Проблемен контактен ключ- конзолата
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Тая сутрин не запали
Докато си говорите за имобилайзер, да питам и за- може ли да изгасне диодчето му и пак да не е подал ток към веригата на тъблото и за палене. Ако това е възможно, може той да е причината за проблема.
Дано през почивните дни времето позволява да се поровя в колата, че от работа сега време не остава.
Дано през почивните дни времето позволява да се поровя в колата, че от работа сега време не остава.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
_65536_kb_sec_ написа:имаш ЛС, нарочно защото не искам тази информация да става публична![]()
![]()
Кажи за какво става дума Стоянчо щото правих разходки на колата до Кольо а там се оправяше и причината беше съшата. Само дето при мен като дам на контакт всичко свети, като завъртя на стартер той не отлепя но и по лампите не си личи въобще да се променя напрежението към стартера както и нищо не цъка. Просто на два пъти ми се случи и въобще си нямам наидея! Кольо подозира нещо в алармата.... предположения само. Дали този имобилайзер не се ебава нещо??? Между другото аз незнам дали въобще имам такова нещо на алармата макар и да имам две копчета на дистанционното.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
съмнява ме да са прекъснали стартера през имобилайзера! Първо не е целесъобразно, поради голямата косумация на самото реле.. и воторо-тъпо е понеже и без стартер колата се пали-така че се обезсмисля. Отново казвам-дюзи или помпа-това се прекъсва през имобилайзера. А и аз не разбирам защо вече не сте проверили, а само гадаем тук какво може да е и какво не... Намирате един топъл гараж и преглеждате.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Благодарение на Стоян локализирах проблема-оказа се в механичната част на контактния ключ. Свързах се с един познат ключар и той ми обясни, че сигурно се е скъсал привода в конзолата. Цените са 80 лв. за конзола, втора ръка и толкова за труд, което ми се струва много. Освен това, демонтажа на конзолата бил доста шибана работа. Ако някой може да помогне със съвет, как да си оправя сам проблемната конзола, ще почерпя. Мерси предварително!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблемен контактен ключ- конзолата
разглабяш всичко отдолу под таблото, така че да си осигуриш достъп до болтовете за да разкачиш кормилната конзола, премахни я цялата и я занеси на ремонт.
аз лично така ще процедирам при монтажа на ел волана, само че ще смъквам цялото табло за ремонт и на климатроника, въпроса е кога ще се наканя да го направя....
аз лично така ще процедирам при монтажа на ел волана, само че ще смъквам цялото табло за ремонт и на климатроника, въпроса е кога ще се наканя да го направя....

- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
ktv написа:Благодарение на Стоян локализирах проблема-оказа се в механичната част на контактния ключ. Свързах се с един познат ключар и той ми обясни, че сигурно се е скъсал привода в конзолата. Цените са 80 лв. за конзола, втора ръка и толкова за труд, което ми се струва много. Освен това, демонтажа на конзолата бил доста шибана работа. Ако някой може да помогне със съвет, как да си оправя сам проблемната конзола, ще почерпя. Мерси предварително!
колега,при мен се с4упи оста на патрона,и нема палене.извиках клу4ар като преди това демонтирах корите за да може да работи по лесно,но понеже е монополис копелето само за да ми каже 4е е с4упена ми взе 30.лв а ремонта 6те6е да ми струва 200лв.

- ktv
- оптимист-неверник
-
Днес, след като не успях да отвинтя един болт /някой ще се сети за какво иде реч/ реших да пробвам контактния ключ................и той завъртя
Бах му майката!
Палчето, което завърта ел. част на ключа работи без проблам, само от към механичната се чува едно леко скърцане и прищракване
Значи привода не е счупен, а какво му е било не знам. Какво да правя- да събирам всичко по интериора или да се преборя с болта, да сменя конзолата за по-сигурно?
Ами ако проблема е в патрона? Голяма дилема имам!
Мога ли да ивадя патрона на ключа от гнездото му, за да видя какво скърца вътре?

- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
може да си извади6 само патрона ама си е 4алам.по добре при клу4ар 6тото тои си има необходимите инструменти.аз се опитвах сам 5-6 дни се ма4их сам но не успиах,тук ниакаде има6е тема и4етох вси4ко ама не можах.по добре смениаи конзолата 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
дай ми линк към темата на лично защото ще ми е необходима, моля 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
колега доколкото разбирам говориш за патрона за запалването. Преди известно време и аз го ядох същия. Проблема ми се оправи с ключар и 30 лв труд.
пс: ето я моята тема viewtopic.php?f=7&t=161881&start=0
надявам се, че може да ти е полезна с нещо.
пс: ето я моята тема viewtopic.php?f=7&t=161881&start=0

- ktv
- оптимист-неверник
-
rottweiler написа:колега доколкото разбирам говориш за патрона за запалването. Преди известно време и аз го ядох същия. Проблема ми се оправи с ключар и 30 лв труд.
пс: ето я моята тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 81&start=0
Като чета тази темата от линка и разглеждам снимките, почвам да разбирам в какъв филм съм се вкарал.

- ktv
- оптимист-неверник
-
ktv написа:Днес, след като не успях да отвинтя един болт /някой ще се сети за какво иде реч/ реших да пробвам контактния ключ................и той завъртяБах му майката!
![]()
Палчето, което завърта ел. част на ключа работи без проблам, само от към механичната се чува едно леко скърцане и прищракване
Значи привода не е счупен, а какво му е било не знам. Какво да правя- да събирам всичко по интериора или да се преборя с болта, да сменя конзолата за по-сигурно?
Ами ако проблема е в патрона? Голяма дилема имам!
Мога ли да ивадя патрона на ключа от гнездото му, за да видя какво скърца вътре?
Продължение и пак проблем

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Първо да пожелая на всички колеги здраве и успехи през новата година и сега на въпроса:
И при мен беше точно така. И да успях да сваля волана. Но помня само че в изблик на нервна криза бях започнал да блъскам по волана отгоре надолу и в същото време напъвах да въртя ключа и по едно време то само си освободи. Не знам доколко е добър съвет това но при мен така стана.
За вадене на патрона от кожуха виж по нагоре в темата която ти постнах - по спомен един колега беше написал че с нещо тънко се мушкало в някоя дупка на корпуса, но при мен след като го свалих пробвах всичките му дупки и нищо.
ktv написа:Скърцаше леко на моменти, ама въртеше и палеше. Реших да сглобявам всичко по конзолата и да отида на ключар след празниците. Така и направих, и когато после опитах пробно за запаля, установих, че положението е както преди- ключа завърта на 30 градуса, отключва волана без да даде на контакт и толкова, аПонеже сложих волана на мястото му, сега и него не мога да махна, щото отвътре го държи едно палче. Ключът упорито отказва да завъртидо края. Въпросът ми е при това положение може ли да се извади патрона от конзолата или да се махне волата он кормилния прът?
И при мен беше точно така. И да успях да сваля волана. Но помня само че в изблик на нервна криза бях започнал да блъскам по волана отгоре надолу и в същото време напъвах да въртя ключа и по едно време то само си освободи. Не знам доколко е добър съвет това но при мен така стана.
За вадене на патрона от кожуха виж по нагоре в темата която ти постнах - по спомен един колега беше написал че с нещо тънко се мушкало в някоя дупка на корпуса, но при мен след като го свалих пробвах всичките му дупки и нищо.

- ktv
- оптимист-неверник
-
Извадих блокирания волан с почукване по него, отдолу откъм педалите- така се отблокира зъба за заключване на волана.
Салих отново работещата без проблен конзола и извадих патрона от гнездото му- това е описано в ръководството как става. За да разбера защо от време на време блокира привода и не завърта ключа, трябва да извадя гнездото от конзолата. Както спомена колегата rottweiler, сигурно и при мен причината е пластината отключваща волана. За съжаление до там не мога да стигна, така че ако някой знае, да сподели.

Последна промяна ktv на 03 Яну 2010, 16:41, променена общо 1 път
- ktv
- оптимист-неверник
-
Край на одисеята. Разглобих всичко по конзолата и след като нямаше износвания и счупвания почистих всичко, смазах го и обратно. Обяснение на проблема беше зъбче от контактния ключ, което стърчеше и сухите триещи се части в механизмите от конзолата. Изпилих зъбчето с фина пиличка и повече ядове нямаше. Сега всичко и ОК, да чукна на дърво. За съжаление не направих снимки, както повечето тук, но ако има някой подобен проблем съм готов да помагам.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3