Изхвърли ми маслото-проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Re: Изхвърли ми маслото

Мнение от arr0gance » 25 Дек 2009, 13:32

Един много радостен ОП от мен,запалих колата,поразходих се трака трака, и след може би 20 минутно каране всичко си отихна на нормалния работен режим/шум.Извинявам се на ВСИЧКИ които подведох за шума,но преди 3-4 дена пак я палих и не спря в продължение на 40тина минути,,не бях чувал този шум при тази кола,затова не вярвах че са те а и колата стоя доста време запалена.Този проблем е решен и от тук нататак,много се надявам наистина двг да не се отваря :ok:
Измих двигателя,останаха малко петънца,но не намерих отворен магазин да си взема меглио,в големите супермаркети нямаше :shock:
Според някой хора,колата ако е счупила сегмент БИ трябвало да има спад в мощността (така ли е наистина?),аз не забелязах такова нещо.Сега дигнах щеката,масло НЕ излиза от там,поне на свободна работа на двигателя,ще видим идните дни,ще я покарам и ще видим дали ще избие пак от там.Турбото го свалях преди...5000км да го изчистя,тогава не забелязах луфт,но на този етап с идеи за сегменти лагери и тн,дано да е там проблема.
МЕРСИ за пореден път,ако наистина мина тънка лайсна ще почерпя всеки 1 от вас!
Живи и здрави и всичко най.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 25 Дек 2009, 13:38

В крайна сметка намаля ли нивото на маслото в мотора.
Нещо не се връзва-един път хвърля масло,един път не.
Днес трака ,а утре си работи :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 25 Дек 2009, 13:48

Ами тва говорих с 1 майстор,и той ми каза същото.И аз незнам какво става :dunno:
Нивото на маслото ще го проверя след малко,нека се оттече,но не е текло от никъде за сега,и едва ли е намаляло.И аз съм в същата мъгла,и ми е интересно как е станало тва с маслото при полужение,че сега неще,не съм я напъвал но до 3к оборота си я карах нарочно да видя дали ще се издаде отнякъде,е няма масло около пръчката или капакчката.Двигателя си работи равномерно,.................. :dunno: :banghead: :dummy:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 25 Дек 2009, 14:17

по коледа стават чудеса :bchug: :) :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 26 Дек 2009, 16:10

ivan. написа:В крайна сметка намаля ли нивото на маслото в мотора.
Нещо не се връзва-един път хвърля масло,един път не.
Днес трака ,а утре си работи :roll:

Та мистиката е следната,днес се разходих до 2-3 бош-а да видя кога работят,та няма значение,маслото беше малко над минимума,сипах му 100мл които след 2 км ги изхвърли и спря(маслото пак си падна на малко над минимума),след това покарах по цариградско да видя кога ще почне да хвърля и дали ще почне, на 80-120км/ч почна пак да го изхвърля :dunno:
Сега остава да чакам.Ако някой знае къде случайно може да ми замерят компресията и работят тези дни да сподели.

Аватар

Мнение от ivan. » 26 Дек 2009, 16:59

Хубаво де-колко работа е да свалиш въздушния филтър за да видиш дали излизат свободно парите.И крайна сметка установи ли от къде го хвърля.
Не мога да разбера-как хвана нивото до 100грама.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 26 Дек 2009, 19:27

Не съм го хванал..........само толкова налях,при полужение,че предишния ден я карах колата и не изхвърли никакво масло,а сега го направи,като налях 100мл(на шишенцето си има милилитри....) отделно като го проверявах след като спрях 1вия път маслото беше видимо малко,след като ходих до бош до летището и до бош дружба накрая се върнах пред нас и пак го погледнах,нямаше все още стичащи се капки,и не беше омазало всичко все още.Казвам каквото е и се опитвам да обясня колкото се мога най-точно,нямам никаква причина да лъжа,не съм запознат с тая машина,и грам незнам какво става.Утре сутринта така и така нищо не работи,ще проверя пътя на парите,а целта е само филтъра ли да махна или цялата кутия?
Мерси ivan. за търпението и помоща,живи здрави и лека вечер.

Аватар

Мнение от ivan. » 26 Дек 2009, 20:12

arr0gance написа:Не съм го хванал..........само толкова налях,при полужение,че предишния ден я карах колата и не изхвърли никакво масло,а сега го направи,като налях 100мл(на шишенцето си има милилитри....) отделно като го проверявах след като спрях 1вия път маслото беше видимо малко,след като ходих до бош до летището и до бош дружба накрая се върнах пред нас и пак го погледнах,нямаше все още стичащи се капки,и не беше омазало всичко все още.Казвам каквото е и се опитвам да обясня колкото се мога най-точно,нямам никаква причина да лъжа,не съм запознат с тая машина,и грам незнам какво става.Утре сутринта така и така нищо не работи,ще проверя пътя на парите,а целта е само филтъра ли да махна или цялата кутия?
Мерси ivan. за търпението и помоща,живи здрави и лека вечер.

Няма нужда да благодариш на никой-много ми е интересен твоя случай........
все пак от къде излиза маслото-имам нещо предвид ,затова те питам
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 26 Дек 2009, 20:20

Сигурно от всмукателния колектор,поне на мен така ми се струва.Доколкото разбрах изхвьрля при по сериозно натискане,явно е свьрзано с турборежима,Наи вероятно компресора е здал багажа и надува и в аслената система яко
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар

Мнение от ivan. » 26 Дек 2009, 20:25

presko79 написа:Сигурно от всмукателния колектор,поне на мен така ми се струва.Доколкото разбрах изхвьрля при по сериозно натискане,явно е свьрзано с турборежима,Наи вероятно компресора е здал багажа и надува и в аслената система яко

четеш ми мислите :D
Ако наистина е от всмукателя-става една друга тема.......например непочистван досега кулери при надув,в комбинация със хлабава връзка на въздухопровода ........-не 2 ,а 10 литра масло все едно си излял в коша.
ама описанията на колегата са коренно различни.......или той не обяснява проблема си както трябва ,или ние...........
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 27 Дек 2009, 9:12

presko79 написа:Сигурно от всмукателния колектор,поне на мен така ми се струва.Доколкото разбрах изхвьрля при по сериозно натискане,явно е свьрзано с турборежима,Наи вероятно компресора е здал багажа и надува и в аслената система яко

а да си дойдеме на думата
и пак за 5-и път в тая тема да попитам нема ли собственика да свали тоя възд. филтър да знаеме поне надува ли там или не
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 27 Дек 2009, 10:14

Добро утро,,смучи си въздух,сложих 1 парцал 20тина пъти и си го засмуква,няма обратен въздух.

П.п кулера,радиатора,всички връзки около двигателя са чистени преди 10к км,а тогава като ги свалях,в кулера нямаше и грам масло,тогава даже се изненадах,защото всеки пишеше че щяло да излезе страшен гнилоч,но само от радиатора излезна повечко мръсотия.(чистих ги с меглио и слаба пароструйка/вътре, вън/)Ако се налага ще ги свалям пак за чистка.

Аватар

Мнение от ivan. » 27 Дек 2009, 13:36

Хубаво де-колко работа е да свалиш въздушния филтър за да видиш дали излизат свободно парите.И крайна сметка установи ли от къде го хвърля.
Турбината ми се върти в главата понеже от нея може да се покачи картерното налягъне и да го хвърля откъм пръчката и в същото време да го вкарва в смукателя.
От друга страна казваш,че няма луфт на оста.
Значи така както го описваш остава запушен капак на главата или мотора.
Логически поглендато,ако е мотора ще имаш проблем и преди 3000 оборота,но казваш че тогава няма ядове.Тогава ти остава да развиеш някой болт ,да свалиш въпросния капак да го почистш хубаво и това е.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 27 Дек 2009, 15:03

Амиииии пари не виждам да излизат :dunno: Въздушния филтър го свалих както казах,аз явно съм разбрал грешно,мислех че ако има проблем ще връща въздух навън,а няма да смуче,както прави сега.
А за това преди 3000оборота,колата си я карам и си върви,но при по голям напън го изхвърля,и ако има повече масло в двигателя,направо го изкарва през пръчката даже и само като стои запалена.Единственото различно нещо преди и след като стана това е,че като отворя капачката на мотора изсфистява и почва да хвърля масло навсякъде,и че изкарва маслото през пръчката.Други признаци няма,турбото го свалях както казах тогава го чистих с контактен спрей и меглио и не забелязах луфт,ако случайно е станало нещо в радиус на тези 10000км това ще е.За този капак ще проверя из нета за какво точно става на въпрос. :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 27 Дек 2009, 15:53

Това изсфистяване,не трябва да го има.Под капака на клапаните не трябва да има налягане.Вземи изчисти металната мрежа под капака.Започни от най лесното. След като се получава такова налягане,масло може да ти хвърля,от почти всяка гарнитура.

ПредишнаСледваща

Назад към E34