Свети лампа на таблото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Свети лампа на таблото

Мнение от DiMIcha84 » 30 Дек 2009, 18:14

Колега как така е почнало да ти го връща през капачката? Тя като загрее колата е нормално да качва нагоре антифриза. Ти като сипа антифриза запали колата с отворена капачка ли и като загря взе да излиза през капачката? Затвори капачката обезваздуши и виж като загрее хвани двата маркуча(2та кръга) и виж много ли са твърди по принцип трябва да са леко твърти обаче ако са мн ... значи има нещо. Така знам дано не греша ако може колегите които са по навътре технически да споделят опит :)

НЕ когато налях антифриза и затворих капачката, като загря колата тогава започна да го връща през капачката, авно прави голямо налягане за това ме навежда на мисълта че мове да е издухана гарнитурата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 30 Дек 2009, 18:41

DiMIcha84 написа:
Колега как така е почнало да ти го връща през капачката? Тя като загрее колата е нормално да качва нагоре антифриза. Ти като сипа антифриза запали колата с отворена капачка ли и като загря взе да излиза през капачката? Затвори капачката обезваздуши и виж като загрее хвани двата маркуча(2та кръга) и виж много ли са твърди по принцип трябва да са леко твърти обаче ако са мн ... значи има нещо. Така знам дано не греша ако може колегите които са по навътре технически да споделят опит :)

НЕ когато налях антифриза и затворих капачката, като загря колата тогава започна да го връща през капачката, авно прави голямо налягане за това ме навежда на мисълта че мове да е издухана гарнитурата.

А ти след като затвори капачката, и загря колата развуртя ли винтила за обезваздушаване? :) попринцип от там излиза въздуха и затова може да се е получило така при теб.. незнам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 30 Дек 2009, 19:14

Да обезвъздуших я, не е в това причината, най вероятно е гарнитурата, дано само да не ми е спукана или крива главата
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jachev » 02 Мар 2011, 17:49

здравейте имам подобен проблем свети ми една лампа с 320ЦИ съм 99г и да попитам какви са вариантите че нищо не разбирам :D :D :D мерси предварително

Потребител
Аватар

Мнение от jachev » 02 Мар 2011, 20:58

тя е доло в ляво на втория ред първата и е нещо кат правоъгалник с две черти една от ляво и една от горе

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Мар 2011, 22:37

Ето едно предложение, въпреки че не е като твоето описание viewtopic.php?f=34&t=240893&p=2639842
Другият вариант е да си прочетеш книжката - там са описани всички лампи
Информация за начинаещи; връзки към полезни теми

Потребител
Аватар

Мнение от jachev » 02 Мар 2011, 23:09

в книшката пише че е неправилно оправление на мотора и питам че не съм в българия и незнам какво може да е :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 02 Мар 2011, 23:14

Чекът на двигателя ;)
Вероятно е от ламбда сондата.
Това може да се разбере на 100% единствено с диагностика :winky:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Мар 2011, 9:41

Изображение

Или диагностика или започваш по метода на директна елиминация :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 02 Мар 2013, 0:25

Колеги, на мен ми светна лампата за нивото на чистачките, а нивото ми е пълно. До сега си работеше без проблем. Когато намалееше нивото светваше. Последния път я налях до горе и нивото е на 90% пълно в момента. Но на таблото ми свети лампата. Предполагам нещо с датчика? Има ли вариант да е грешка в софтуера и да се изчисти някак с някой тест. Благодаря предварително на отзовалите се.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Мар 2013, 20:26

SlipX написа:Колеги, на мен ми светна лампата за нивото на чистачките, а нивото ми е пълно. До сега си работеше без проблем. Когато намалееше нивото светваше. Последния път я налях до горе и нивото е на 90% пълно в момента. Но на таблото ми свети лампата. Предполагам нещо с датчика? Има ли вариант да е грешка в софтуера и да се изчисти някак с някой тест. Благодаря предварително на отзовалите се.

Изключи/включи датчика и пробвай пак,изчисти го,малко контактен спрей примено и тогава сменяй - а грешки се чистят софтуерно ,таблото е само информационно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към E46