като в твоя случай.има една врьзка точно м/у ламарините под капака . беше извадена, дано и при теб е от това.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Течност за чистачките - проблем ?

Мнение от m_ski » 01 Яну 2010, 22:54

Колега много проста работа,вдигни капака и накарай някой да задейства пръскалките и ще видиш откаде тече.По принцип има два варианта да е спукано маркучето( има в Практикер същия размер прозрачен,струва стотинки) или се е откопчала някоя от пръскалките имат много малки зъбчета.Ако са се счупили има уплътнение но налягането е голямо и затова ти е заминала течноста :mhihi:.Ако е така търси втора употреба не става да се поправя и не забравяй че са с подгрев :winky:

Назад към E39