Боядисване на кожен салон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Боядисване на кожен салон

Мнение от batbambo » 11 Ное 2009, 11:56

Здравеите колеги. Някои да знае може ли да се боядиса кожен салон, и ако може къде в Бургас ставо това.

от модераторския екип:
писането с главни букви е крайно нежелателно!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: БОЯДИСВАНЕ НА КОЖЕН САЛОН

Мнение от ashvibe » 11 Ное 2009, 18:30

В Каменар има някав дето боядисва...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 11 Ное 2009, 22:15

Боядисването на салона се прави само ако си решил да продаваш колата ;) ..ако ще си я караш за твой кеф :nono: :nono: :nono:
Bayerische Motoren Werke

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 12 Ное 2009, 20:16

sp2022 написа:Боядисването на салона се прави само ако си решил да продаваш колата ;) ..ако ще си я караш за твой кеф :nono: :nono: :nono:

Един приател си боядиса бежовия салон при някав майстор и наистина изглежда много добре.
Защо да не си я караш така. Не съм запознат.... но и аз имам намерение да боядисам моята, защото е бежова и предните седалки са.....
Кажи ако имаш наблюдение, какво се случва, лющи ли се, да не ми остане по дрехите като пусна отоплението на седалките :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sigman » 12 Ное 2009, 20:45

ashvibe написа:
sp2022 написа:Боядисването на салона се прави само ако си решил да продаваш колата ;) ..ако ще си я караш за твой кеф
Един приател си боядиса бежовия салон при някав майстор и наистина изглежда много добре.
Защо да не си я караш така. Не съм запознат.... но и аз имам намерение да боядисам моята, защото е бежова и предните седалки са.....
Кажи ако имаш наблюдение, какво се случва, лющи ли се, да не ми остане по дрехите като пусна отоплението на седалките :mhihi:

...ами почва след 5-6 месец да пада боята и става една грозотия яка :banghead: освен това услугата е към 300 лв за пр и задни седалки но при всички положения кожата си остава СТАРА ..СПОРЕД мен по доброто решение е тук
http://www.avtotapiceri.com :yes: там ти изработват НОВ салон за 700 лв ., а новото си е ново няма да имаш проблем с години...
Живи и здрави!!
Bayerische Motoren Werke

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Ное 2009, 7:23

Аз съм говорил с 1 мой приятел който вече над 10 години се занимава с кожи... та той ми каза,че няма смисъл да ми боядисва салона ,защото ще се нацепи и ще почне да пада боята.Това се получава според неговите думи,защото на по скъпите коли(5-та серия,Е-класс т.н.) салоните са "запечатани" по някакъв начин,той ми го обясни ,но кой да помни толкова... а иначе аз все още съм навит за ето това viewtopic.php?f=4&t=172381&start=15 линка от 316ти....

п.с. Колега за 700лв нов салон от ес. кожа ? ако е така май ще бягам там от колкото с някакви препарати

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sigman » 13 Ное 2009, 10:01

sean-john написа:
п.с. Колега за 700лв нов салон от ес. кожа ? ако е така май ще бягам там от колкото с някакви препарати

...не е естествена ,а ИЗКУСТВЕНА кожта ,НО ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО..мой приятел си направи и мен ме изкефи :lalala:
Bayerische Motoren Werke

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 13 Ное 2009, 17:29

а не мерси тогава :) предполагам,че изглежда добре защото е ново...но не е за мен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Ное 2009, 17:34

От колега от форума знам, че в Габрово боядисват професионално... но къде точно. То там преди имаше кожарски завод, НО :dunno:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 LCI
Детайли за колата: 2011г, 143hp

Мнение от martinvn » 13 Ное 2009, 19:47

Колега ако е черно вземи си от първия по-голям магазин боя на казабланка, намажи протритите участъци колкото е необходимо и остави така за няколко часа. После мини с някакъв хубах подхранващ препарат за кожа, например този на бмв или на мафра. След обработка с препарата ще се слеят контурите между боядисаното и останалата кожа понеже се измахва част от боята и остава по микрофибърната кърпа. Така и няма да има опастност да се изцапаш. Всичко което е останало ще се изтърка много плавно, може би след около 4-5 месеца. Лично съм го пробвал за ръбовете по предните 2 седалки. Гарантирам, че не цапа след интервенцията.
Ако ти я боядисат, след определено време пак се измахва боята, така че... няма смисъл да се дават пари за такова нещо. И без това е козметична измама :) Или претапицирване или нищо.

п.с. най-якия препарат за подранване е крема на мафра. Около 60лв. е но наистина има страхотен ефект. Използва се за около 4 5 пъти. Аз го използвам веднъж на 2-3 месеца и го оставям да престои няколко часа и тогава забърсвам излишното. През другото време почиствам с млякото пак на мафра, за всяко почистване като мия колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batbambo » 13 Ное 2009, 21:25

Във форумите се пише на кирилица

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 13 Ное 2009, 22:15

LUCIFER'S написа:От колега от форума знам, че в Габрово боядисват професионално... но къде точно. То там преди имаше кожарски завод, НО :dunno:

И аз съм го чувал това колега,но нищо повече незнам :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Re: Боядисване на кожен салон

Мнение от i D r i v e » 28 Дек 2009, 0:45

Аз мисля моя да си го реставрирам и пребоядисам сам - с подходящата химийка рабира се :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sigman » 30 Дек 2009, 3:17

i D r i v e написа:Аз мисля моя да си го реставрирам и пребоядисам сам - с подходящата химийка рабира се :lalala:

...а така гледай клипове в ю туб и дерзай с химийката :mhihi: ама след като го направиш ще те помоля да го снимаш и качиш снимките ;) и след 6 месеца пак да снимаш и качиш.. :mhihi:
Успех с боядисването и китването.....Доволен ще останеш. :winky:
Bayerische Motoren Werke

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Мнение от i D r i v e » 30 Дек 2009, 22:52

sp2022 написа:
i D r i v e написа:Аз мисля моя да си го реставрирам и пребоядисам сам - с подходящата химийка рабира се :lalala:

...а така гледай клипове в ю туб и дерзай с химийката :mhihi: ама след като го направиш ще те помоля да го снимаш и качиш снимките ;) и след 6 месеца пак да снимаш и качиш.. :mhihi:
Успех с боядисването и китването.....Доволен ще останеш. :winky:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E39