Въпрос за претапициране

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Оригинален кожен салон 2ра ръка или чисто нов от изкуствена кожа?!

Оригинален 2ра ръка
57
76%
Изкуствена кожа но нов
18
24%

Общо гласове : 75
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 M50B20

Re: Въпрос за претапициране

Мнение от discus » 29 Дек 2009, 22:48

Салоните които си показал са изцяло естесвени единия е индивидуал това са възможно най простите салони за имитиране дори нямат лицеви шевове седалките средната конзола е елемнтарна ....точно за това написах горния пост за да разберат хора като тебе че правят грешка когато купуват цал салон втора ръка , да не говорим за оригиналния салон колко хора могат да си го позволят ? Аз не познавам такива...та така въртиме сучеме пак претапицираме - ако имаме пари :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 29 Дек 2009, 23:25

discus написа:Салоните които си показал са изцяло естесвени единия е индивидуал това са възможно най простите салони за имитиране дори нямат лицеви шевове седалките средната конзола е елемнтарна ....точно за това написах горния пост за да разберат хора като тебе че правят грешка когато купуват цал салон втора ръка , да не говорим за оригиналния салон колко хора могат да си го позволят ? Аз не познавам такива...та така въртиме сучеме пак претапицираме - ако имаме пари :)

аз лично бих дал 1000 лева за стар кожен или дори много запазен платнен пред изкуствения,
защото ми седи някакси подарен на всяка една кола. Смисъл виждам само в естествената кожа,
но при цени над 2к за претапициране човек почва да си мисля струва ли си да инвестира в 10+
годишна кола такива пари ... кактои да е де, всеки има право на мнение и ценя вашия труд
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от discus » 29 Дек 2009, 23:30

Да...всеки си знае .... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Дек 2009, 23:35

ZLATEN написа:
discus написа:Сало:)

аз лично бих дал 1000 лева за стар кожен или дори много запазен платнен пред изкуствения,
защото ми седи някакси подарен на всяка една кола. Смисъл виждам само в естествената кожа,
но при цени над 2к за претапициране човек почва да си мисля струва ли си да инвестира в 10+
годишна кола такива пари ... кактои да е де, всеки има право на мнение и ценя вашия труд

Тия дето дават по 1000 лева за салон втора ръка ги знаеме , даже ги и познаваме.

То ще кажеш че ако е*еш някоя на 18 и някоя на 40 кожата им една и съща ли ?
По добре нов салон изпънат отколкото кирлясал пртъркан плюш пропит с пот на гъза и 8 пъти пран на сухо . А тия седалки дет ги показваш колега , я ни ги покажи нови да видим така ли за отпуснати или са стегнати кат 16 годишна цица ?
ПИснало м ие да гледам нацепени салони кат на баба ми петите и да ми обясняват че са запазени и страшни били даже - ОРИГИНАЛНИ , а на борда протрит или боядисан.
Я кажи колегата за тия седалки кво мислиш или по добре да ги продам и да си купя 2ра употреба ама запазенки един вид , с преебан подгрев?
Изображение

Изображение

Имам и по хубави снимки , ама засега тия на гаднисе седалки дето запарват ужас....
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 30 Дек 2009, 0:30

JIKI_RACER написа:
ZLATEN написа:
discus написа:Сало:)

аз

Тия дето дават по 1000 лева за салон втора ръка ги знаеме , даже ги и познаваме.

То ще кажеш че ако е*еш някоя на 18 и някоя на 40 кожата им една и съща ли ?
По добре нов салон изпънат отколкото кирлясал пртъркан плюш пропит с пот на гъза и 8 пъти пран на сухо . А тия седалки дет ги показваш колега , я ни ги покажи нови да видим така ли за отпуснати или са стегнати кат 16 годишна цица ?
ПИснало м ие да гледам нацепени салони кат на баба ми петите и да ми обясняват че са запазени и страшни били даже - ОРИГИНАЛНИ , а на борда протрит или боядисан.
Я кажи колегата за тия седалки кво мислиш или по добре да ги продам и да си купя 2ра употреба ама запазенки един вид , с преебан подгрев?

Ако си ги направил от изкуствена кожа по добре верно ги продай и вземи ето такива:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

защото съм сигурен че освен всички други негативи на изкуствената кожа, след 5 години
оригиналната ще изглежда по същия начин, докато изкуствената ще е на нищо вече

такива като на снимките изпадат за по 1000 лв ;)

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 30 Дек 2009, 0:46

От къде изпадат че аз отдавна търся
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от discus » 30 Дек 2009, 0:51

Това с 5-те години не е вярно , изкуствената кожа която е от страни е немска и е със същата основа като на мерцедес 115,123 заводската прави сметка
че и до ден днешен има такива които са здрави.Ако някой е виждал немско ТАХI знае за какво говоря.
Имам салони с подобна кожа които са вече на 9 години и не са мръднали.
Колкото до салона който си показал такива с мноооооого зор ще намериш здрави да не кажа че ще невъзможно.Аз самият имах такв с цвят PERGAMENT но беше заминал и го преправих.
И смея да твърдя че моята изработка е по добра от тази която си показал.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Мнение от i D r i v e » 30 Дек 2009, 1:17

discus написа:Това с 5-те години не е вярно , изкуствената кожа която е от страни е немска и е със същата основа като на мерцедес 115,123 заводската прави сметка
че и до ден днешен има такива които са здрави.Ако някой е виждал немско ТАХI знае за какво говоря.
Имам салони с подобна кожа които са вече на 9 години и не са мръднали.
Колкото до салона който си показал такива с мноооооого зор ще намериш здрави да не кажа че ще невъзможно.Аз самият имах такв с цвят PERGAMENT но беше заминал и го преправих.
И смея да твърдя че моята изработка е по добра от тази която си показал.
ИзображениеИзображение

без да се обиждаш - просто тези седалки не приличат на седалки от BMW, а на седалки от Хюндай Санта Фе

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от discus » 30 Дек 2009, 1:32

Дай да видиме твойте сигурно са по хубави ...а за коя година santafe говориш сигурно и ACS са видяли от santafe.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 30 Дек 2009, 2:20

Само дървени философи ....търсете си салони и се оглеждайте - който има пара не пита тука и не пише , просто отива и си взима квото му трябва.

До колегата Златен - от тия снимки ако не виждаш ква е кожата незнам изобщо за кво говорим за кожи, видно е че си запознат, ние неуките ще наведем смирено глави и ще попием от твоята мъдрост.

Нашите седалки са си с кожа - естествена и на дупки ,неоригинални ,правени недоправени , кеф ни е ,пръцкаме си и не ни запарва , на другите колеги -успех в търсенето и в живота !

И до златния ни колега отново:

Искам да видя снимки на твоя салон ако е възможно , щото и аз знам ква жена искам да си зема ама мойта е малко по друга :mhihi: ако ма разбираш ,,,тая дет ГЪ искам ГЪ гледам само по списанията.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 30 Дек 2009, 2:28

i D r i v e написа:ИзображениеИзображение

без да се обиждаш - просто тези седалки не приличат на седалки от BMW, а на седалки от Хюндай Санта Фе

... :mhihi: прощавай колега,ама ти хептен се правиш на утрепан с това изказване ,просто се опитваш да кажеш на черното бяло или наистина си КОРИФЕЙ в автотапицериите което ме съмнява :ranting: просто недей само да пишеш постинги ,а наистина погледни нещата от истинската им страна ..Благодаря на колегта дискус за снимките и за ценното инфо което дава по тема за които повечето пишещи тук нямат никаква информация иза това че ми направи салончето на моята колица перфектно ...
пп.колега i D r i v e. то се е видяло че пари не ти се дават и ще си караш доживотно салона тип "войнишко одеяло" или "кожа от динозавър"ОРИГИНАЛЕН ОБАЧЕ :mhihi: , защото не ти се дават никави пари и търсиш :mhihi: под вола теле но поне се научи да уважавш труда и уменията на такива хора..
Жив и здрав!!!
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 30 Дек 2009, 9:12

mashina написа:От къде изпадат че аз отдавна търся

изпасат от време на време, но наистина си трбва много търсене ...
аз си намерих преди 2-3 години и то ел. с подгрев - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5&t=103721

JIKI_RACER за твоя салон се сетих, наистина е хубав :yes:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%BD ето един сално - читав се продава например

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 30 Дек 2009, 9:35

Какво ще кажете за моя ха ха ха :mhihi: :mhihi: :clap: :lalala:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 30 Дек 2009, 9:38

Колата ми е 97г.сще снимки. :yes: :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 30 Дек 2009, 12:06

В крайна сметка вече знаете, тези които търсите кожен салон, че може да направите такъв къстъм при колегата, който може да изглежда и по-добре от оригиналния разбира се ако имате вкус да подберете подходящия цвят и подходящите материали/вид кожа.... Темата според мен трябва да отиде важна в сервизно обслужване, качеството на изпълнение е на ниво...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ПредишнаСледваща

Назад към E39