Кожа - възстановяване? (+pics)
Модератор: Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
Re: Кожа - възстановяване?
то май най-важния момент при реставрирането е това, че се боядисва и лакира, след което би трябвало да грейне 

Zubcho написа:Точно с шкурката нещата стават, само трябва да се вземе 1000 като номер. Сваля се най-горния слой от кожата. След това с кита за кожа се попълват пукнатините и после - боя. Най добре вижте тази фирма дето ги възстановява салоните. Прежалете 100-200 лв и да ви ги реновират. По-евтино излиза от цялостно претапициране което е 800-1800лв според кожата - изкуствена или естествена. Става въпрос за супер качествени кожи обаче.
Марто кажи и ти нещо де.
Аз съм прекалено ревнив и не мога да си дам колага някой друг да я пипа

Жалко,че от leatherique нямат особенно желание да имат вносител за България... Опитах даже домейн име си купих ама.. кво да правим...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:Точно с шкурката нещата стават, само трябва да се вземе 1000 като номер. Сваля се най-горния слой от кожата. След това с кита за кожа се попълват пукнатините и после - боя. Най добре вижте тази фирма дето ги възстановява салоните. Прежалете 100-200 лв и да ви ги реновират. По-евтино излиза от цялостно претапициране което е 800-1800лв според кожата - изкуствена или естествена. Става въпрос за супер качествени кожи обаче.
Марто кажи и ти нещо де.
Кво да ти каже , и накрая зимаш заплата и му я носиш и си мислиш как можа да фанеш шкурката ..
ТО да кроиш и да китосваш са различни работи.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- discus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 M50B20
Както се казва боядисването е заочи
и за продаване ..докарава вид ако е с хубава боя изкарава известно време в зависмост от ползването ...Но сърдечно не ви го препоръчвам ако искате да станат нещата както трябва ....За да е както трябва само претапициране или ново ....мхихихихии 2-то го изключвам.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Добре де как си представяте напукана кожа да се възстанови ? Тук там ожулена може би .
Доказано - купувайки или ремонтирайки неща износени над 50% се набутваш .
Вярно е, че не е лесно да прежалиш 500-600 лв за джанти и 500-600 за салон примерно но после удоволствието е голямо а и не се занимаваш да търсиш майстори и едното око все да е на klintan66 в салона
Пример - купуваш Е34 сега за около 3000 лв и почваш - екотакса 200, данък 150 , 500 джанти , 500 кожен салон ,500 музика , 500 обслужване , фарове ,лайстни ,мигачи , стелки ,борд и т.н около 500 и какво стана ? Още 3000 лв минимум .
За това по-добре направена за 4-5000 дори 6000лв . Качваш се и караш .
Вярно е, че не е лесно да прежалиш 500-600 лв за джанти и 500-600 за салон примерно но после удоволствието е голямо а и не се занимаваш да търсиш майстори и едното око все да е на klintan66 в салона

Пример - купуваш Е34 сега за около 3000 лв и почваш - екотакса 200, данък 150 , 500 джанти , 500 кожен салон ,500 музика , 500 обслужване , фарове ,лайстни ,мигачи , стелки ,борд и т.н около 500 и какво стана ? Още 3000 лв минимум .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:Добре де как си представяте напукана кожа да се възстанови ? Тук там ожулена може би .
Вярно е, че не е лесно да прежалиш 500-600 лв за джанти и 500-600 за салон примерно но после удоволствието е голямо а и не се занимаваш да търсиш майстори и едното око все да е на klintan66 в салона![]()
Някои от нас от 6к стартираха

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Нарочно съм намалил сумите , за да не каже някой ,че си измислям . Та и аз май съм будала . 

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
klintan66 написа:Нарочно съм намалил сумите , за да не каже някой ,че си измислям . Та и аз май съм будала .
точно за твойта кола няма да говорим

- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
skylord написа:i D r i v e написа:Поръчах си BASF - бои, грунд и лак, това ми се струва много WS teleshop-ско
От къде ги поръча колега, колко пари и сподели вършат ли работа?
Колеги, ефекта е наистина е доста по-впечатляващ от очакваното

Изпробвах го вече на дясната шофьорска седалка на един стар Jaguar XJ 1989 на мой приятел... но нямах фотоапарат под ръка

Това бяха процедурите по възстановяването:
-почистване
-грундиране и корекции на по-дълбоки пукнатини
-боядисване с аерографски пистолет
-лакиране
Следваща е моята кола но мисля да снимам този път

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Цени нещо?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Наистина какво е изражението във финикийски знаци, че и аз съм за преработка 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
абе претапицирайте си салоните и не се занимавайте , то е като 3 пъти пастирам и накрая пак съм за боя.

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
JIKI_RACER написа:абе претапицирайте си салоните и не се занимавайте , то е като 3 пъти пастирам и накрая пак съм за боя.
Да откъде 2000 лв. за нова тапицерия.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Да е жив и здрав Пешо Плешивия , повече от 2 години след като ми претапицира салона ми основно и нищо не е мръднало а по 100 пъти влизам и излизам на ден , не знам как шофьорската врата не е изпаднала от пантите досега
няколко души тогава ми викаха "Леле , тя алкантара за бордове е много зле, не се нахващай" ...
Мисля си ,че най-добре е с цялостно претапициране и с тези методи ,за които пишете не мога да се убедя ,че може да е добър крайния резултат.Първо човек прави предните седалки ,после задата , после още нещо и така
Георги Пенчев

Мисля си ,че най-добре е с цялостно претапициране и с тези методи ,за които пишете не мога да се убедя ,че може да е добър крайния резултат.Първо човек прави предните седалки ,после задата , после още нещо и така

Георги Пенчев
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
Penchev написа:Да е жив и здрав Пешо Плешивия , повече от 2 години след като ми претапицира салона ми основно и нищо не е мръднало а по 100 пъти влизам и излизам на ден , не знам как шофьорската врата не е изпаднала от пантите досеганяколко души тогава ми викаха "Леле , тя алкантара за бордове е много зле, не се нахващай" ...
Мисля си ,че най-добре е с цялостно претапициране и с тези методи ,за които пишете не мога да се убедя ,че може да е добър крайния резултат.Първо човек прави предните седалки ,после задата , после още нещо и така![]()
Георги Пенчев
Жоре, ще се убедиш, но трябва да видиш

Глупаво е да замениш оригиналния салон с неоригинален заради някакво леко захабяване.
Друг е въпроса при скъсана тапицерия - тогава има логика да мислиш за тапицер

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5