Как се разглобява ръчен шибидах на Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Как се разглобява ръчен шибидах на Е36?

Мнение от toper78 » 01 Авг 2005, 19:34

Колата е Е36 320, седан, с ръчен шибидах. Преди около месец шибидахът заяде и отказа да се вдига нагоре, но това не ме притесни, тъй като мен лично ме устройваше и само да си го отварям назад/дето влиза под тавана/. До днес всичко си беше ОК, но сега изведнъж като реших да го затворя и той заяде на около 3 см. от крайно затворено положение. Назад се движи без проблеми, но напред стига донякъде и заяжда. Знае ли някой как да го разглобя и сеща ли се някой каква би могла да бъде причината. Много ще се радвам ако някой се сети как да ми помогне, защото сега не ми остава нищо друго освен да се моля да не вали.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 01 Авг 2005, 22:58

Мамка му!!!
Заваля...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 03 Авг 2005, 8:19

Аз успях на светло да си го разглобя и да го оправя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 03 Авг 2005, 16:20

Приятел обясни ми ако може как го раглоби шибедаха.Аз имах същия проблем и напънах дръжката с всичка сила (кът някъв селанин :uups: ) и ми се строши в ръката.Сега ще слагам ел.машинка , мо преди това искам да си оправя шибедаха.На твоя какво точно му имаше.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 04 Авг 2005, 8:54

На мен просто ми беше заяла машинката, иначе самият механизъм на местене на шибидаха си работи. Аз свалих само машинката, почистих зъбчатките, смазах ги и я монтирах обратно. Тя е хваната за купето с два болта, които са под капачката на дръжката. Развивах болчето на дръжката, махаш я, махаш и капачката, после развиваш ония два болта и машинката ти пада в ръцете.

Назад към E36